by plachkica Thu Sep 01, 2022 12:49 am
kako postoji šansa da se europrajd pretvori u veliki opozicioni miting, neki imaju zadatak da to onemoguće:
Леја Келер
26 мин. ·
Da sam ja neka svemoćna mitska figura, da sam Sveti Sava što svojeručno deportuje Bugare, da sam Isus iz Jevandjelja po Matiji, da sam Josip Broz ili Novak Djoković, ja bih 17. steptembra stala na prilaz šetnji i vraćala svakog što ispunjava sledeće kriterijume:
1. ko nikad pre nije došao, mrzelo ga, a i šta hoće ti ped..ri
2. ko je šetao zajedno sa Dverima u bilo kojim okolnostima
3. ko koristi veznik negacije "ALI"
4. ko kaže da "ima druga koji je "to""
5. ko je ćutao na uvažene lekare što su se osrali o "epidemiološkoj bombi" i "bolesti homoseksualaca", pa nek je sto puta opozicija iz penzije
6. ko je prećutao Šapićevu homofobiju (da ne izgubi nameštenje u institucijama grada), na zabranu otvaranja i odbijanje dozvole da se digne zastava PACE (još u julu, nije juče)
7. ko je "gejeve" terao u 4 zida
8. ko misli da treba da se pita o pravima dece u istopolnim zajednicama i smatra da treba da odluči da može ovo ali ne i ono
9. ko se setio Prajda tek kad je Vućić zabranio
10. ko mi se ne svidja jer mu je faca za šamarčinu koja se negde zagubila u atmosferskom pritisku, al evo je sleće tačno kad treba
e, te i takve gradjane ne bih pripustila u šetnju za prava LGBT osoba, na kojoj ću ponosno biti, nego bih ih primorala da se prvo dokažu u dotičnih deset tačaka, pa kad prodju, da dodam još pet.
Tih pet su:
11. ko vodi stranku čiji članovi šetaju sa litijašima
12. ko sere u zaštitu Ustava pokojne Koštunicine supruge (bilo kad i bilo šta, na bilo koju temu)
13. ko smatra da treba saslušati "obe strane"
14. ko ždere u skupštinskom restoranu tulumbe od sedam dinara, a pored mu bleji Djuka i Vuk Jeremić, pa se kolegijalno šale, a da mu tulumbu kolegijalno ne sjuri u bulju nasred kafeterije u sredu, dan kad se nose helanke
15. ko koristi Prajd za svoja bedna sitnosopsvenička prava stranke/pesničke slobode/mutne misli/pokvarene prirode/finansijske koristi/popularnosti u društvu sličnih padavićara/gudranja u koaliciji nacionalnog spasa
16. ko meša prava LGBT sa mirom u svetu i ratom u Ukrajini
17. ko kenja o pravima "radnika homoseksualaca", a da ima karticu inostrane banke i IBAN putem koga prima honorare
18. ko se ne odrekne Sotone u koaliciji rečima: odričeš li se Sotone? Kaži, odričem se. Odričem se Sotone, jebali me glasovi koje gubim ionako nisu moji, budimo konkretni
19. ko se raduje da šetnja bude zabranjena jer je super da na tudjoj grbači, za koju nisu uradili nikad ništa, poentiraju putem svojih medija koji jednako pišu o slučaju prženja sperme koliko i o ljudskim pravima, ili čak više, a na štetu prava
20. ko se rodio kao govno i ko govno će umreti, nema spasa za kukavice i korisne idiote, nema neba za alave ljude u ovom raspalom svetu, ko što nas je sve lepo naučio još onomad pisac i "invertit" Marsel Prust.
Eto, toliko.
Ups, nije 5 nego 10.
A ima još pun qrz.