by fikret selimbašić 2022-10-28, 08:39
Jučerašnji Putinov nastup sam pratio do pitanja kinsekog novinara, tad mi je pukao strim ali pošto mi je već postalo doadno nisam se cimao da tražim novi.
Koliko sam ja skapirao Putin predlaže da se od nezapadnog dijela svijeta, Azija, Afrika i Južna Amerika, napravi novi pokret nesvrstanih ali bez zajedničke poltike već da svaka članica rešava svoje probleme u skladu sa željama i mogućnostima a da im se zli zapad ne miješa u to. Kao što on npr. rešava problem sa Ukrajinom tako što je SVO juče preimenovao u grđanski rat. A građanski rat je zbog toga što su Ukrajinci i Rusi jeddan narod i jedini pravi garant ukrajinske nacije i države je Rusija, samo još da riješi par sitnica kao npr. stavljanje cijele Ukrajine pod svoji kontrolu.
Sam govor, onaj koji je pročitao, zvučao je kao da su ga pisali Dugin, ekstremno krilo MCM foruma i razni analitačari sa Hepija i Balkan Infoa.
Bilo je malo i Kusturica momenata u govoru, baš te vrste razočaranosti i ljutnje prema zapadu. Prilično ogorčeno je djelovao, toliko da me neće iznenaditi ako budemo svjedočili kako u prvoj narednoj vožnji sa Noćnim Vukovima usiljedi odjeb Harlija i prelazak na jahanje na nekom od Ural modela bajka.
Last edited by fikret selimbašić on 2022-10-28, 08:41; edited 1 time in total