Patriote srpske
- Post n°626
Re: Patriote srpske
jbt
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°627
Слоба као еталон суверености и анти-империјализма, велики државник са којим сви остали треба да се мере.
Да ли би Слоба дозволио да Србија постане рударска колонија?
Наравно да би, био је алави ситни опортуниста који би скочио на овакву прилику. Још би нас убеђивао да то тако треба те да су то изузетно берићетне стране рударске инвестиције наше несврстане анти-империјалистичке браће, или наши стари национални пријатељи или шта год смисли у моменту.
Да ли би Слоба дозволио да Србија постане рударска колонија?
Наравно да би, био је алави ситни опортуниста који би скочио на овакву прилику. Још би нас убеђивао да то тако треба те да су то изузетно берићетне стране рударске инвестиције наше несврстане анти-империјалистичке браће, или наши стари национални пријатељи или шта год смисли у моменту.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°628
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°629
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°631
beatakeshi wrote:AI, nadam se?
Ne znam, vrlo moguće.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°632
kakva lepoglava takvi pijade i čolaković
- Spoiler:
E, kad sam izašao u prvu veliku šetnju, nastala je scena koja će mi ostati u pamćenju. Zatvorenici su gledali na Pinku moj govor na skupu, znali su zašto sam uhapšen. Kad su čuli da sam u dvorištu sa prozora se, kao u partizanskim filmovima, čula vika: "Ko potpiše, njega ubiše". Prvo sam pomislio da je to provokacija, onda sam shvatio da je to odobravanje. Nije bilo nijednog zatvorenika koji me nije podržao. Jedan mi je rekao da sad mogu da budem predsednički kandidat, ujedinio sam sve navijačke grupe.
(...)
MT: Kako ste Vi podneli torturu?
Zlatanović: Sada sam OK, ali imam posledice po zdravlje. Kad sam uhapšen, brutalno sam pretučen. To je apsurdna scena. Uhapsili su me dok sam išao ka policijskoj stanici i to najavljivao u prenosu uživo. Kad sam to ispričao jednom zatvoreniku, on se začudio što me policajci nisu sačekali u stanici i, kao ljudi, zatražili da dam izjavu. Međutim, neko je hteo da pokaže kako je snažan i jak. Valjda nije mogao da se dokazuje na ulici kad je bio mlad. Tada je bio manji od makovog zrna. Verovatno je i tada slao druge da obave prljav posao. Kod nas, u novobeogradskim blokovima, obračunavali smo se u četiri oka. Dođemo, svedemo račune, pa posle možemo i na piće. To je poštenije nego da šalješ nekog drugog da se obračunava u tvoje ime. To su radile samo sekaperse, a ne ljudi.
MT: Opet prozivate Vučića da je sekapersa?
Zlatanović: Nikoga nisam imenovao jer je proces u toku. Uglavnom, policajci su me tukli sa desne strane, bolesne. Oborili su me na pod i udarali, što je pogoršalo moje probleme sa rukom i kučmom. Nekoliko puta godišnje moram da idem kod lekara zbog tog živca, a u zatvoru mi nisu dali adekvatnu pomoć, nisu me poslali na VMA ili negde na lečenje. Kad sam izašao iz pritvora, lekari su mi namestili živac, ali ostale su posledice jer problem nije na vreme saniran. Policija je pretukla i Damnjana Kneževića. Tukli su ga njih desetorica naizmenično. Pokušali su da mu nogu vežu lisicama za stolicu. Izvukli su oružje, udarali su ga drškom pištolja i pokušavali da ga slome. Onog dana kad smo dovedeni u Centralni zatvor video sam da Damnjan ima veliku masnicu na vratu. Kasnije je nekoliko dana imao povišenu temperaturu i groznicu. Ipak, nisu uspeli da nas slome.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°633
ne znam gde bih
КОВИЋ ДОБИО ЉУШИЋА НА СУДУ: Први основни суд у Београду одлучио
Љ. Б
23. 09. 2021. у 19:31
ИСТОРИЧАР, професор Филозофског факултета Милош Ковић добио је пресуду по тужби свог колеге професора Радоша Љушића пред Првим основним судом у Београду.
Љушић је Ковића тужио за повреду части и угледа, а тужба је одбијена као неоснована, при чему се Љушићу налаже да Ковићу плати све судске трошкове парничног поступка, што износи 84.000 динара.
- Ово је веома важна пресуда, не само за мене него и за цело друштво и ово је доказ да судови у Србији још постоје и да се суди по правди - каже за "Новости" Ковић. - Радош Љушић ме је тужио на основу исказа које нисам дао. Овде је реч о покушају политичког прогона.
Иначе, овим је пала прва од осам тужби које су против Ковића поднели професори Љушић, Дубравка Стојановић, Никола Самарџић и Влада Станковић. Они су поднели свако по две тужбе - по једну кривичну и једну парничну.
- Post n°634
Kojim povodom se okupio ovaj raznorodni skup?
- Post n°635
Okrenimo se buducnosti, okrenimo se Jasenovcu!
https://www.pecat.co.rs/2023/04/megalopolis-jasenovac-velika-prica/
https://www.pecat.co.rs/2023/04/megalopolis-jasenovac-velika-prica/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°636
наишао сам на следеће речи владике Николаја изречене у освит Првог балканског рата: „Ситни су циљеви били у јучошњем животу нашем, у јучошњем миру, стога су се и сви људи чинили ситни. Данас, када је истакнут један велики циљ целој нацији, погледајте данас колико су порасли они исти ситни људи које сте јуче са висине гледали и презирали! Не можете да их познате; не можете да познате Београд, не можете да познате Србију.“
Десет година након завршетка Великог рата атмосфера је потпуно другачија. Ево како је описује Владимир Велмар Јанковић, 1928. године
...
Разлика је очигледна: речи владике Николаја претходе једном крвавом, али ипак победоносном рату
ako je nikolaj v. bio napržen da se mlati protiv turaka/osmanlija, nije baš pretpostavljao onaj glavni rat tog doba a to je 1SR. u tom smislu, njegove reči uopšte nisu logički i intelektualno (već samo hronološki) prethodile "jednom krvavom ali ipak pobedonosnom ratu" (vladušić izvesno misli na 1SR a ne na 1BR). i besmisleno je učitavanje smisla koji kreira s.v.
uganuće na prvom koraku pokušaja jedne nazovi intelektualne istorije.
[ovo sam ja zagrizao udicu i kao ozbiljno počeo da čitam]
- Post n°637
_____
- Post n°638
Ma taj covek lupeta kad prica o sopstvenoj struci, a ovo je lakrdija od paralele ne samo po jednom osnovu
- Post n°639
https://stanjestvari.com/2023/05/04/rajs-srbija-kao-sav-normalan-svet/
На темељу искуства Запада у овој материји, које добро познајемо, а пошто очигледно догађаји у Србији почињу да се одвијају по истом обрасцу, могло би се констатовати неколико ствари.
Док се не докаже супротно, вероватноћа да је школски масакр у Београду био неприпремљен незнатна је. Догађаји такве врсте углавном нису спонтани, ни у Америци нити у другим напредним и узорним земљама где су учестали. Приликом готово свих инцидената овакве врсте, упоредо са званичним наративом, који се лансира брзином светла, убрзо испливава низ индиција које убедљиво указују на брижљиву припрему и инсценацију. У огромној већини случајева овакав инцидент служи да се трауматизовањем грађани збуне и учине још покорнијим, да се пажња јавности са нечега скрене, укратко, да се произведе изговор за постизање одређених политичких циљева који су властодршцима интересантни. Заједнички именитељ тих циљева је сужавање простора личне слободе и јачање средстава за надзор и контролу над људима.
У САД, један од главних циљева коме служе овакви масакри по школама, тржним центрима, а од недавно и црквама, јесте масовно одузимање оружја од грађана, којих се из оправданих разлога власти плаше. Други амандман америчког Устава је озбиљна препрека таквом науму, али стварањем атмосфере одбојности према приватном поседовању оружја та препрека се полако али сигурно заобилази. Све учесталији инциденти које повезује злоупотреба оружја у приватном власништву идеално погодују психолошкој припреми становништва да прихвати разоружавање. Изговор је да ће се тиме решити проблем насиља у друштву. Најсвежије вести потврђују да су власти у Србији муњевитом брзином уграбиле тај изговор и користе прилику да крену управо тим путем.
_____
- Post n°640
Koja vinjak unduced paranoja.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°641
Meni izgleda kao direktno prepisivanje americke desnice, onih Sendi Huk teorija zavere, itd.
_____
- Post n°642
Erős Pista wrote:Meni izgleda kao direktno prepisivanje americke desnice, onih Sendi Huk teorija zavere, itd.
При чему није искључено да се и обарају на преписану појаву.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°643
Erős Pista wrote:Meni izgleda kao direktno prepisivanje americke desnice, onih Sendi Huk teorija zavere, itd.
Ma na istim su talasnim dužinama, pa i zvuče isto. Isti stav čuješ na sve strane, uključujući tu i Vučića.
_____
~~~~~
- Post n°644
nije primetio da je vlast iskoristila traumu i ukinula nadoknadu za konverziju zemljišta?
Na današnjoj sednici Vlade usvojene su izmene Zakona o planiranju i izgradnji i ukinuta je naknada za konverziju zemljišta... Time je otvoren put za ogromnu zaradu raznih investitora i nesagledive štete po javni interes.https://t.co/qekR0PSMe5
— Dobrica Veselinović (@dobrinacelnik) May 4, 2023
- Post n°645
Jajare.
_____
~~~~~
- Post n°647
ПРИЈАВА ЗА ШКОЛУ РОДОЉУБА
https://www.zbor.rs/prijava-za-skolu/
Поштовани
Ја сам Кап. Срђан Мркаја предсједник СНП„Збора и комадант војске Светог Георгија (ВСГ)
Наш покрет организује онлајн школу у трајању од четири мјесеца за полазнике СНП „Збора“. Користим ову прилику да вас позовем да се пријавите да будете наш полазник наше школе, пријаве су отворене константно. Школа је бесплатана.
СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ „ЗБОР“ ПРЕДСТАВЉА ОРГАНИСТИЧКУ ИДЕОЛОГИЈУ КОЈА ЈЕ ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНО ХРИШЋАНСКА, МОНАРХИСТИЧКА, КОНЗЕРВАТИВНА, ПАТРИЈАРХАЛНА И РАСНО СВЈЕСНА МИ СМО ВОЈСКА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА. Сви који су заинтересовани биће позвани у тајну групу Секретаријата СНП“Збора“ и ту ће са њима радити старешине. У групи ће сви полазници моћи постављати питања буквално о свему што се тиче покрета,идеје,историје Збора, ВСГ… Кроз интеракцију ви (полазници) ћете се упознавати са нама као и ми са вама…па ћемо у једном тренутку схватити да ли смо једно за друго.
Након тога они који буду задовољили критеријуме биће позвани у гугл учионицу, у којој ће се налазити сав материјал везан за предмете он-лајн школе.Након четворомјесечне школе за полазнике на основу општег утиска (понашање, опхођење, заинтересованост, знање, интелигенција, способност учења, способност прихватања ауторитета, хијерархије и реда, способност расуђивања, прилагођавања и усклађивања) биће одабрани најбољи међу полазницима који ће добити позив да постану кандидати-регрути у војсци Светог Георгија тј. Статус кандидата СНП „Збора“.
Ми смо ултра-елитистички покрет и елитна борбена јединица родољуба стога је селекција строга и наш војник-припадник не може бити свако. Једина смо родољубива организација у коју се није могуће слободно учланити него која одабира само најбоље синове србства зато нека ти је част што си добио овај позив. Уколико си решио да покушаш потребно је да то потврдиш и да одговориш на кратки гугл упитник за полазнике (по тачкама)…тиме ћеш постати наш полазник и у догледно време ћеш бити позван у групу за обуку.
КРСТ И МАЧ!
Предсједник СНП „Збора“ и Ком. ВСГ Кап. Срђан Мркаја
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°648
П;нч... ал' се питам како он приступа том комадању ВСГ, кад је већ комадант.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°650
Eto ti ga vraže i ovi ognjištarci prelaze na online nastavu
_____
my goosebumps have goosebumps