Popravljate li bojlere
Poll
Da li...
- [ 1 ]
- [10%]
plachkica
- [ 3 ]
- [30%]
ficfiric, паће, Јанош Винету
- [ 0 ]
- [0%]
- [ 2 ]
- [20%]
ficfiric, паће
- [ 3 ]
- [30%]
ficfiric, bela maca, паће
- [ 1 ]
- [10%]
паће
Total Votes: 10
- Post n°51
Re: Popravljate li bojlere
Eh kad bi to tako bilo, pogledas na jutjub i vrelom vodom ispravis limariju ili pastom za zube ispoliras farove.. Pa u strucnim skolama se samo godinudana uce materijali pa kako se koji ponasa, zamisljam gasovod cije cevi vare majstori gledajuci na mob jutjub snimak kako se to radili u kuci povezujes zice na bojler gledajuci snimke gde su prikazane dve za sijalicu. Potrebno je sve i ima svrhu, drugo su sitni kucni poslovi
- Post n°52
Јанош Винету wrote:Па стварно ти не треба школа. Распад тих занатских школа је то просто показао, људи се приуче, купе алат и раде. Какве школе какви бакрачи, на шта личе средње стручне школе и занати последњих 20 година? Нико нормалан то не уписује, дакле нема потребе за тиме.
Заиста није наука бити инсталатер клима уређаја, водоинсталатер, услужни вариоц, чак ни електричар монтер. Ови што поправљају кућну електронику су изумрли такође.
За те ствари није потребна школа. Она је потребна за нешто друго, да формира човека и грађанина.
To prosto nije tacno, i na kraju krajeva vidimo na sta lice ti priuceni majstori. Al dobro, to jeste ta linija skole/fakulteti su nepotrebni sad kad imamo yt.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°53
"To ti se kamenac uhvatio na dnu bojlera jer dugo nisi bio u stanu. Vidi, sledeći put ne moraš da me zoveš, odvrni ovo, treba ti ključ i šrafcigerom bocni odozdo da razbiješ kamenac." - vodoinstalater iz Herceg Novog.
E sad, naravno da bojler može bez problema da te ubije, pa je neke stvari bolje ostaviti ljudima čiji je to posao.
E sad, naravno da bojler može bez problema da te ubije, pa je neke stvari bolje ostaviti ljudima čiji je to posao.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°54
Ево цркао ми грејач на бојлеру на башти, и није да не бих умео да га заменим, већ сам то радио (и тај бојлер је срећно радио још осам година), ал' ионако га користим један дан годишње... тај један дан можемо и да се снађемо. Јер је зајебано и запетљано - радио то ја или мајстор, то су два одласка само за то, један да се испусти вода и извади стари грејач, па да се види који је, па да се нађе такав, па да се угради. А све се шрафи одоздо... напросто се не вреди акати.
Да ми баш треба, препустио бих мајстору, млађи је и окретнији, нека он криви шију.
Да ми баш треба, препустио бих мајстору, млађи је и окретнији, нека он криви шију.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°55
Jbg, bolje je znati prckati oko bojlera nego se oslanjati samo na majstora - niko nece zvati majstora svake godine da cisti bojler od kamenca zato sto bojler radi bez problema a korisno je to uraditi i usput baciti pogled na grejac i termostat pa promeniti ako treba pre nego sto dodje do sranja.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°56
Одлучите се, да ли треба папир и четворогодишња школа да замениш грејач у бојлеру?
Може ли то некако другачије? Која школа треба за то и колико траје? Школе би требало да буду за нешто сложеније, мењање сифона и бојлера само успут
Може ли то некако другачије? Која школа треба за то и колико траје? Школе би требало да буду за нешто сложеније, мењање сифона и бојлера само успут
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°57
Трогодишња. Са четворогодишњом си техничар и можеш да потпишеш да је инсталација исправна, штавише да си ту од почетка до краја увођења инсталације у зграду и да испланираш капацитете, јачине водова (жице или цеви, небитно), где сме овај а где мора онај материјал, сигурносне уређаје итд.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°58
+1kapetanm wrote:Potrebno je sve i ima svrhu, drugo su sitni kucni poslovi
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°59
Da, treba, menjanje bojlera je pola elektricarski pola vodovodski posao, sprava koja ima sigurnosni ventil i pazljivo izvedenu instalaciju za vlaznu sredinu. Na jutjubu to traje 5 minuta i lako je i onda zavrsis https://www.novosti.rs/c/drustvo/vesti/922115/evo-zasto-eksplodirao-bojler-cukarici-elektricar-otkriva-sta-izuzetno-opasno-potreban-maksimalan-oprezЈанош Винету wrote:Одлучите се, да ли треба папир и четворогодишња школа да замениш грејач у бојлеру?
- Post n°60
Aj nek neko splituje ovo, ja stvarno ne znam odakle bih
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°61
Erős Pista wrote:ja stvarno ne znam odakle bih
Mozda ima na yt-u
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°62
U svakom slučaju isključi osigurač i zavrni ventil.
_____
- Post n°63
Za ventil ne znam ali ako odvrne osigurac, nece mu raditi komp i nece moci da splituje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°64
ficfiric wrote:Za ventil ne znam ali ako odvrne osigurac, nece mu raditi komp i nece moci da splituje
Дај бре у другом разреду средње електро се учи да се не везују бојлер и Бурунди на исти осигурач.
Ал' да, има ко то није учио а на јућубету цензуришу све што је о Бурундију, да не постанемо сувише популарни.
_____
- Post n°65
Popravljate li bojlere
Ako nema laptopa jedite UPS.
_____
- Post n°66
Сад како имамо засебну тему, наслов ми звучи као трик питање на тесту личности.
_____
- Post n°67
Evo, ubacio sam i poll
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°68
nema menjam ekrane na laptopovima
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°69
Ћерка и зет мењали матичну на лептопу још 2009. А 2014. отприлике сам престао да сам склапам конфигурације него кажем да ми сложе и повежу, платим колико кошта. Јер којом брзином мењају прикључке и због чега и овог пута мора ново напајање, тога има толико да ми је јефтиније да платим него да учим шта је све изашло ново.
_____
- Post n°70
bela maca wrote:nema menjam ekrane na laptopovima
Jbg, kasno je kandidovana tema, vise srece u drugom poll-u
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°71
a dobro, za to sam se i fomralno školovala pa se ni ne računa
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°72
Diplomirani laptobdzija
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°73
Nisam ucio za moda, ali sam prilicno siguran da bih uz pomoc youtube-a uspeo da splitujem topik.
- Post n°74
ficfiric wrote:Diplomirani laptobdzija
Формацијски дође у крилну артиљерију.
_____
- Post n°75
Нисам нашао бољу тему, а мрзи ме да даље лутам беспућима Бурундија, па ајде овде.
Где бих могао да набавим штанглу из аутобуса? Ону на коју се качиш, што виси са плафонице? Треба ми за гелендер, да ушрафим у зид.
Већ сам био на отпаду, каже то само ако имаш среће да си ту тог дана кад нам дотерају аутобус, иначе ми то одмах сечемо.
Где бих могао да набавим штанглу из аутобуса? Ону на коју се качиш, што виси са плафонице? Треба ми за гелендер, да ушрафим у зид.
Већ сам био на отпаду, каже то само ако имаш среће да си ту тог дана кад нам дотерају аутобус, иначе ми то одмах сечемо.
_____