Primetiti da ovde za tih 17 miliona po km nisu ni izgradili autoput, vec pola autoputa. Tri trake ukupno.
Vlada Srbije kad AV pobedi
- Post n°301
Re: Vlada Srbije kad AV pobedi
Eto, uzeli su 85 miliona za prvu deonicu i izgradili 5 km sirine 3 trake, sto je otprilike 17 miliona evra po kilometru. Dakle, otprilike kao autoput + tunel u Alpima. Mozda su Alpi jeftiniji nekih 15%. Pojate - Preljina je bilo nekih 6.5 - 7 miliona evra po kilometru. Najskuplji autoputevi su u Austriji, 12-13 miliona evra po km.
Primetiti da ovde za tih 17 miliona po km nisu ni izgradili autoput, vec pola autoputa. Tri trake ukupno.
- Post n°302
Па добро, и оно до Каћа се дваес година звало аутопут иако није било хајвеј него хефвеј. Бар се возило у оба смера, за разлику од америчких, где увек половина иде у погрешном смеру. Лепо пише на знацима.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°303
Filipenko wrote:Eto, uzeli su 85 miliona za prvu deonicu i izgradili 5 km sirine 3 trake, sto je otprilike 17 miliona evra po kilometru. Dakle, otprilike kao autoput + tunel u Alpima. Mozda su Alpi jeftiniji nekih 15%. Pojate - Preljina je bilo nekih 6.5 - 7 miliona evra po kilometru. Najskuplji autoputevi su u Austriji, 12-13 miliona evra po km.
Mora od necega i da se zivi
- Post n°304
Časovi srpskog jezika za ministre (besplatno) TOMA MONA pic.twitter.com/5OlVT3i8WM
— BABE-BAhati BEograđani (@BaOgra) August 23, 2023
- Post n°305
Doneta hitna odluka: Dodatni saobraćajni znaci upozorenja za pogrešan smer na auto-putu
- Potpisao sam nalog JP "Putevi Srbije" da u roku od tri nedelje postavi na svim isključenjima sa auto-puteva dodatne saobraćajne znake upozorenja za kretanje u pogrešnom smeru. Odlučili smo da postavimo dodatne saobraćajne znake pored postojećih koji su postavljeni u skladu sa zakonom - napisao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°306
E da je stajao taj znak...
- Post n°307
Bivsa vlast ga nije postavila
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°309
Inace da je bilo znaka budale ne bi svesno vozile suprotnom stranom autoputa, bas kao sto Darko Lazic uopste ne bi imao konstantne saobracajne nesrece pod dejstvom alkohola i kokaina da mu je neko rekao da se to ne sme.
- Post n°310
To sad ne mozemo znati ¯\_(ツ)_/¯
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°311
Slozio bih se s vasom interpretacijom, gospodine Klacar.
- Post n°312
...ne bi ni ovaj majmun ušao u pogrešniMór Thököly wrote:E da je stajao taj znak...
Zaobilaznica Bubanj potok , ovo postaje horor @expolicajac pic.twitter.com/OGjeN4tKqr
— Блажо Ђуровић :flag_ar: (@DjurovicBlazo) September 6, 2023
- Post n°313
ovo je od pre par meseci - Ljupko Petrovic se slupao pa je posle doziveo mozdani udar
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°316
Vesić je mislio na obeležavanje isključenja tj. pogrešnog uključenja ovim pretećim znakovima (potpuno odgovarajućih s obzirom na mogućnost čeonog sudara velikom brzinom), uobičajenim u mnogim zemljama.
Navodni iskaz suvozača iz tabloida:
Ostaje pitanje kojom logikom je poginuli verovatno iskusni vozač (s obzirom na 53 godine starosti) odlučio da je najracionalnije da ide najbržom trakom umesto da stane u zaustavnoj ili, ako baš želi da nastavi da rizikuje život, vozi njom dok ne naiđe pregledan pravac na kome bi mogao da se okrene.
Navodni iskaz suvozača iz tabloida:
telegraf.rs/vesti/hronika/3744015-objavljujemo-potresno-svedocenje-suvozaca-fijata-smrti-sa-milosa-velikogNezapamćena saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 3. septembra, oko 16 časova, na auto-putu "Miloš Veliki" u kojoj je Dejan Jevremov (51) izgoreo u automobilu "fijat" kojim je ušao u suprotan smer ka Obrenovcu i tom prilikom sudario se sa vozilom "hjundai", a njegov suvozač Nenad K. (40) se spasao tako što je izašao preko njega.
Nenad je hospitalizovan sa teškim telesnim povredama, ima prelom grudne kosti, kao i serijski prelom rebara od 4. do 8. On je saslušan u Urgentnom centru, izjavu je dao policiji, a istragu vodi Treće javno tužilaštvo.
U iskazu koji je dao, a koji vam prenosimo do detalja, ispričao je da su krenuli na svadbu svastike u Ivanjicu i potom opisao šta se dešavalo dalje:
"U nedelju u popodnevnim časovima uputili smo se na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj stanici, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gde smo se uključili na auto put, ali je obilaznica kod Ostužnice u smeru ka Novom Sadu. Kada su došli do uključenja na auto - put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku auto - puta Miloš Veliki koja je namenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smeru.
U toku vožnje sam upozoravao vozača da smo se pogrešno uključili, ali da smo nastavili kretanje sa namerom da se na prvom isključenju isključimo sa auto - puta, nakon čega je došlo do jakog sudara sa vozilom koje je dolazilo ka nama.
Nakon sudara, vozilo u kome se nalazio je počelo da gori, pokušao sam da probudim vozača, da izađemo iz vozila, ali nisam uspeo i ja sam izašao na vozačeva vrata, a vozač ostao u vozilu bez svesti gde je došlo do zapaljenja vozila i vozača.
Za vreme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor", rekao je on.
Ostaje pitanje kojom logikom je poginuli verovatno iskusni vozač (s obzirom na 53 godine starosti) odlučio da je najracionalnije da ide najbržom trakom umesto da stane u zaustavnoj ili, ako baš želi da nastavi da rizikuje život, vozi njom dok ne naiđe pregledan pravac na kome bi mogao da se okrene.
- Post n°317
Meni je misterija kako dotični pokojnik za 53 godine nikad nije stavio prst u struju (kako to kaže rođendanska pesmica).
- Guest
- Post n°318
- Post n°319
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°320
U EPS-u je od 1. septembra zaposleno pedesetak ljudi, među njima zaova ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, saznaje portal „Vremena“.https://t.co/FsbEg3K1D5
— Vreme (@NedeljnikVreme) September 7, 2023
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°321
zaova je mužev(ljeva)a sestra?
- Post n°322
Da, sestra njenog novog muza.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°323
Ko bi rekao da ti korporativni sluzbenici sto su edukovani i radili na zapadu ne donose sa sobom tamosnje vrednosti?
- Post n°324
Možda je otpustila rodbinu bivšeg muža.
- Post n°325
beatakeshi wrote:Možda je otpustila rodbinu bivšeg muža.
_____