Блиски исток
- Post n°351
Re: Блиски исток
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°352
Летећи Полип wrote:Oprostićete mojoj neupućenosti, ali da li je tako lako nagornokarabahizovati gradsko područje od 400 km2? Krajina i Nagorno Karabah su slični jer se radilo o raštrkanim naseobinama koje je bilo nemoguće frontalno braniti. Gaza je urbana džungla, gde sa svakog prozora može da proviri rpg. Da li Izraelu zaista treba Bahmut od 2mil stanovnika?
Nije ni zadnja tura rata u Karabahu trajala dugo
Bez zajebancije, neuporedivo je da Bahmutom,
Izrael vojno nema (veliki) problem sa Gazom. Na političkom polju im je puno teže sa Gazom nego Azerima sa Karabahom ali nakon Karabaha će i sudbina Gaze da se lakše proguta,
Last edited by fikret selimbašić on Sun Oct 08, 2023 8:59 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°353
fikret selimbašić wrote:
Bukvalno sve mogu sad da urade sa Gazom i proći će im bez većih problema i reakcije. Čak ni sa arapsko-tursko-iranske strane ne očekujem veću eskalaciju.
Ključna riječ je 'sad'. To 'sad' će trajati neko vrijeme, ali kad razaranje Gaze dođe do točke kad će slike u večernjim vijestima na Zapadu postati teško probavljive uz večeru, onda će iz Washingtona povući povodac. Sudeći po statistici s prošle strane, to bi se moglo dogoditi za otprilike 15-20.000 mrtvih. Pod uvjetom da ne plane Zapadna obala, a teško mi je vjerovati da će oni mirno gledati šta se događa u Gazi. Uglavnom, kad Izraelci stanu i proglase još jednu pobjedu u nizu još uvijek će imati pet milijuna Palestinaca koji će živjeti u još neljudskijim uvjetima nego sad. Zadovoljit će želju za osvetom, riješti neće ništa.
- Post n°354
- Post n°355
Исто важи и за Саудијце, који имају неке друге рачунице које, у ствари, укључују мању зависност од САД. И њима ексалацију не одговара због тога.
Египат, мрка капа.
Остаје Хезболах, не и Иран.
- Post n°356
Tovar wrote:fikret selimbašić wrote:
Bukvalno sve mogu sad da urade sa Gazom i proći će im bez većih problema i reakcije. Čak ni sa arapsko-tursko-iranske strane ne očekujem veću eskalaciju.
Ključna riječ je 'sad'. To 'sad' će trajati neko vrijeme, ali kad razaranje Gaze dođe do točke kad će slike u večernjim vijestima na Zapadu postati teško probavljive uz večeru, onda će iz Washingtona povući povodac. Sudeći po statistici s prošle strane, to bi se moglo dogoditi za otprilike 15-20.000 mrtvih. Pod uvjetom da ne plane Zapadna obala, a teško mi je vjerovati da će oni mirno gledati šta se događa u Gazi. Uglavnom, kad Izraelci stanu i proglase još jednu pobjedu u nizu još uvijek će imati pet milijuna Palestinaca koji će živjeti u još neljudskijim uvjetima nego sad. Zadovoljit će želju za osvetom, riješti neće ništa.
Njih ne računam u iransko-tursko-saudijsku stranu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°357
fikret selimbašić wrote:Tovar wrote:
Računam ih u palestinsku stranu, bez obzira tko kakvo zaleđe ima.
- Post n°358
Хезболах је главна снага која би могла да уђе у сукоб са Израелом као помоћ Хамасу.
Last edited by Улични ходач on Sun Oct 08, 2023 9:27 pm; edited 1 time in total
- Post n°359
Nektivni Ugnelj wrote:Ne znam da li im je ideja da osvoje sa stanovništvom, ili da nateraju stanovništvo da samo napusti pojas
Utapanje ili Egipat? Kakva će biti egipatska reakcija?
- Post n°360
British people watching another war breaks out because of border they draw#Israel #Palestine pic.twitter.com/7iTi45inKp
— meh° (@ImMehulOkk) October 8, 2023
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°362
Reporting from Times Square pic.twitter.com/itOGjZG9MT
— Stuart Meissner (@StuartMeissner) October 8, 2023
- Post n°363
Tovar wrote:fikret selimbašić wrote:
Mislio sam na to da me neće iznenaditi ako i tamo, zapadna obala, krene pucnjava. Palestinska unutrašnja stvar, ma ko im bio zaleđina ili da nikakve zaleđine uopšte nema.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°364
Tovar wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Ne znam da li im je ideja da osvoje sa stanovništvom, ili da nateraju stanovništvo da samo napusti pojas
Utapanje ili Egipat? Kakva će biti egipatska reakcija?
to je veliko pitanje
- Post n°365
A compilation of Hamas clips shows how the terror group invaded southern Israel yesterday. First they bombed Israeli observation towers and weapons systems on the border, then fired hundreds of rockets as terrorists on paragliders flew over the border. Moments later, Hamas… pic.twitter.com/D4iIoCV51q
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 8, 2023
Nastavak teksta:
Moments later, Hamas approached the border fence, blew up holes in it, and allowed hundreds of terrorists to infiltrate into Israel.
- Post n°366
fikret selimbašić wrote:Tovar wrote:
Mislio sam na to da me neće iznenaditi ako i tamo, zapadna obala, krene pucnjava. Palestinska unutrašnja stvar, ma ko im bio zaleđina ili da nikakve zaleđine uopšte nema.
Aha, okej, isto mislimo. Nesuglasice će biti stavljene sa strane.
- Post n°368
U.S. officials are expecting the Israeli government to launch a ground incursion into Gaza in the next 24 to 48 hours, @John_Hudson reports: https://t.co/2q1M62f4N7
— Evan Hill (@evanhill) October 8, 2023
- Post n°371
Turkish President Erdogan on Israeli-Palestinian conflict:
— TRT World (@trtworld) October 8, 2023
- Regional peace is only achievable with a two-state solution
- Realisation of an independent, geographically integrated Palestinian state based on 1967 borders, with Jerusalem as its capital, cannot be delayed
- Türkiye… pic.twitter.com/i30vwJPqMJ
Ostatak teksta:
- Türkiye ready to do its part to stop conflict, reduce escalated tensions
- Post n°372
Fans of Tehran Persepolis soccer club chant "shove that Palestine flag up your a$$" right after a pro-Islamic Republic fan leader, known as Abbas Geda, intended to wave Palestinian flag in celebration of IR-led Hamas's savagery.#IraniansStandWithIsrael pic.twitter.com/ncREisW2pJ
— Jahangir (@JahangirTaban) October 8, 2023
Hamas released footage of their command room, showing live footage of their drones supporting paratroopers and infantry storming Israeli positions during the early stages of the attacks. pic.twitter.com/hQup4Z1qtj
— NOELREPORTS (@NOELreports) October 8, 2023
- Post n°374
DUBAI—Iranian security officials helped plan Hamas’s Saturday surprise attack on Israel and gave the green light for the assault at a meeting in Beirut last Monday, according to senior members of Hamas and Hezbollah, another Iran-backed militant group.
- Post n°375
Footage :
— Middle East Observer (@ME_Observer_) October 8, 2023
7 IDF soldiers were killed by firing at eachother at the Lebanese border, thinking they were fighting Hezbollah units. https://t.co/FIff6azq9o pic.twitter.com/cth1dAMPCh