Srbija i Ukrajina
- Post n°826
Re: Srbija i Ukrajina
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°828
I jeresi.Erős Pista wrote:Pa njemu je najteže, mora da živi u grotlu antihrišćanstva i satanizma.
- Post n°829
- Post n°830
Futuristička priča u najboljem duhu Matriksa
Pošto je posle Sedmogodišnje pandemije protutnjala Islamska kontroverza i završio se Veliki haos, strah od smrti prevaziđen je tokom poslednjih desetak godina JA-oblacima, skladištima kompletnog sećanja i svih osobina jedne ličnosti, koji i posle smrti pojedinca imaju mogućnost komunikacije sa živima, kao i sa ostalim postmortem oblacima.
Ali odjednom počinju da se pronose glasine o neobjašnjivom gašenju JA-oblaka. Širi se panični strah. Din, amsterdamski stručnjak za marketing, poreklom Srbin, izolovan od realnosti fizičkog sveta, dobija od korporacije u kojoj radi I-SKY zadatak da napravi kampanju za umirenje široke publike zbog širenja epidemije gašenja JA-oblaka.
Uznemireni Din, do tada udobno uljuljkan u svoju izolaciju, na jednom od retkih poslovnih sastanaka uživo, upoznaje Saru, mladu ženu koja ga privlači. Kako bi joj se približio, Din s mukom savlađuje prepreke sopstvene neurotičnosti. Ispostavlja se da Sara spada u radikalne protivnike JA-Neba...
https://www.delfi.rs/knjige/189666_i-sky_knjiga_delfi_knjizare.html
Ima i odlomak, ko oce da procita...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°831
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°832
_____
- Post n°834
Uoči posjeta Moskvi Dodik je komentirao kako dugi niz godina Zapad nije reagirao na, kako je rekao, istrebljenje ruskog stanovništva u Ukrajini te ustvrdio da su se u Donbasu svakodnevno događala ubojstva i granatiranja.
- Zapad je pripremio ofenzivu protiv Luganska i Donjecka s ukrajinskim snagama, obučavao njihove vojnike i poslao značajan broj vlastitih plaćenika. Sve je bilo vrlo jasno i Rusija je morala uzvratiti. Ali način na koji to radi se razlikuje od načina na koji su to Amerikanci radili u mnogim dijelovima svijeta, ne računajući na civilne žrtve. Rusija provodi specijalnu operaciju čiji je cilj uništenje neprijatelja, ali svoju misiju provodi tako da bude što manje žrtava, izjavio je Dodik.
Podsjetio je na münchenski govor ruskog predsjednika Vladimira Putina koji, kako je rekao, Zapad nije ozbiljno shvatio.
- Svi se sjećamo upozorenja predsjednika Putina na Münchenskoj konferenciji da Rusija ne može mirno gledati na približavanje svojim granicama i da to nikada neće dopustiti. Sva ta upozorenja nisu shvaćena ozbiljno. Ali u Europi, Zapad se može ponašati drsko prema nama, Srbima, isključivati naftu, uvoditi sankcije, ali Rusija je druga priča, Rusija je morala uzvratiti, komentirao je.
Na pitanje kakva je danas situacija po pitanju mogućeg referenduma o izlasku Republike Srpske iz BiH, Dodik je rekao da RS ostaje pri toj poziciji i da je još više nezadovoljna, ali i da ta ideja čeka na odgovarajući trenutak.
- Naša težnja prema Srbiji je prirodna. Slična situacija je s Rusima u Ukrajini, kojih je u toj zemlji 15 milijuna i kojima je politički vrh te zemlje zabranio ruski jezik. Zbog toga je specijalna operacija Rusije u Ukrajini opravdana zaštitom prava svog naroda. Tako i mi ovdje - s muslimanima ne možemo imati zajedničke škole, zajedničke udžbenike", naveo je Dodik.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°835
https://www.slobodnaevropa.org/a/state-department-vojna-pomoc-zapadni-balkan/32040703.html
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°836
Dečji crtež vredi više nego hiljadu reči.
— PL in Serbia (@PLinSerbia) September 20, 2022
Ambasador @PerlRafal otvorio je juče sa ambasadorom V. Tolkačem izložbu "Mama, ne želim rat!" na tvrđavi #Kalemegdan. Izložba će posetiocima biti predstavljena do 29.09.@UKRinSRB #MomIdontWantWar #archiwapaństwowe @aan_gov_pl pic.twitter.com/9oWKiJQNpn
- Post n°837
Сви ви који се радујете објави мобилизације од стране Путина нисте при здравој памети, једнако као и ови који се радују да је то сада крај Русије. Сви сте подједнако луди. Буквално луди.
— Владимир Ђукановић (@adv_djukanovic) September 21, 2022
- Post n°838
минут ћутања за људе који су тијеком пролећа указивали на принуђеност русије да крене у империјални поход. тим акаунтима је најтеже
— (@alt___juche) September 21, 2022
шта каже чомски?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°840
Сви ухапшени на протестима против мобилизације јуче у Мокви и другим градовима Русије одмах су добили тешења о мобилизацији и послати су у регрутне центре. Тако права држава решава проблем издајника у својим редовима. Тако је требало и код нас 1999. pic.twitter.com/OUl8CLJSAd
— Др Бранимир Несторовић (@DrBranimir) September 22, 2022
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°841
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°842
_____
- Post n°844
Sastanak @avucic sa @JakeSullivan46, savetnikom za nacionalnu bezbednost USA je imao samo jednu temu:
— Advokat Čedomir Stojković (@FIGHT_4_RIGHT_S) September 22, 2022
-da li će Aleksandar Vučić raskinuti svoje veze sa Putinom.
Na sastanku se Vučić lažno pravdao kako "u Srbiji postoje jaki Putinovi elementi", jer tu baštu je Vučić gajio.
- Post n°845
- Post n°846
_____
- Post n°847
- Post n°848
Pročitao sam šimikeErős Pista wrote:Počele šamarke.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°849
_____
- Post n°850
Dejan Beric
Генерални секретар Уједињених нација је навео да Украјина није поднела захтев за регистрацију границе од 1991. године, па држава Украјина не постоји...
А ми за то не знамо!
07.4.2014. Генерални секретар УН Бан Ки Мун дао је запањујћу изјаву, чија је дистрибуција забрањена у украјинским медијима и на интернету. О сукобу две земље разговарано је на седници Савета безбедности УН. Из овога је извучен следећи закључак:
Украјина није регистровала своје границе од 25. децембра 1991. године. УН нису регистровале границе Украјине као суверене државе.
Дакле, може се претпоставити да Русија не крши права у односу на Украјину.
Према Споразуму ЗНД, територија Украјине је административни округ СССР. Дакле, нико не може бити крив за сепаратизам и насилну промену украјинских граница.
Према међународном праву, држава једноставно нема званично признате границе.
Да би решила овај проблем, Украјина мора да заврши демаркацију граница са суседним земљама и добије сагласност суседних земаља, укључујући Русију, на њиховој заједничкој граници. Потребно је све документовати и потписати споразуме са свим суседним земљама.
Европска унија је обећала подршку Украјини по овом важном питању и одлучила да пружи сву техничку помоћ.
Али хоће ли Русија потписати споразум о граници са Украјином? Наравно да не!
Пошто је Русија правни следбеник СССР (то потврђују и одлуке међународних судова о имовинским споровима између бившег СССР и страних држава), земље Украјина, Белорусија и Новорусија припадају Русији и нико нема право да располаже овим простором осим Русије.
У суштини, сада све што Русија треба да уради јесте да изјави да је ово подручје руско и да је све што се на том простору дешава унутрашња ствар Русије.
Свако мешање из вана ће се сматрати мером против Русије. На основу тога Русија може да поништи украјинске изборе 25. маја 2014.
Према Будимпештанском меморандуму и другим споразумима, Украјина нема границе. Држава Украјина не постоји (и никада није постојала!).
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started