UK - Politika i društvo
- Post n°352
Re: UK - Politika i društvo
Liz Truss is desperately clinging to her premiership after she sacked her chancellor and ripped up the mini-budget but failed to calm the financial markets or furious Conservative MPs.
In a humiliating reversal, the prime minister backed down on plans to scrap an £18bn rise in corporation tax and replaced Kwasi Kwarteng as chancellor with Jeremy Hunt.
She said staying in her position as prime minister would help to “reassure the markets of our financial discipline”, but the cost of government borrowing rose and the pound fell following her press conference announcing the changes.
Senior Conservative MPs are plotting how to remove her from office, with some mulling whether to publicly call for her to resign in the coming days. One former cabinet minister said they thought it was “50/50 whether she will make it till Christmas”, adding: “If I could wave a magic wand and get rid of her now then I would, but the problem is the mechanism.”
Ne kapiram sve ovo sa Liz Tras. Zasto su je birali, ako ce odmah da je sutnu, zato sto je radila ono sto je rekla da ce da radi ako je izaberu?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°353
Pa to što dok se tuku za top dog poziciju bajaju MP krdu i landed gentry u šajerima da će napraviti, nije baš nužno da naprave odma i na ho-ruk
- Post n°354
Неће ваљда да ризикују да се побуне Knockshire и Chuckshire.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°355
Jos malo pa ispod LibDema. To jest, da.i LibDem ne padaju.
Labour leads by 36%.
— Redfield & Wilton Strategies (@RedfieldWilton) October 17, 2022
Largest lead for ANY party with ANY polling company since October 1997.
Westminster VI (16 Oct.):
Labour 56% (+3)
Conservative 20% (-4)
Lib Dems 11% (-2)
Green 5% (+2)
SNP 4% (–)
Reform UK 2% (–)
Other 1% (-2)
Changes +/- 13 Oct.https://t.co/fMkhypfJ4S pic.twitter.com/3YGPsmcyO8
- Post n°356
Kakva katastrofa, kakvo zlo od stranke. Bili bi urenebesni kad ne bi razvaljivali sve pred sobom samo da izmuzu jos koji godinicu na vlasti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°357
Couldn't happen to a nicer party.
- Post n°358
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°359
Sa ovim procentima Konzervativci bi dobili 20-30 poslanika.
No, really.
Tako da ce oni voziti do izbora kako bi izbegli ne gubitak vlasti nego potpuno unistenje.
No, really.
Tako da ce oni voziti do izbora kako bi izbegli ne gubitak vlasti nego potpuno unistenje.
- Post n°360
Sjajne vesti, ide Venecuelizacija, Evropa i Engleska bice zemlja proleterska.
_____
Ronald Reagan: 'If Fascism Ever Comes to America, It Will Come in the Name of Liberalism'
- Post n°361
+1
Kad.uvede drug Starmer diktaturu proleterijata...
Kad.uvede drug Starmer diktaturu proleterijata...
- Post n°362
Drug Starmer kad dođe na vlast će dati torijevcima pola portfelja i pravo veta na sve odluke vlade, e da bi se održala politička stabilnost i jedinstvo nacije.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°363
Ne može baš pola, mora i Izrael da dobije jedno ministarsko mesto u toj vladi.
- Post n°364
najgore sto ce se sabrati do izbora pa jovo nanovo. kod njih je ono od 2015. godine game of thrones. da martin napise ovoliko zabijanja noza u ledja i sve to rekli bi da je ludi krvolok.
ja kapiram da je borisovcima ideja da im liz bude placeholder dok svi ne postanu toliko ocajni da zavape za njim.
ja kapiram da je borisovcima ideja da im liz bude placeholder dok svi ne postanu toliko ocajni da zavape za njim.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°365
Nece se sabrati. Mislim, sabrace se za 220 poslanika, ali nemaju trika da dobiju izbore.
- Post n°366
znas gde je januar 2025. mislim i ja mislim da se ne mogu sabrati ali svasta moze da se desi.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°367
Pa moze...ali da se povrate sa -36 ili vec koliko...ne.
- Post n°368
Starmer je svasta, ali budala nije. Samo ce voziti i ici na sigurno do izbora dok se ovi samopotapaju. Sledeca vlada je Lab, samo ostaje da se vidi sami ili sa nekim (sto nije beznacajno)
- Post n°369
Hunt je doveden bukvalno da ne zavrse sa 20 poslanika. Jbg, takav izborni sistem.
- Post n°370
pazi dosta je i 12 godina vlasti. ljudi ce hteti neku promenu.
_____
- Post n°371
15 godina 2025. Bice i toga naravno.
- Guest
- Post n°372
I’ve never seen scenes like it at the entrance to a voting lobby. Tories on open warfare. Jostling and Rees Mogg shouting at his colleagues. Whips screaming at Tories.
— Ian Murray MP (@IanMurrayMP) October 19, 2022
They are done and should call a general election.
Two Tory whips dragging people in. Shocking.
- Post n°373
Apsolutni šitšou.
Prvo je bilo pitanje povjerenja, pa nije, čak nije bila ni trostruko pocrtana šiba. Pa premijerka i Chief Whipica uopće nisu glasale jer je druga izjavljivala ostavku prvoj.
Totalni popizd sada u ParlParty, ne znaju zašto su glasali za nešto nepopularno kad na kraju nisu morali
Prvo je bilo pitanje povjerenja, pa nije, čak nije bila ni trostruko pocrtana šiba. Pa premijerka i Chief Whipica uopće nisu glasale jer je druga izjavljivala ostavku prvoj.
Totalni popizd sada u ParlParty, ne znaju zašto su glasali za nešto nepopularno kad na kraju nisu morali
- Post n°374
Craig Whitaker MP, deputy Chief Whip: I am fucking furious and I don't give a fuck anymore. ENDQUOTE
- Post n°375
Izabrali su Truss za PM, sta su ocekivali...?