by Filipenko 03.03.22 1:01
Летећи Полип wrote:Inace, moram da priznam da sam u hard kor politickoj dilemi, koja se onako seamlessly pretapa u autorefleksivno ispitivanje. Stavljam se na mesto Zelenskog, i razmisljam se sta bih uradio. Rat je u sustini izgubljen.To je vec pitanje nedelje i broja zrtava. Zapad ne namerava da mi pomogne, izuzev u tome da Ukrajinu pretvori u Avganistan Rusima u pakost. Pri cemu je i pitanje je koliko bi se narod zapravo oruzano bunio. Da ljudi nastave da ginu uzalud dok Rusi polivaju gradove - nema smisla. Predati se tek tako, to je vec izdaja, a moguce i unistenje Ukrajine kao drzave. Obesiti se? To je kukavicluk. Mamu mu jebem...
Potpuno pogresno postavljas stvari. Sada nema smisla da se stavljas u njegovu kozu jer sada nista od njega ne zavisi. On je trebao da uradi nesto kada je za to bilo vreme. No, kada je trebao da sprovede svoju sopstvenu platformu za deeskalaciju odnosa sa Rusijom i sa ziteljima
istoka Ukrajine*, on je krenuo da hapsi opoziciju, stavlja istaknute proruse u zatvor i kucni pritvor, promenio je platformu za 180 stepeni, kopirao Balte i njihov pristup ruskom jeziku i ruskoj manjini zabranivsi javnu upotrebu istog, prigrlio bezbednosni aparat koji je potpuno pod kontrolom potomaka mracnih sila Uzgoroda i hordi Ivanovo-Frankovska - ili mu se pak potpuno potcinio, da bi na kraju poceo da flertuje sa pravljenjem atomske bombe sto je potvrdio i na Minhenskoj konferenciji, dok je svo vreme davao kontrasignale tvrdivsi da ce da pregovara, da ratuje, da smiri situaciju, da pomiri Ruse, da protera Moskalje, sve u jednom i to u dan-dva. Sada ne moze vise nista, osim da produzi agoniju, jer mu u sustini nije stalo do tog naroda. Da jeste, uradio bi nesto od gore pomenutog dok je bilo vreme. Sada im deli kalasnjikove i molotovljeve koktele, pokusavajuci da ih sto vise otera u smrt, ne bi li pridobio sto vise simpatija sveta. Pa ti vidi ko je i kakav je. Vazno je da smo Slobu nekad kritikovali. Dotle ova bitanga nastavlja da laze bez ikakvog zastajkivanja. Sada mi je jasno zasto su staaaari Rimljani glumce sahranjivali na grobljima sa psima i prostitukama.
https://twitter.com/visegrad24/status/1499163593790607364
* Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika