Ne bi mozda otvarao (sada) da se nisam nanervirao. Dosao sam s ostrva sa par vakuma belog sira tipa fete samo bolje koje sam ekspresno razdelio jer je dosla sezona da se na salatu trpa belo sirenje.
I tako odem u radnju u blizini za koju znam da prodaje dobro sirenje sa Stare planine, skupo ali vredi, pametno zapakovano u po 2 kriskice.
Probao sam ga negde nekom prilikom i dopalo mi se jer za razliku od 99% sirenja iz Pirota nije bilo preslano.
Znaci, oces qrac, dodji juce. Jos pitam prodavacicu koji je manje slan, ovci ili koziji, ona kaze ovci, skuplji, ne pitam, uzmem, dodjem kuci probam i zakoci mi se vilica.
Jebo im pas mater, ne kapiram u cemu je fora.
Imao sam price na ostrvu sa lokalcima od kojih neki prave svoj a neki imaju u familiji nekog ko pravi beli odlezali sir, kao sto sam napisao tipa fete ili ovog staroplaninskog.
Grci u zabezeku da sir moze da bude preslan. Kazu mi, ali mi kupimo sirilo, procitamo uputstvo i tako napravimo sir. So je u sirilu, uzmemo flasicu za 10litara mleka i dodamo sirilo u 10 litara mleka, ne dodajemo sir. Preslan sir nikada probao nisam, ovo mi je 8 godina ovde.
U Srbiji, ne znam da li sam probao tvrd, prevreli beli sir da nije bio preslan. Kod moje Rumunke Violete iz Ovce bi bilo tako kada bi pustila da sazri ali ne moze, musterije je razvlace, pa njen sir nikad ne uspe da sazri.
Ako Jehva bude dao u petak sam u Pirotu, izvesticu ako nadjem nesto sto izlazi iz ove seme. Ako nekom treba nesto neka vice....