Antivakseri i ostale stetocine
- Post n°151
Re: Antivakseri i ostale stetocine
Mislim ok, ne.dolaze iz Kine, to da.
- Post n°152
Mór Thököly wrote:Mislim ok, ne.dolaze iz Kine, to da.
"Moji" antivakseri* su insistirali na ruskim, a i kineskim, autoritetima iznad svega. (Mislim, meni nisu bili poznati, ali možda sam neiformisan.)
(* - uslovno ih zovem tako, radi se o kolopletu teorija zavera koji podseća na QAnon, ili ga nadmašuje, s tim da prosečan adept ima doktorat nauka i visoku akademsku poziciju... pisao sam o tom na PPP, da se ne ponavljam.)
- Post n°153
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°154
Чумак није био толико развучен.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°155
Ma radili su istrazivanje povodom toga, i zaista kada pratis npr americke teoretičare zavere ili njihova mesta okupljanja poput 4chana, vidis kako se one u talasima sa blagim zakasnjenjem pojavljuju na Balkan infu, hepiju i kod domacih konspirologa.Mór Thököly wrote:Dolaze odasvuda, ili, bolje receno - zahvataju odasvuda, bilo sta.
https://www.npr.org/2021/05/13/996570855/disinformation-dozen-test-facebooks-twitters-ability-to-curb-vaccine-hoaxes
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°156
Slicna stvar je i sa domacim altrajtom ili novom internet desnicom, kada pratis (zapadne) izvore, vidis da su mimovi,materijali,teze u raspravama itd prekopirani sa zapadnih izvora.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°157
Pa ako toliko insistiraš, onda možda pogledaj da li ti 4chanovi rade na Putinovim botovima kao što pričaju klintonisti.
- Post n°158
Bila je priča da RT za rusku publiku ima jednu (provaxersku) politiku, a za inozemnu drugu (avax) politiku.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°159
disident wrote:Slicna stvar je i sa domacim altrajtom ili novom internet desnicom, kada pratis (zapadne) izvore, vidis da su mimovi,materijali,teze u raspravama itd prekopirani sa zapadnih izvora.
+1
Sve, ali sve se presipa iz Amerike. Bude ponekad i iz Rusije nesto, ali to najcesce ne traje dugo i narativ brzo splasne (izuzmemo li glupe bajke o Putinu powerslavnom caru). Tacno se vidi odakle stizu donacije i kome se Srbske shatriote potajno dive.
- Post n°160
disident wrote:Slicna stvar je i sa domacim altrajtom ili novom internet desnicom, kada pratis (zapadne) izvore, vidis da su mimovi,materijali,teze u raspravama itd prekopirani sa zapadnih izvora.
Jedno milion puta sam napisao to isto na forumima još u vreme mileta ćurčića, ali ovde sam pričao o svom skorašnjem iskustvu iz Srbije koje se ne poklapa sa tim što ti ponavljaš već više puta.
- Post n°161
samo prilagođeno domaćim okolnostima, ubaci nekog rusa, izmisli ga i teorija će biti prihvaćena (jer ne ide da ti istinu otkrivaju neki tamo ameri). kako je za vreme kovida bilo malo vremena, a teorija teoriju stiže, čak ni rusi nisu bili potrebni. hrvatska scena je jača, oni preuzimaju sa izvora, prevode (logično.net je baš pomno pratio svaku ludačku teoriju), srpski teoretičari dan kasnije razrađuju.
(nestorović se napijao sa oniona )
(nestorović se napijao sa oniona )
- Post n°162
Nadrinauka među srpskom intelektualnom elitom je, prema mom iskustvu (ništa NPR), prevashodno bazirana na onome što dolazi iz Rusije. (Istina, antivakserstvo je samo mali deo toga. Ali, nijedan pristalica bioenergije i astrologije kojeg sam sreo nije pristalica vakcinacije.)
- Post n°163
Da umire svaki treci, video bi da postaju pristalice vakcinacije kao bela lala. Lako je kurciti se sa bolescu koja ima stopu smrtnosti u rangu gripa.
- Post n°164
Indy wrote:Pa ako toliko insistiraš, onda možda pogledaj da li ti 4chanovi rade na Putinovim botovima kao što pričaju klintonisti.
Khm
Oni svakako koriste vec postojeće stanje, takoreći jasu talas, ali to je sve. Njihovo masovno prisustvo na 4chanu se vidi tek od početka rata u Ukrajini i na tim ukrajinskim temama. Bilo ih je i ranije, ali u zanemariljovm broju. Svi problemi americkih drustva i njihovog gnojnog čira, altrajta, su americki. Nisu Rusi izazvali ni rasizam, incele, mrznju, samodestrukciju, masovne pucnjave,neonacizam idt.
Inace kada se procitaju biografije ovih udarnih 12 americkih antivaksera, jasno je da je motiv kod svih profit. Razvojem tehnoloških alatki je postalo popularno u istrazivackim krugovima ispitivanje tih "lanaca" i "mreza" .
Ima naravno jos faktora koji vode ka tome da Imperija Zla tj SAD budu kolevka antinaucnog misljenja i bastion teoretičara zavere.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°165
Pa ne, svi ste u pravu. Tačno je i da je izbor većine ovih teorija nastala na "Zapadu" (kao i skoro sve, btw), ali je isto tako istina i da se amplifikuju na "Istoku", pre svega u Rusiji. Alt right i QAnon su na zapadu ipak margina (čak i ako jesu bili deo Trampove koalicije), ali su u Rusiji dominantna ideologija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°166
Ti baziras stvari na licnom iskustvu, tj iz nekog proslog vremena. Srbija danas, mada ja verujem i pre, je u kulturnoj pa i svakoj drugoj sferi ZAPADA. To sa sobom nosi i lose i dobre strane.Indy wrote:Nadrinauka među srpskom intelektualnom elitom je, prema mom iskustvu (ništa NPR), prevashodno bazirana na onome što dolazi iz Rusije. (Istina, antivakserstvo je samo mali deo toga. Ali, nijedan pristalica bioenergije i astrologije kojeg sam sreo nije pristalica vakcinacije.)
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°167
>95% Rusa nema pojma šta je to, čak i od ovih mlađih jedino neki Internet nerdovi ili oni plaćeni ruski trolovi što im je to posaoErős Pista wrote:Pa ne, svi ste u pravu. Tačno je i da je izbor većine ovih teorija nastala na "Zapadu" (kao i skoro sve, btw), ali je isto tako istina i da se amplifikuju na "Istoku", pre svega u Rusiji. Alt right i QAnon su na zapadu ipak margina (čak i ako jesu bili deo Trampove koalicije), ali su u Rusiji dominantna ideologija.
- Post n°168
disident wrote:Indy wrote:Pa ako toliko insistiraš, onda možda pogledaj da li ti 4chanovi rade na Putinovim botovima kao što pričaju klintonisti.
Khm
Oni svakako koriste vec postojeće stanje, takoreći jasu talas, ali to je sve. Njihovo masovno prisustvo na 4chanu se vidi tek od početka rata u Ukrajini i na tim ukrajinskim temama. Bilo ih je i ranije, ali u zanemariljovm broju. Svi problemi americkih drustva i njihovog gnojnog čira, altrajta, su americki. Nisu Rusi izazvali ni rasizam, incele, mrznju, samodestrukciju, masovne pucnjave,neonacizam idt.
Inace kada se procitaju biografije ovih udarnih 12 americkih antivaksera, jasno je da je motiv kod svih profit. Razvojem tehnoloških alatki je postalo popularno u istrazivackim krugovima ispitivanje tih "lanaca" i "mreza" .
Ima naravno jos faktora koji vode ka tome da Imperija Zla tj SAD budu kolevka antinaucnog misljenja i bastion teoretičara zavere.
Ne znam zašto si regresirao na ovu dizel-levičarsku pozu o Zapadu kao imperiji zla itd. Mislim, sve je Zapad, uključujući i to nabadanje o imperiji zla, we're all living in America, get fucking over it
_____
- Post n°169
1. Nije dizel levica jedina koja ima eksluzivno pravo na taj termin. Posebno sto ja nemam iluziju da su Rusija/Kina/Iran neka carstva dobra. Imperija Zla samo sluzi da obeleži centar (svetskog)sistema .Erős Pista wrote:disident wrote:
Khm
Ne znam zašto si regresirao na ovu dizel-levičarsku pozu o Zapadu kao imperiji zla itd. Mislim, sve je Zapad, uključujući i to nabadanje o imperiji zla, we're all living in America, get fucking over it
2. Neki ljudi se mire sa tim kakav pakao od života zive.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°170
btw, najnovija 'teorija' o beskorisnosti maske (u domaćoj radinosti čak i štetnosti, zavisi kako je koji portal interpretirao tekst), dolazi iz NYT
(u interpeteraciji same studije se navodi da nije vršeno istraživanje benefita za pojedinca koji nosi masku kao i da se ne zna da li bi maske radile da su ih svi svi svi nosili, jer se takvo dogmatično ponašanje kosi sa kulturnim osobenostima amerika i amerikanaca. tekst u nyt je to naglasio u dva rečenice negde u sredini teksta, domaći interpretatori su to uglavnom preskočili. ukratko: NYT nam konačno rekao istinu: džaba su nas terali da nosimo maske, zlotvori!)
(u interpeteraciji same studije se navodi da nije vršeno istraživanje benefita za pojedinca koji nosi masku kao i da se ne zna da li bi maske radile da su ih svi svi svi nosili, jer se takvo dogmatično ponašanje kosi sa kulturnim osobenostima amerika i amerikanaca. tekst u nyt je to naglasio u dva rečenice negde u sredini teksta, domaći interpretatori su to uglavnom preskočili. ukratko: NYT nam konačno rekao istinu: džaba su nas terali da nosimo maske, zlotvori!)
- Post n°171
dario hajrić ima serijal tekstova posvećenih qanonu
https://fakenews.rs/wp-content/uploads/Dario-Hajric-Qanon.pdf
https://fakenews.rs/wp-content/uploads/Dario-Hajric-Qanon.pdf
- Post n°172
et disident
Pa ne treba se miriti sa paklom od života, ali ovaj neo-gnosticizam o zlom Zapadu koji je svuda naprosto nije smislena kritika bilo čega. Mislim, pubertetski kontrarijanizam koji kad se pretvori u ideologiju postane putinizam ili alt rajt ili islamizam. U ovom sveobuhvatnom smislu, Zapad je sve - i otrov i lek, i problem i rešenje, u tom smislu ovo ponavljanje da ovo ili ono dolazi sa Zapada ili postoji na Zapadu je ili banalno i neinformativno ili završava u nekom manihejizmu, Chaos reigns itd.
Pa ne treba se miriti sa paklom od života, ali ovaj neo-gnosticizam o zlom Zapadu koji je svuda naprosto nije smislena kritika bilo čega. Mislim, pubertetski kontrarijanizam koji kad se pretvori u ideologiju postane putinizam ili alt rajt ili islamizam. U ovom sveobuhvatnom smislu, Zapad je sve - i otrov i lek, i problem i rešenje, u tom smislu ovo ponavljanje da ovo ili ono dolazi sa Zapada ili postoji na Zapadu je ili banalno i neinformativno ili završava u nekom manihejizmu, Chaos reigns itd.
_____
- Post n°173
One of America's richest men, who holidayed with Prince Andrew and lent his private jet to Bill Clinton, has begun serving an 18-month jail term after pleading guilty to soliciting sex from girls as young as 14.
Billionaire Jeffrey Epstein, 55, faces a year of house arrest after he is released from prison in Florida. He must submit to an HIV test today and give the results to the families of his underage victims, four of whom have filed multimillion-dollar lawsuits against him.
It was the cause of combating HIV that helped Epstein befriend Clinton after the former president left the White House. Clinton flew to Africa on an anti-Aids mission in 2002 on Epstein's Boeing 727 jet, joined by actors Kevin Spacey and Chris Tucker.
Clinton praised his friend's "insights and generosity" in a statement to New York magazine, which profiled Epstein weeks after the trip.
"Jeffrey is both a highly successful financier and a committed philanthropist with a keen sense of global markets and an in-depth knowledge of 21st-century science," the former president said through his spokesman in 2002.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°174
disident wrote:Ti baziras stvari na licnom iskustvu,Indy wrote:Nadrinauka među srpskom intelektualnom elitom je, prema mom iskustvu (ništa NPR), prevashodno bazirana na onome što dolazi iz Rusije. (Istina, antivakserstvo je samo mali deo toga. Ali, nijedan pristalica bioenergije i astrologije kojeg sam sreo nije pristalica vakcinacije.)
Pa da. Ako se vratimo na početak ove male rasprave, rekao sam da "to nisam čuo čak ni u Srbiji" (ili tako nešto.) To je, de fakto, lično iskustvo, o tome sam hteo. Inače ovo što si ti linkovao iz NPR i slično ništa nije netačno, i sam sam stoput primetio iste stvari. Samo, to nije u saglasju sa ovim što sam nedavno iskusio u Srbiji, naime to antivakserstvo na koje sam ja naišao nije ono od taksista ili nosača nameštaja, već od direktora instituta i lekara i profesora med. fakulteta. To je u stvari vrlo blisko onome što priča Novak Đoković (cenim da se oni napajaju sa istog izvora), samo je mnogo jače u "naučnom" žargonu. E ta raznorodna ekipa vrlo retko citira bilo kakve izvore za svoje tvrdnje, osim ruskih (i ponekog kineskog) autoriteta - za koje ja naravno nisam čuo. To uglavnom ide preko te bioenergije, kvantne medicine, i sličnih stvari, tako da je njihovo antivakserstvo sa veoma dubokim korenima. Uz to su prisutne i skoro sve druge teorije zavera za koje ja znam, od Bila Gejtsa koji ubija vakcinama, pa do izazivanja zemljotresa HAARPom... I, naravno, Srba kao naroda najstarijeg. Zato su me podsetili na QAnon, samo neuporedivo načitaniji. I mislim da to uglavnom nije sa 4chana, mada naravno i oni šeruju Fejsbuk memove nemilice (pa ih čak i meni šalju svakodnevno ).
- Post n°175
Pa ono, i Piterson kad se skida sa benzosa ide kod ruskog i srpskog doktora. To je ta ekipa.
Last edited by Erős Pista on Sun Feb 26, 2023 1:18 pm; edited 1 time in total
_____