Pleased to speak with :flag_rs:Serbian President @avucic to thank Serbia for its support for Ukraine, ongoing efforts to address the humanitarian crisis, and commitment to regional stability. We welcome Serbia’s good relations with neighbors & continued progress along its European path.
— Under Secretary Victoria Nuland (@UnderSecStateP) March 9, 2022
Srbija i Ukrajina
- Post n°726
Re: Srbija i Ukrajina
Veseli se srpski rode
- Post n°728
Advokatska kancelarija iz Beograda uvela sankcije Rusiji
VESTI Autor:N1 Beograd
09. mar. 202217:428 komentara
Advokatska kancelarija advokata Čedomira Stojkovića je saopštila da je "samostalno uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog njenog ratnog vojnog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu i zbog činjenja nesumnjivih ratnih zločina u tom napadu".
„Odbijanje Republike Srbije da se povodom tog napada pridruži aktima civilizovanog sveta, pri čemu se u domaćim medijima snažno promovišu politički interesi Ruske Federacije, smatramo veoma suprotnom evropskim vrednostima, za koje su se u mnogim ratovima borili naši precitežeći da stvore ‘kuću’ jednaku po lepoti, udobnosti i sigurnosti kao sve druge evropske ‘kuće’. Smatramo da se na takav način Republika Srbija odrekla međunarodnog prava (jer ne postoji međunarodno pravo ukoliko njegovo kršenje ne prati sankcija), što nije niti može biti u interesu Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.
...
Kako se navodi, advokatska kancelarija ubuduće neće zastupati, neće davati pravnu pomoć niti će voditi razgovore o zastupanju sa bilo kojim pravnim ili fizičkim licem koje je registrovano na teritoriji Ruske Federacije, ili ima državljanstvo Ruske federacije. Dalje, "neće zastupati, neće davati pravnu pomoć, niti će voditi razgovore o zastupanju sa bilo kojim licem koje podržava ratni agresivni napad Ruske Federacije na Ukrajinu, bez obzira na njegovo državljanstvo".
"Neće zastupati, neće davati pravnu pomoć, niti će voditi razgovore o zastupanju sa bilo kojim licem, bez obzira na njegovo državljanstvo, koje je prihvatilo propagandu obaveštajnih i drugih službi Ruske Federacije koja stvara idolopoklonstvo sa obeležjem fašizma prema agresivnom predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu", dodaje se.
Kancelarija navodi i da neće kupovati proizvode koji imaju pretežno poreklo na teritoriji Ruske Federacije, što naročito uključuje sve proizvode nafte i naftnih derivata.
"Neće koristiti usluge kompanija koje su registrovane na teritoriji Ruske Federacije, ili su pod kontrolom Ruske Federacije ili drugih kompanija registrovanih na njenoj teritoriji, ili su direktno ili indirektno u vlasnuštvu takvih kompanija u u delu preko 25 odsto", ističe se i na kraju dodaje da "neće zastupati niti učestvovati u zastupanju koja imaju veze sa poslovima pobrojanim u prethodnim tačkama".
- Post n°729
Sunce ti jebem Bilbija šta je ovo https://t.co/UUaORxLUFV
— Radomir Martin (@radomir_martin) March 9, 2022
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°730
I Politika se bavi time. Ne znam kako se to uklapa u tvrdnju da su Ukrajinci u stvari otuđeni Rusi, ali OK
- Post n°731
Pa mora i neki nas da pogine!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°732
Bilbija je iz Politike, zar ne?
a uklopiće se nekako, nemoj si naivan, ko da je Amerikance briga za Ukrajince, zato su ih i naterali da napadnu Rusiju....
a uklopiće se nekako, nemoj si naivan, ko da je Amerikance briga za Ukrajince, zato su ih i naterali da napadnu Rusiju....
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°733
Ovaj rat je vratio i poslednja ludila devedesetih koja se jos nisu vratila. Ceka se samo jos Teslino tajno oruzje.
_____
- Post n°734
a pritom se nakalemio na dve godine kovid sluđenosti i deset godina napalmovanja javnosti. dodaj kokice.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°735
vazno da su ukri nacisti. meanwhile putinovci laprdaju o tome kako su ameri pravili virus za ruski dnk.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°736
ali ova naslovnica sa tim ludackim tekstom ispod koga jebacki bulji sasa radulovic.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°737
Što se više zaglibe, to će vika na naciste da bude veća. Na kraju će da zaključe da su tamo sve nacisti. Isto tako bilo i sa JNA 1991.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°738
Samose treba zapitati - zasto ovaj rezim to radi
- Post n°739
Del Cap wrote:Advokatska kancelarija iz Beograda uvela sankcije Rusiji
VESTI Autor:N1 Beograd
09. mar. 202217:428 komentara
Advokatska kancelarija advokata Čedomira Stojkovića je saopštila da je "samostalno uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog njenog ratnog vojnog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu i zbog činjenja nesumnjivih ratnih zločina u tom napadu".
Čedomir Stojković, advokat glumca Branislava Lečića, prvi put je javno govorio o slučaju svog klijenta protiv glumice Danijele Štajnfeld. Kako kaže, postoje nepodudarnosti prvog i drugog iskaza, te da ne postoji konkretan dokaz zbog kog bi se njegov klijent mogao teretiti.
- Ja verujem da ima nelogičnosti za prosečnog gledaoca koji nije upoznat sa slučajem, ali meni nema nikakve nelogičnosti. U Danijelom iskazu ima rupa. Javnost ne zna da postoji velika razlika između onoga što je Danijela govorila u javnosti i između onoga što je govorila ispred državnih organa. Mi smo čuli optužbu Danijele za silovanje samo javno i samo u medijima ta optužba postoji. Niko za Danijelu nije čuo pre ovoga, očigledno je da želi da profitira ili da se medijski podigne. Kad se pogleda njen iskaz u policiji, ništa što bi činilo krivično delo silovanja nije navedeno u njenom iskazu - rekao je advokat Stojković gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije, objašnjavajući da protiv Lečića ne postoji nijedan konkretan dokaz.
- Post n°740
imaju te kolovrate na reverima jer su jako povezani za paganskim svojim korenima, osecaju to jako.Vilmos Tehenészfiú wrote:Što se više zaglibe, to će vika na naciste da bude veća. Na kraju će da zaključe da su tamo sve nacisti. Isto tako bilo i sa JNA 1991.
- Post n°741
Inače tu labos priču o genetičkom uništavanju Rusa mogli smo čitat prije nekih 10ak dana na fejsu Ruske ambasade u Sarajevu. Još uvijek stoji + se svađaju s fejs stranicom Europske komisije za nešto Pa kako se biraju diplomate, napišite objavu na fejsu pa najbizarniji dobiva mjesto?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°742
Erős Pista wrote:Ovaj rat je vratio i poslednja ludila devedesetih koja se jos nisu vratila. Ceka se samo jos Teslino tajno oruzje.
Ne samo rat. Nositeljka liste vladajuce partije je jos pre dve godine slicno pricala.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°743
E, da, u Rec na rec SNS predstavnici sad vec redovno ponavljaju to o osiromasenim uranijumu kao uzroku raka (o cemu lazni ekolozi iz Moramo naravno ne kazu ni rec!)
_____
- Guest
- Post n°744
mene užasno nervira to sa uranijumom, a nemam podatke koji su potrebni
nema veze zračenje, ali pored toga uranijum je i težak metal, nisam video nigde da je neko procenio efekte
zbog toga mislim da je u pitanju populizam i ništa drugo, čak i da su ljudi svojevremeno otrovani (a ne ozračeni)
nema veze zračenje, ali pored toga uranijum je i težak metal, nisam video nigde da je neko procenio efekte
zbog toga mislim da je u pitanju populizam i ništa drugo, čak i da su ljudi svojevremeno otrovani (a ne ozračeni)
- Post n°746
Odavle je i Grujičićka crpla podatke iako je svesna da su falš.
- Post n°747
I svi ti što pucaju na Ruse to nose, naravno. I mala deca znaju da u Rusa može samo nacista da puca. Dobro, može i neki ko nije, ali samo ako je popio drogu ili stavio kovertu zelenih novčanica u dzep.Janko Suvar wrote:imaju te kolovrate na reverima jer su jako povezani za paganskim svojim korenima, osecaju to jako.Vilmos Tehenészfiú wrote:Što se više zaglibe, to će vika na naciste da bude veća. Na kraju će da zaključe da su tamo sve nacisti. Isto tako bilo i sa JNA 1991.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°748
Rata realista.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°749
Dobrica i Zelenovic gori ratni huskaci od Seselja.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°750
glavio bi goli otok od sopstvenog dede
_____