Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Russia Today

Erős Pista

Russia Today - Page 8 Empty Re: Russia Today

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 10:29 am

Ali je pre svega jezivo glupo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 18, 2023 10:43 am

Народ се није дао зомбификовати.

Russia Today - Page 8 3137070404

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sat Feb 18, 2023 10:49 am

национално без класног је празно, класно без националног је слепо

Russia Today - Page 8 Kant-1

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 11:01 am

Russia Today - Page 8 3579118792 Russia Today - Page 8 3579118792 Russia Today - Page 8 3579118792

To mi je ostavilo najjaci utisak. Jer, zasto Kant? Kakve veze tekst ima s Kantom? Ne pominje ga, niti se bavi problemima koji imaju bilo kakve veze sa njjm, a svakako ne sa frazom koju parafrazira. Takodje, vecina citalaca sasvim sigurno nece prepoznati referencu, tako da ne funkcionise ni kao bazduljevski name-dropping. Pa cemu onda sluzi?

U pitanju je manirizam jedne vrste losih studenata filozofije, koji od svega na kraju ponesu samo retoricke obrte i misli velikih ljudi. Njoj to sluzi kao kopca koja treba od teksta da nacini smislenu celinu, posto teorijske kopce naprosto nema.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sat Feb 18, 2023 11:30 am

zvuči duboko i kao da sadrži neki uvid.
    a i nezgodno joj da govori o intersekcionalnosti u slučaju mladih trenerkaša, ugroženih i nacionalno i klasno Russia Today - Page 8 3363120308

_____
    паће

Post by паће Sat Feb 18, 2023 11:41 am

Erős Pista wrote:
    U pitanju je manirizam jedne vrste losih studenata filozofije, koji od svega na kraju ponesu samo retoricke obrte i misli velikih ljudi. Njoj to sluzi kao kopca koja treba od teksta da nacini smislenu celinu, posto teorijske kopce naprosto nema.

Госпођо, ово баш не изгледа добро... Који хирург вам је то зашивао?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sat Feb 18, 2023 12:47 pm

Mór Thököly wrote:Slobizam (u teoriji, ne u praksi naravno)
    Ova genijalna ideja da radnička djeca (klasno!) idu ubijati radničku djecu drugih naroda (nacionalno!) je malo starija.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 12:52 pm

Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.

_____

disident

Post by disident Sat Feb 18, 2023 12:54 pm

Vise se vi udubljujete i angazujete u analizi teksta nego ona u pisanje istog.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 12:55 pm

Russia Today - Page 8 3579118792

Istina.

_____

plachkica

Post by plachkica Sat Feb 18, 2023 1:09 pm

rumbi možda zna, jel ima negde podataka o čitanosti portala? ne znam da li sam za par meseci koliko postoji, igde naišla na deljen tekst ili emisiju sa rt-a (burundi ne računam)?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 1:12 pm

Isto, i ja sam primetio da niko ne deli ni njene, ni Bazduljeve mudrolije na tviteru. Antonica povremeno i podeli neki desnicar, ali njegove tekstovd prenose i drugi desnicarski portali.

_____

паће

Post by паће Sat Feb 18, 2023 1:19 pm

Ех кад укриво прочитам па оно д где му место није некако преместим и изађе ми „десни чад“...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...

Post by beatakeshi Sat Feb 18, 2023 1:22 pm

disident wrote:Vise se vi udubljujete i angazujete u analizi teksta nego ona u pisanje istog.
    Russia Today - Page 8 3579118792
    Ja sam ostao zapitan šta je u srcu klase, lepe su mi te mentalne babuške.
    Autošovinističke fantazije, mmmmm...
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Feb 18, 2023 1:32 pm

Similarweb tvrdi da su i oni i Sputnjik u top 100 u Srbiji, a u top 25 u kategoriji medija.

https://www.similarweb.com/website/rt.rs/vs/sputnikportal.rs/#overview
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 1:35 pm

Ma dobro, to sigurno nije, ali mislim da je bas, bas slabo.

_____

Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sat Feb 18, 2023 8:22 pm

Erős Pista wrote:Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.

ja sam se samo malo šalio kad sam pomenuo intersekcionalnost. meni ovaj tekst strukturno sasvim liči na neki wokeizam. ako pođeš od toga da je srpstvu učinjena istorijska nepravda i da su Srbi nekakvi evropski ili balkanski crnci, eto njene pozicije. treba da slušamo šta kaže mlada nacionalistička radna klasa, kako se samorazumeva, i da ćutimo dok ih slušamo, i treba njihov autentični bunt da prihvatimo jer ako ga ne prihvatamo onda smo privilegovani govnari. ono, check your privilege, što skoro doslovno i kaže.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 8:31 pm

Pa s obzirom da poredi Kosovo za patike sa rasnim neredima u UK i Francuskoj, da, u pravu si. Mislim, Cira to eksplicitno kaze kad se poziva na postkolonijalne studije, a Andrea ga samo sledi.

_____

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Feb 18, 2023 10:19 pm

Uncle Baby Billy wrote:
    Erős Pista wrote:Da, upečatljivo je i to što ne oseća baš nikakvu potrebu da objasni šta bi sa nadnacionalnom klasnom solidarnošću i zašto to odjednom nije bitno. Ono, ne da to razmatra pa odbacuje, nego uopšte ni ne uzima u obzir kao opciju. Prosto čovek da se zapita šta je bilo tim ludacima od Marksa pa nadalje, da toliko drndaju o ujedinjenju proletera svih zemalja, kad je Andrea sve objasnila u pet-šest pasusa, klasa bez nacije kao viski bez leda, ćaozdravo.

ja sam se samo malo šalio kad sam pomenuo intersekcionalnost. meni ovaj tekst strukturno sasvim liči na neki wokeizam. ako pođeš od toga da je srpstvu učinjena istorijska nepravda i da su Srbi nekakvi evropski ili balkanski crnci, eto njene pozicije. treba da slušamo šta kaže mlada nacionalistička radna klasa, kako se samorazumeva, i da ćutimo dok ih slušamo, i treba njihov autentični bunt da prihvatimo jer ako ga ne prihvatamo onda smo privilegovani govnari. ono, check your privilege, što skoro doslovno i kaže.
    +1000

takoe. nesto kao ta nahisi coates za evropske crnce.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Feb 18, 2023 10:22 pm

Samo nije li Kosovo naš imperijalni posed sa kojim imamo problema da se oprostimo?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Feb 18, 2023 10:31 pm

Па и јесте и није.

Све паралеле са Алжиром су валидне.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 10:34 pm

Летећи Полип wrote:Samo nije li Kosovo naš imperijalni posed sa kojim imamo problema da se oprostimo?

To je jako komplikovano pitanje. Ali, u sustini, nebitno.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 10:38 pm

Pa ono, u Andreinom tekstu, Kosovo kao Kosovo uopšte ne figurira, samo Kosovo kao šifra za srpstvo.

_____

Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Feb 18, 2023 10:40 pm

kosovo je za evropske crnce kao afrika za afroamericki imaginarijum - uvek je tu, makar kao ideja, kao horizont, nesto nemoguce. jeftini daytime eskapizam, displacement anksiosnosti, kanalisanje viska energije ili halfassed objasnjenje nekih realnih problema. something you love to poke.

kao i u srbiji povratak u afriku je uglavnom popularan misaoni sport a u praksi se malo ko se i vrati.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 10:42 pm

Ne, dobro na nivou sentimenta, ali Afrika nije deo niti je ikad bila necefa drzavnog americkih crnaca, koje naravno nikad nije ni postojalo.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:39 pm