BREAKING: Russia defaults on its foreign-currency sovereign debt for the first time in a century https://t.co/IoxiwIBpRf
— Bloomberg (@business) June 26, 2022
Rusija i sve vezano za nju
- Post n°426
Re: Rusija i sve vezano za nju
- Post n°428
Ne znam, prenosim bloomberg
- Post n°429
Ja znam, zato kažem da je lažna vest.
Rusija je uplatila kintu Eurokliru, ali Euroklir kintu nije prosledio poveriocima, satro se izgovaraju da ne smeju zbog sankcija, ali pare nisu vratili. 100 miliona dolara je u pitanju.
Verovatno ce proslediti pare sutra/prekosutra, nego su ovako omogucili da se sinhronizovao pojavi gomila clanaka o bankrotu Rusija. Obicna govnarija.
Rusija je uplatila kintu Eurokliru, ali Euroklir kintu nije prosledio poveriocima, satro se izgovaraju da ne smeju zbog sankcija, ali pare nisu vratili. 100 miliona dolara je u pitanju.
Verovatno ce proslediti pare sutra/prekosutra, nego su ovako omogucili da se sinhronizovao pojavi gomila clanaka o bankrotu Rusija. Obicna govnarija.
- Post n°430
Ratovi se ne vode samo bojevom municijom
- Guest
- Post n°431
Filipenko wrote:Ja znam, zato kažem da je lažna vest.
Možda će proslediti, ali Rusija je zvanično u defaultu, precizno si ga opisao, a Moody's kasnije potvrdio. Kod tih rokova ne postoji sutra/prekosutra klauzula.
Bankrot jeste veštački izazvan, Rusija je više nego sposobna da ispunjava svoje finansijske obaveze.
- Post n°432
Russia has just sanctioned Francis Fukuyama. The end of history is over!https://t.co/KpTeB9kqBq
— max seddon (@maxseddon) June 28, 2022
- Post n°434
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°435
Za razliku od prethodnih „pravih“ bankrota, kada Rusija jednostavno nije mogla ili želela da isplati dugove, ovoga puta je situacija potpuno drugačija. Pitanje otplate ruskih dugova je postalo još jedno polje u ekonomskom ratu Zapada sa Rusijom
https://www.vreme.com/vesti/rat-i-sankcije-ruski-tehnicki-bankrot/
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°437
Viš ti to, Rusi znaju tačno gde je Pentagon.
- Post n°438
Јака ствар, знам и ја, чуј знам, возио се аутопутем на 200м од њега. То беше оно „има пет ћошкова и четр зида“?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°439
СТОКХОЛМ, 28. јун. /ТАСС/. Норвешка је одбила да пусти терет за руска насеља на Свалбарду преко граничног прелаза Сторског, одбивши захтев Руске Федерације да их искључи из санкција. Ово је у уторак известила норвешка телевизијска и радио компанија НРК, позивајући се на коментар министарства спољних послова Краљевине.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°440
Indonežani se predomislili i otkačili Putina
Indonesian President Joko Widodo ruled out the presence of Russian President Vladimir Putin at the G20 summit in November. This was announced by Italian Prime Minister Mario Draghi following a meeting of the G7 leaders in the Bavarian Alps on Tuesday.
Widodo, who has refrained from criticizing the war in Ukraine, invited Putin in April, after which he faced pressure from Western countries who demanded that the Russian president be excluded from the event.
Widodo was invited as a guest to the G7 summit. And as a result, Draghi said that the President of Indonesia had changed his mind.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°441
Predomisliti se i biti prinudjen nije isto. Ovo kao kada ti dodje grupa navijaca za vrat, i ti se predomislis pa umesto za Sarajevo/Partizan/Hajduk krenes da navijas za Zeljeznicar/Crvenu zvezdu/Dinamo. A ako se ne predomislis, prodjes ko Bris Taton.
- Post n°442
Reportaža jednog Finca iz Rusije
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°443
Rusija uputila ultimatum Bugarskoj da povuče odluku o protjerivanju diplomata ili u 12h večeras prekidaju sve diplomatske odnose.
- Post n°444
Mi bi trebalo da proteramo jedno 500-600 njih a ne 70 da bismo licili na nezavisnu drzavu.
- Post n°447
Prvo Bugare proterati. To je ionako siguran potez, nema greske.
- Post n°448
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°449
MNE wrote:Rusija uputila ultimatum Bugarskoj da povuče odluku o protjerivanju diplomata ili u 12h večeras prekidaju sve diplomatske odnose.
U podne sutra.
12 pm je podne, ne ponoć. Imaju dakle još nešto više od 12 sati. Vesti doduše svakako treba pisati tako da čitalac ne može lako da se zbuni.
https://www.reuters.com/world/europe/bulgaria-urges-russia-withdraw-diplomatic-ultimatum-with-embassy-closure-threat-2022-06-30In a diplomatic note seen by Reuters, the Russian embassy on Thursday told Sofia to reverse the expulsions decision by midday on Friday.
- Post n°450
rumbeando wrote:
12 pm je podne, ne ponoć.
Опште и потанко упутство је на АМ/ПМ.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...