Cousin Billy wrote:Na isto sam se žalio juče
Na tu temu
Cousin Billy wrote:Na isto sam se žalio juče
Mr.Pink wrote:Malopre mi bili naprednjaci na vratima po siguran glas
Ahhahajaha
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ja ih znam nekoliko. Sta cemo sad?паће wrote:
Пробај да нађеш у САДу једног који ће уопште признати да разуме руски или пољски.
Kenja mi se od ovog narativa. SKK to sto je Srbija za vreme ratova devedesetih primala drzavljane Hrvatske i Bosne u Srbiju automatski znaci da treba da danas da prima Egipcane i Jemence? Sta je surreal u tome sto neka drzava hoce da prime izbeglice koje su im kulturno bliske a nece one koji nisu?Solus_Rex wrote:Surreal to know Poland is setting up welcome centers for Ukranian refugees. Because Poland is also building high tech wall & detention centers & funding Polish Border Guard to block migration of mostly Yemeni, Egyptian, Syrian, Pakistani, Afghan refugees - as recently as today.
— Harsha Walia (@HarshaWalia) February 25, 2022
Anduril wrote:Rusija sada preti i Finskoj i Svedskoj vojnim merama ukoliko se odluce na Nato u ovoj situaciji.
Spokeswomen the Russian Ministry of Foreign Affairs warns Finland and Sweden will face “severe military and political consequences” from Russia if they attempt to join NATO.
:speech_balloon:#Zakharova: We regard the Finnish government’s commitment to a military non-alignment policy as an important factor in ensuring security and stability in northern Europe.
— MFA Russia :flag_ru: (@mfa_russia) February 25, 2022
:point_up:Finland’s accession to @NATO would have serious military and political repercussions. pic.twitter.com/eCY5oG23rL
“Svijet će Rusiju i Bjelorusiju smatrati odgovornim za njihove akcije. Rusija je agresor.. Odluka Putina je jako loša, Rusija će plaćati cijenu u narednim godinama. Moramo biti spremni da uradimo i više čak iako to znači da moramo platiti cijenu jer pred nama je dug put. Ljudi u Rusiji moraju znati da rat protiv Ukrajine neće voditi boljoj budućnosti”, naveo je Stoltenberg.
“Mi smo se orijentisali na odbranu. Hiljade dodatnih trupa smo poslali u istočne dijelove saveza. Imamo 100 aviona, 20 nosača brodova. Mi ćemo zaštititi svaki pedalj teritorija NATO-a. Naš kolektiv odgovor mora biti više pomoći zemljama poput Gruzije, Moldavije i Bosne i Hercegovine. Da bismo im pomogli da uspiju u svojim demokratskim reformama. Ova kriza demonstrira koliko je važno da SAD i Evrope stoje zajedno”, rekao je između ostalog Stoltenberg.
super, ajde da piljkamo razjarenog medvjeda drvenom motkom u oko, odlična idejaAnduril wrote:Nato ce izgleda nastaviti sa doturanjem oruzja. Videcemo kakvo i koliko to pomaze. Verovatno simbolicno ili mozda planiraju ozbiljnije da brane zapad.