Russia Today
- Post n°176
Re: Russia Today
Ali je pre svega jezivo glupo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°177
Народ се није дао зомбификовати.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°178
национално без класног је празно, класно без националног је слепо
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°179
To mi je ostavilo najjaci utisak. Jer, zasto Kant? Kakve veze tekst ima s Kantom? Ne pominje ga, niti se bavi problemima koji imaju bilo kakve veze sa njjm, a svakako ne sa frazom koju parafrazira. Takodje, vecina citalaca sasvim sigurno nece prepoznati referencu, tako da ne funkcionise ni kao bazduljevski name-dropping. Pa cemu onda sluzi?
U pitanju je manirizam jedne vrste losih studenata filozofije, koji od svega na kraju ponesu samo retoricke obrte i misli velikih ljudi. Njoj to sluzi kao kopca koja treba od teksta da nacini smislenu celinu, posto teorijske kopce naprosto nema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°180
zvuči duboko i kao da sadrži neki uvid.
a i nezgodno joj da govori o intersekcionalnosti u slučaju mladih trenerkaša, ugroženih i nacionalno i klasno
a i nezgodno joj da govori o intersekcionalnosti u slučaju mladih trenerkaša, ugroženih i nacionalno i klasno
_____
- Post n°181
Erős Pista wrote:
U pitanju je manirizam jedne vrste losih studenata filozofije, koji od svega na kraju ponesu samo retoricke obrte i misli velikih ljudi. Njoj to sluzi kao kopca koja treba od teksta da nacini smislenu celinu, posto teorijske kopce naprosto nema.
Госпођо, ово баш не изгледа добро... Који хирург вам је то зашивао?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°182
Ova genijalna ideja da radnička djeca (klasno!) idu ubijati radničku djecu drugih naroda (nacionalno!) je malo starija.Mór Thököly wrote:Slobizam (u teoriji, ne u praksi naravno)
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°183
Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.
_____
- Post n°184
Vise se vi udubljujete i angazujete u analizi teksta nego ona u pisanje istog.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°185
Istina.
_____
- Post n°186
rumbi možda zna, jel ima negde podataka o čitanosti portala? ne znam da li sam za par meseci koliko postoji, igde naišla na deljen tekst ili emisiju sa rt-a (burundi ne računam)?
- Post n°187
Isto, i ja sam primetio da niko ne deli ni njene, ni Bazduljeve mudrolije na tviteru. Antonica povremeno i podeli neki desnicar, ali njegove tekstovd prenose i drugi desnicarski portali.
_____
- Post n°188
Ех кад укриво прочитам па оно д где му место није некако преместим и изађе ми „десни чад“...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°189
disident wrote:Vise se vi udubljujete i angazujete u analizi teksta nego ona u pisanje istog.
Ja sam ostao zapitan šta je u srcu klase, lepe su mi te mentalne babuške.
Autošovinističke fantazije, mmmmm...
- Post n°190
Similarweb tvrdi da su i oni i Sputnjik u top 100 u Srbiji, a u top 25 u kategoriji medija.
https://www.similarweb.com/website/rt.rs/vs/sputnikportal.rs/#overview
https://www.similarweb.com/website/rt.rs/vs/sputnikportal.rs/#overview
- Post n°191
Ma dobro, to sigurno nije, ali mislim da je bas, bas slabo.
_____
- Post n°192
Erős Pista wrote:Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.
ja sam se samo malo šalio kad sam pomenuo intersekcionalnost. meni ovaj tekst strukturno sasvim liči na neki wokeizam. ako pođeš od toga da je srpstvu učinjena istorijska nepravda i da su Srbi nekakvi evropski ili balkanski crnci, eto njene pozicije. treba da slušamo šta kaže mlada nacionalistička radna klasa, kako se samorazumeva, i da ćutimo dok ih slušamo, i treba njihov autentični bunt da prihvatimo jer ako ga ne prihvatamo onda smo privilegovani govnari. ono, check your privilege, što skoro doslovno i kaže.
_____
- Post n°193
Pa s obzirom da poredi Kosovo za patike sa rasnim neredima u UK i Francuskoj, da, u pravu si. Mislim, Cira to eksplicitno kaze kad se poziva na postkolonijalne studije, a Andrea ga samo sledi.
_____
- Post n°194
+1000Uncle Baby Billy wrote:Erős Pista wrote:Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.
ja sam se samo malo šalio kad sam pomenuo intersekcionalnost. meni ovaj tekst strukturno sasvim liči na neki wokeizam. ako pođeš od toga da je srpstvu učinjena istorijska nepravda i da su Srbi nekakvi evropski ili balkanski crnci, eto njene pozicije. treba da slušamo šta kaže mlada nacionalistička radna klasa, kako se samorazumeva, i da ćutimo dok ih slušamo, i treba njihov autentični bunt da prihvatimo jer ako ga ne prihvatamo onda smo privilegovani govnari. ono, check your privilege, što skoro doslovno i kaže.
takoe. nesto kao ta nahisi coates za evropske crnce.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°195
Samo nije li Kosovo naš imperijalni posed sa kojim imamo problema da se oprostimo?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°196
Па и јесте и није.
Све паралеле са Алжиром су валидне.
Све паралеле са Алжиром су валидне.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°197
Летећи Полип wrote:Samo nije li Kosovo naš imperijalni posed sa kojim imamo problema da se oprostimo?
To je jako komplikovano pitanje. Ali, u sustini, nebitno.
- Post n°198
Pa ono, u Andreinom tekstu, Kosovo kao Kosovo uopšte ne figurira, samo Kosovo kao šifra za srpstvo.
_____
- Post n°199
kosovo je za evropske crnce kao afrika za afroamericki imaginarijum - uvek je tu, makar kao ideja, kao horizont, nesto nemoguce. jeftini daytime eskapizam, displacement anksiosnosti, kanalisanje viska energije ili halfassed objasnjenje nekih realnih problema. something you love to poke.
kao i u srbiji povratak u afriku je uglavnom popularan misaoni sport a u praksi se malo ko se i vrati.
kao i u srbiji povratak u afriku je uglavnom popularan misaoni sport a u praksi se malo ko se i vrati.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°200
Ne, dobro na nivou sentimenta, ali Afrika nije deo niti je ikad bila necefa drzavnog americkih crnaca, koje naravno nikad nije ni postojalo.