Rat u Ukrajini
- Post n°776
Re: Rat u Ukrajini
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°777
Janko Suvar wrote:Ovo je sve ludo ko kurac
- Post n°778
Peace talks between Ukraine and Russia have begun, a Ukrainian official has saidhttps://t.co/9pjSAFuK04
— ITV News (@itvnews) February 27, 2022
- Post n°779
Ambasada RF u Sarajevu wrote:
Na stranici ambasade SAD-a u Sarajevu na društvenoj mreži Instagram objavljen je patetični “dokumentarac” u kojem se navodi da su ruski predstavnici “lagali” o odsustvu namjere da izvrše “invaziju” na Ukrajinu.
⠀
Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema „invazije“. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima.
⠀
Demilitarizacija – jer su upravo Sjedinjene Američke Države bile one koje su stajale iza pumpanja kriminalne bande oružjem, kojim se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i djecu.
⠀
Upravo su Sjedinjene Američke Države natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°780
We present the latest map showing the Russian invasion of Ukraine (as of 1:00 p.m. on February 27, 2022)
https://twitter.com/WarNewsPL1/status/1497956881339502592
- Guest
- Post n°781
- Post n°783
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°784
- Post n°785
— ꒌ Косанчић Иван ꒌ (@Drachenorden1) February 27, 2022
Кијев, Макејевка.
Тотално лудило...заустављање на улици обичних људи и пуцање у њих. pic.twitter.com/QmdlLoCbgd
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°786
Cousin Billy wrote:
Ozbiljnu frku imam od Putinovih predstava sa i za stolovima, od prvih slika sa Makronom preko onog igrokaza sa ministrima i na kraju ova slika. Nespokoj mi stvara to što ova vrsta ekscentričnosti može da bude OK. za glavnog negativca u 007 filmovima i to onih do Rodžer Mur perioda. A za stolom lider nuklearne sile koja je u ratu
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°787
fikret selimbašić wrote:
Ozbiljnu frku imam od Putinovih predstava sa i za stolovima, od prvih slika sa Makronom preko onog igrokaza sa ministrima i na kraju ova slika. Nespokoj mi stvara to što ova vrsta ekscentričnosti može da bude OK. za glavnog negativca u 007 filmovima i to onih do Rodžer Mur perioda.
Moram reći da ni meni nije jasno. Kapiram zašto bi neku bagru iz Jedinstvene Rusije držao daleko, zašto bi nekim činovnicima na taj način držao lekciju ili unižavao strane diplomate/državnike, ali ovu dvojicu? Šojgua verovatno prepoznajete, on je ministar odbrane, a lik pored njega je Valerij Gerasimov, načelnik đeneralštaba. Ako bi nekoga trebalo da drži blizu, to bi trebala biti upravo ta dvojica...
- Post n°788
Ne znam sta je gore, da je ovo predstava/demonstracija moci ili paranoja od kovida.fikret selimbašić wrote:Cousin Billy wrote:
Ozbiljnu frku imam od Putinovih predstava sa i za stolovima, od prvih slika sa Makronom preko onog igrokaza sa ministrima i na kraju ova slika. Nespokoj mi stvara to što ova vrsta ekscentričnosti može da bude OK. za glavnog negativca u 007 filmovima i to onih do Rodžer Mur perioda. A za stolom lider nuklearne sile koja je u ratu
Mozda oba #duplozlo
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°789
https://www.bbc.com/news/business-60548382
- Post n°790
disident wrote:— ꒌ Косанчић Иван ꒌ (@Drachenorden1) February 27, 2022
Кијев, Макејевка.
Тотално лудило...заустављање на улици обичних људи и пуцање у њих. pic.twitter.com/QmdlLoCbgd
Bar na graničnim prelazima ne pucaju:
https://t.me/intelslava/20892
- Post n°791
disident wrote:Ne znam sta je gore, da je ovo predstava/demonstracija moci ili paranoja od kovida.fikret selimbašić wrote:
Mozda oba #duplozlo
Rukovao sa sa Alijevom prije nego su sjeli za sto, isti sto na čijem drugom kraju je dva dana ranije sjedio Makron.
President @VonDerLeyen and High Rep @JosepBorrellF announce, "for the first time ever, the European Union will finance purchase and deliver military equipment to a country that is under attack." "This is a watershed moment
Sweden just announced it will deliver 5000 anti-armour rocket launchers, 5000 body armour kits, 5000 helmets, and 135,000 field rations to the Ukrainian armed forces
Ima i ovo. Šta ako Putin doturanje oružja Ukrajini da okarakteriše kao miješanje treće strane u sukob, uprkos njegovom upozorenju da će oni koji to urade snositi posledice neviđene u istoriji?
Last edited by fikret selimbašić on Sun Feb 27, 2022 6:42 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°792
Germany setting up a special fund to rebuild its armed forces. €100 billion investment, including drones and new fighter jets. Defense spending will be raised above 2% of GDP permanently. That is a game changer.
— Mathieu von Rohr (@mathieuvonrohr) February 27, 2022
- Post n°793
plachkica wrote:Germany setting up a special fund to rebuild its armed forces. €100 billion investment, including drones and new fighter jets. Defense spending will be raised above 2% of GDP permanently. That is a game changer.
— Mathieu von Rohr (@mathieuvonrohr) February 27, 2022
Bez integrisanog sistema odbrane to je najobicnija gvozdjurija koja nestaje u prvim satima sukoba. Posto je integrisani sistem odbrane nesto cime raspolazu USA i GB, a nadzorni organ za sve ostale je Nato, oni mogu da ulazu koliko hoce.
No, to "ulaganje" ima drugu funkciju. Doslo je, izgleda, vreme za cedjenje i pljackanje Evrope. Sto kroz cenu gasa (ne tripujte se da Rusija ima benefite od 2000 evra za kubik, najvise koristi tu imaju berze i banke, tj. trgovci jer privatni kapital bla bla bla), sto kroz, kao sto vidimo, povecavanje "ulaganja u odbranu", odnosno kupovinu od Amera. Cak i Nemacka, koja ima sopstvenu vojnu industriju, ce morati da sve radi "u skladu sa Nato/USA standardima", sto ce reci da ce morati da im placaju za tehnologiju. Danak, kao sto i prilici vazalima.
- Post n°794
Filipenko wrote:... "u skladu sa Nato/USA standardima", sto ce reci da ce morati da im placaju za tehnologiju. Danak, kao sto i prilici vazalima.
Што вероватно укључује и прераду већине шрафова на инче уместо цолова. Оних 0,4мм није за бацање, кад је о парама реч.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°795
_____
- Post n°796
In the one country after the other what was unthinkable yesterday becomes necessary today. :flag_se: now announces sending also 5.000 AT4 antitank weapons to :flag_ua:. That’s substantial. It’s an effective weapon highly regarded by also the US Army. pic.twitter.com/WOhJ87fPPs
— Carl Bildt (@carlbildt) February 27, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°797
- Post n°798
Pjevač Repetitora: Pogrešno sam shvaćen, ja sam dijete iz srpsko-hrvatskog braka...
https://www.index.hr/magazin/clanak/pjevac-repetitora-pogresno-sam-shvacen-ja-sam-dijete-iz-srpskohrvatskog-braka/2343141.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_d
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°799
MNE wrote:koj će im kurac 5000 ovoga? Rusija nema toliko operativnih tenkova.
Pa nije samo za tenkove namijenjeno, baška što ovo nije ni Javelin ni NLAW, prije je uporedivo sa ruskim RPG 7. Bitnije je to da se i neutralna Švedska odlučila na dostavu oružja.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°800
ficfiric wrote:Negde ste pricali o Vlastelici
Pjevač Repetitora: Pogrešno sam shvaćen, ja sam dijete iz srpsko-hrvatskog braka...
https://www.index.hr/magazin/clanak/pjevac-repetitora-pogresno-sam-shvacen-ja-sam-dijete-iz-srpskohrvatskog-braka/2343141.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_d
Blatruć, izvinite ako ste pogrešno razumeli.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije