Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Filipenko

Rat u Ukrajini - Page 22 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Filipenko 02.03.22 22:45

beatakeshi wrote:Neko želi da otpočne Poslednji rat na svojoj teritoriji?

Primeti samo da ne govorim da su oni to zeleli u smislu da im je to izvorno opredeljenje, ali kao taktika u slucaju neizbeznog napada Rusije, na koji su ih upozorili iz zapadnih struktura - apsolutno da. Nema nikakvog cudjenja tu. Slicno bi i Vucic postupio sa nama da je u takvoj situaciji, zabole ga za narod, a kamoli ove iz njegovog drugog esalona tipa Batu Gasica ili Misu Vacica, bas kao i ukrajinsko svijetlo rukovodstvo, narocito ono u pozadini.

Nego, ima li sta od istorijskog obracanja pajaca Makrona? Ziv nisam sta se saopstiti. Pretpostavljam opet nesto u stilu Evropa se mora okrenuti sebi, napraviti armiju, postati energetska velesila, zime trebaju biti hladne a leta topla.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 02.03.22 23:20

Uncle Baby Billy wrote:praštajte ako je bilo, ali evo ga tekst Andreja Sušencova od pre dva dana: Indivisible Danger

The steps taken by the NATO countries that could lead to a catastrophic development of events in the Russian national economy will be regarded by Moscow as aggression and will lead to a response that is tangible on a global scale. The collapse will not be one-sided. Danger - like safety - is indivisible.

Delivery of Russian energy resources in exchange for Western technologies will continue to be in demand. It will not be possible to completely exclude Russia from the financial system either.

Greši
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 02.03.22 23:22

Ali to nije toliko bitno. Bitno je da je Rusija ekonomski preslaba za tu igru. Postaće mladji brat Kine.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 02.03.22 23:37

Mór Thököly wrote:Ali to nije toliko bitno. Bitno je da je Rusija ekonomski preslaba za tu igru. Postaće mladji brat Kine.

Ne pišem ovde, zato što je sve nelogično. Sada samo da napišem da ne znam šta znači ekonomski preslaba. Ekonomija od pre dve godine je poprilično promenjena, ono što daje snagu je izmešteno.

Pre neki dan mi se javlja prijatelj, kaže imamo problem nema kaprolaktama. Drugi mi se žali na hromate. Problem je kada nema tako nečega, što je na samom početku proizvodnog lanca, to ruši kompletnu industriju, sve pada kao domine. Vrednost se pomera ka početku, osnovama svega. Mislim da je zbog toga interesantno posmatrati Kinu i njenu moć u Africi. Nežan zagrljaj koji je sve širi i zahvata sve više. Sve ovo što se događa stvara novi svetski poredak, koji je fokusiran na potpuno drugačije ciljeve i sa potpuno drugačijim vrednostima. Evropa je mrzela izbeglice iz Sirije i sličnih zemalja, ali sa shvata patnju izbeglih građana Ukrajine. Tu je pala i neće se više dići. Novac će nastaviti da se obezvređuje i nastavljamo ulazak u distopiju. Ratne igre to samo malo ubrzavaju rasplet, kurs je stabilan već dugo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 02.03.22 23:44

ne znam šta znači ekonomski preslaba.

znaci isto ono sto je znacilo i za vreme sssr-a, samo jos dosta nepovoljnije.

Oni imaju GDP koji je skoro 30 PUTA manji od GDP-ija US i EU (zajedno, jer ih je autor postavio zajedno kao protivnike). Nema vojske bez para i samo mogu da krenu putem sovjetskog saveza i uniste ekonomiju izdvajanjima za vojsku. Naravno, ako se doda Kina, to je onda drugo, ali onda se Kina i pita za mnoge stvari.
    Filipenko

Post by Filipenko 02.03.22 23:45

Летећи Полип

Post by Летећи Полип 02.03.22 23:46

loose lips sink ships, jebi ga

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 02.03.22 23:47

Ako nemaš đubrivo, koliki će ti biti GDP sledeće godine? Koliko će ti značiti 8 ajfona po glavi stanovnika, ako ne možeš da proizvodeš ono što je neophodno za osnovne potrebe?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 02.03.22 23:49

Talason wrote:Ako nemaš đubrivo, koliki će ti biti GDP sledeće godine? Koliko će ti značiti 8 ajfona po glavi stanovnika, ako ne možeš da proizvodeš ono što je neophodno za osnovne potrebe?

Videcemo hoce li sve to biti slucaj
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету 02.03.22 23:51

Летећи Полип wrote:Ama kakvi protesti, covece. Gde si video proteste u zemlji u ratu.

Па сад сам видео протесте, ено ти протести колико хоћеш по Москви са једноставним покличом "нет войне".
    И што каже Вилмош, Вијетнам.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás 02.03.22 23:53

Јанош Винету wrote:
    Летећи Полип wrote:Ama kakvi protesti, covece. Gde si video proteste u zemlji u ratu.

Па сад сам видео протесте, ено ти протести колико хоћеш по Москви са једноставним покличом "нет войне".
    I bješe bio neki rat u vrijeme Oktobarske revolucije?

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 02.03.22 23:57

To je bio vojni puc prakticno.

_____

~~~~~

Notxor

Post by Notxor 02.03.22 23:59

Filipenko wrote:

Uporedio sam slike iz pogođene fiskulturne sale sa ovima sa slike. Razlikuju se.
    Nemam pojma što se tiče eksterijera.

пожалуйста
    Rat u Ukrajini - Page 22 ZjkXMkf

Last edited by Notxor on 03.03.22 0:11; edited 1 time in total

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету 03.03.22 0:00

Ferenc Puskás wrote:
    Јанош Винету wrote:

I bješe bio neki rat u vrijeme Oktobarske revolucije?

На то и циљам, поприлично једноставна аналогија.
    Лењинова крилатица је била "мир, земља, хлеб" а рат је био Први светски рат. 

Можда је ово тај нови, велики рат, а ко ће бити нови Лењин и шта ће бити нова крилатица, томе само могу да се надам.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 03.03.22 0:08

Летећи Полип wrote:To je bio vojni puc prakticno.

_____

~~~~~

Летећи Полип

Post by Летећи Полип 03.03.22 0:11

Na stranu sto se nista drugo ne poklapa sa tom situacijom. Za pocetak to sto Rusija rat gotovo izvesno dobija.

_____

~~~~~

Notxor

Post by Notxor 03.03.22 0:17

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 03.03.22 0:18

Imbecili
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 03.03.22 0:42

Inace, moram da priznam da sam u hard kor politickoj dilemi, koja se onako seamlessly pretapa u autorefleksivno ispitivanje. Stavljam se na mesto Zelenskog, i razmisljam se sta bih uradio. Rat je u sustini izgubljen.To je vec pitanje nedelje i broja zrtava. Zapad ne namerava da mi pomogne, izuzev u tome da Ukrajinu pretvori u Avganistan Rusima u pakost. Pri cemu je i pitanje je koliko bi se narod zapravo oruzano bunio. Da ljudi nastave da ginu uzalud dok Rusi polivaju gradove - nema smisla. Predati se tek tako, to je vec izdaja, a moguce i unistenje Ukrajine kao drzave. Obesiti se? To je kukavicluk. Mamu mu jebem...

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest 03.03.22 0:56

Летећи Полип wrote:Inace, moram da priznam da sam u hard kor politickoj dilemi, koja se onako seamlessly pretapa u autorefleksivno ispitivanje. Stavljam se na mesto Zelenskog, i razmisljam se sta bih uradio. Rat je u sustini izgubljen.To je vec pitanje nedelje i broja zrtava. Zapad ne namerava da mi pomogne, izuzev u tome da Ukrajinu pretvori u Avganistan Rusima u pakost. Pri cemu je i pitanje je koliko bi se narod zapravo oruzano bunio. Da ljudi nastave da ginu uzalud dok Rusi polivaju gradove - nema smisla. Predati se tek tako, to je vec izdaja, a moguce i unistenje Ukrajine kao drzave. Obesiti se? To je kukavicluk. Mamu mu jebem...

Ne pada mi na pamet da iz tople fotelje dociram Ukrajincima šta da rade (nije da me slušaju, ali znaš šta želim da kažem) ali, na prvu loptu, verujem da je danas šansa Ukrajine da zadrži elementarnu autonomiju - pa i bez velikih delova teritorije - dosta veća nego pre 7 dana. I svi ti Molotovljevi kokteli, seljaci koji odvoze tenkove i sve te slike koje su veoma dobro i precizno plasirane - uz sam nastup Zelenskog - možda nemaju taktički smisao na terenu ali su deo "momentuma" koji je Rusiju za sedam dana izopštio iz mnogih važnih tokova sveta.

Mera pameti Ukrajinaca biće u uspehu ili neuspehu procene o tome šta su crvene linije Rusije, tj. šta je minimalni kriterijum za uspeh ove invazije. A ja se iskreno nadam da u Kremlju postoje takvi planovi, worst case i best case scenariji.

Hoću da kažem da ovde važe druga pravila od "izdaje" i "herojstva" - Zelenski i ekipa treba da procene od kog trenutka će neka forma kapitulacije biti korisnija za državu od nastavka rata.
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex 03.03.22 0:59

Pogledaj pod: Mikheil Saakashvili.

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Filipenko

Post by Filipenko 03.03.22 1:01

Летећи Полип wrote:Inace, moram da priznam da sam u hard kor politickoj dilemi, koja se onako seamlessly pretapa u autorefleksivno ispitivanje. Stavljam se na mesto Zelenskog, i razmisljam se sta bih uradio. Rat je u sustini izgubljen.To je vec pitanje nedelje i broja zrtava. Zapad ne namerava da mi pomogne, izuzev u tome da Ukrajinu pretvori u Avganistan Rusima u pakost. Pri cemu je i pitanje je koliko bi se narod zapravo oruzano bunio. Da ljudi nastave da ginu uzalud dok Rusi polivaju gradove - nema smisla. Predati se tek tako, to je vec izdaja, a moguce i unistenje Ukrajine kao drzave. Obesiti se? To je kukavicluk. Mamu mu jebem...

Potpuno pogresno postavljas stvari. Sada nema smisla da se stavljas u njegovu kozu jer sada nista od njega ne zavisi. On je trebao da uradi nesto kada je za to bilo vreme. No, kada je trebao da sprovede svoju sopstvenu platformu za deeskalaciju odnosa sa Rusijom i sa ziteljima istoka Ukrajine*, on je krenuo da hapsi opoziciju, stavlja istaknute proruse u zatvor i kucni pritvor, promenio je platformu za 180 stepeni, kopirao Balte i njihov pristup ruskom jeziku i ruskoj manjini zabranivsi javnu upotrebu istog, prigrlio bezbednosni aparat koji je potpuno pod kontrolom potomaka mracnih sila Uzgoroda i hordi Ivanovo-Frankovska - ili mu se pak potpuno potcinio, da bi na kraju poceo da flertuje sa pravljenjem atomske bombe sto je potvrdio i na Minhenskoj konferenciji, dok je svo vreme davao kontrasignale tvrdivsi da ce da pregovara, da ratuje, da smiri situaciju, da pomiri Ruse, da protera Moskalje, sve u jednom i to u dan-dva. Sada ne moze vise nista, osim da produzi agoniju, jer mu u sustini nije stalo do tog naroda. Da jeste, uradio bi nesto od gore pomenutog dok je bilo vreme. Sada im deli kalasnjikove i molotovljeve koktele, pokusavajuci da ih sto vise otera u smrt, ne bi li pridobio sto vise simpatija sveta. Pa ti vidi ko je i kakav je. Vazno je da smo Slobu nekad kritikovali. Dotle ova bitanga nastavlja da laze bez ikakvog zastajkivanja. Sada mi je jasno zasto su staaaari Rimljani glumce sahranjivali na grobljima sa psima i prostitukama.

* Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 03.03.22 1:05

Cousin Billy wrote:

Ne pada mi na pamet da iz tople fotelje dociram Ukrajincima šta da rade (nije da me slušaju, ali znaš šta želim da kažem) ali, na prvu loptu, verujem da je danas šansa Ukrajine da zadrži elementarnu autonomiju - pa i bez velikih delova teritorije - dosta veća nego pre 7 dana. I svi ti Molotovljevi kokteli, seljaci koji odvoze tenkove i sve te slike koje su veoma dobro i precizno plasirane - uz sam nastup Zelenskog - možda nemaju taktički smisao na terenu ali su deo "momentuma" koji je Rusiju za sedam dana izopštio iz mnogih važnih tokova sveta.

Mera pameti Ukrajinaca biće u uspehu ili neuspehu procene o tome šta su crvene linije Rusije, tj. šta je minimalni kriterijum za uspeh ove invazije. A ja se iskreno nadam da u Kremlju postoje takvi planovi, worst case i best case scenariji.

Hoću da kažem da ovde važe druga pravila od "izdaje" i "herojstva" - Zelenski i ekipa treba da procene od kog trenutka će neka forma kapitulacije biti korisnija za državu od nastavka rata.

Pa pazi, istorija se na kraju ipak donekle svodi na izdaju, herojstvo, ludilo itd. Ne ocenjujemo mi Tita, Drazu, Nedica, De Gola, Kodzu Milosa itd. (samo) na osnovu pragmaticnosti njihovih odluka, vec ih ocenjujemo i eticki.

Hteo sam da kazem, pokusavam da se nadjem gde bih tu bio ja.

_____

~~~~~

Летећи Полип

Post by Летећи Полип 03.03.22 1:06

Filipenko wrote:
    Potpuno pogresno postavljas stvari. Sada nema smisla da se stavljas u njegovu kozu jer sada nista od njega ne zavisi. 

Citaj Sartra.  Rat u Ukrajini - Page 22 2304934895

_____

~~~~~

Filipenko

Post by Filipenko 03.03.22 1:21

Ako eticki ocenjujes kneza Milosa i Tita*, dobices sliku o sebicnim, gramzivim likovima koji su zestoko okrvavili ruke. Ako ocenjujes pragmaticnost njihovih odluka, dobices objektivnu sliku o najvecim i najboljim srpskim vladarima u modernoj istoriji.

* - nepotvrdjeni potomak Obrenovica, uzevsi u obzir price kako je kralj Milan otac Cercila, a Tito Cercilov vanbracni sin Rat u Ukrajini - Page 22 2304934895

Post by Sponsored content

Current date/time is 16.11.24 20:06