Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 10 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:01

Cousin Billy wrote:Malo mi je previše anahronizama i grešaka u montaži, nemoguće da su takvi paceri.

To je jos gore. Jer ko zna sta je, ako nije to.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon 21 Feb 2022, 21:04

Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 21:04

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 21 Feb 2022, 21:07

Nego kontam da će sutra u 9:01 ujutru ambasadori zvati naše™ da ih pitaju par pitanja o strateškoj orijentaciji Srbije i da će naši™ morati da daju odgovor do 9:05.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 21:09

Budimo realni: zvanični Beograd najviše voli da dobije pitanje "poštujete li teritorijalni integritet..." od zemalja koje su priznale Kosovo.

To je slam dunk meets low hanging fruits.
    Notxor

Post by Notxor Mon 21 Feb 2022, 21:12

rumbeando wrote:

Ursula je kao mlada od Frakcije Crvene armije pobegla u Englesku. Mnogo se kurči pred celom armijom.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 21 Feb 2022, 21:15

nego u kojim su granicama oni priznali DNR i LNR?
    Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 21:21

Ovaj ukaz nije još u celini dostupan ali iz Duminog dokumenta kojim se od Putina tražio današnji korak se između redova barem može zaključiti da se misli baš na DNR i LNR u faktičkim granicama, ne na Donjecku i Lugansku oblast Ukrajine.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:34

Cousin Billy wrote:Nego kontam da će sutra u 9:01 ujutru ambasadori zvati naše™ da ih pitaju par pitanja o strateškoj orijentaciji Srbije i da će naši™ morati da daju odgovor do 9:05.

Mislim da je Makron vec obavio taj razgovor

"Vidi, bolje ja da ti kazem nego..."
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:35

Cousin Billy wrote:nego u kojim su granicama oni priznali DNR i LNR?

To nije nuzno isto pitanje.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:38

Ovo je minimum minimuma sto je Rusija morala da uradi posle cele price. Ne mora nuznoda sledi veliki rat. 

Ali verovatno hoce.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 21 Feb 2022, 21:38

rumbeando

Post by rumbeando Mon 21 Feb 2022, 21:38

Evo snimka na engleskom i ruskom:

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:42

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 21:45

Ranije danas

boomer crook

Post by boomer crook Mon 21 Feb 2022, 21:57

Del Cap wrote:Budimo realni: zvanični Beograd najviše voli da dobije pitanje "poštujete li teritorijalni integritet..." od zemalja koje su priznale Kosovo.

ko da ameri pitaju

nego nije putin lud vec su ga naterali da kaze da blefira ili da nesto uradi. on naravno nece u rat (pa cak nece ni anektirati one prcmoljke) vec ce ih priznati i biti spreman da trpi sancije i da ucestvuje u proxy ratu u ukrajini.

ovo je za amerikance cista win win situacija. makron i sulc ispali ovce, putin se pokazao kao gangster, brat si ce da ga doceka rasirenih ruku posto mu treba njegov licni lukasenko.  putinova moc ce polako da se kruni dok se srolja i to je to. sve ono sto su rusi "postigli" na bliskom istoku ce se raspasti ko kula od karata.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 22:04

boomer crook wrote:
    Del Cap wrote:Budimo realni: zvanični Beograd najviše voli da dobije pitanje "poštujete li teritorijalni integritet..." od zemalja koje su priznale Kosovo.

ko da ameri pitaju

nego nije putin lud vec su ga naterali da kaze da blefira ili da nesto uradi. on naravno nece u rat (pa cak nece ni anektirati one prcmoljke) vec ce ih priznati i biti spreman da trpi sancije i da ucestvuje u proxy ratu u ukrajini.

ovo je za amerikance cista win win situacija. makron i sulc ispali ovce, putin se pokazao kao gangster, brat si ce da ga doceka rasirenih ruku posto mu treba njegov licni lukasenko.  putinova moc ce polako da se kruni dok se srolja i to je to. sve ono sto su rusi "postigli" na bliskom istoku ce se raspasti ko kula od karata.

Ne bih bio toliko optimistican. Ruske trupe su na kilometar do granice na raznim mestima. Druga stvar, sta ce Kijev da uradi? 

Dajem 15% sanse da ce smiriti na ovome. Nije nemoguce, ali sumnjam.
    kapetanm

Post by kapetanm Mon 21 Feb 2022, 22:05

Lazna drzava Donjeck°.
    Licno mislim da ce nasi dati umerenu izjavu tipa postujemo medjunarodno pravo i mirne pregovore a ako bas stisnu podrzace Ukrajinu sa sipkom na ledjima
    plachkica

Post by plachkica Mon 21 Feb 2022, 22:09

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?dd=21&mm=02&nav_category=11&nav_id=2109107&yyyy=2022

"Prošao sam mnogo toga u vlasti, ali ono što sam doživeo i što očekujem da tek sledi nimalo neće biti jednostavno. Ovo ruši kompletnu bezbednostu arhitekturu sveta, više niko ne može da predvidi šta će se događati. Ono što smo poznavali više ne postoji", kazao je Vučić.

...

"Nikada nisam video takvu odlučnost kod Putina, poslednji put smo pričali tri sata i oko Ukrajine je pričao tri minuta, samo oko toga. Pošto mislim da ga dobro poznajem mogao sam da kažem da će stvari ići u ovom smeru. Ovo je bio Putin kakvog poznajem iza objektiva. Govorio je ono što misli, posebno sam to video kada je govorio o Lenjinu. O tome da je autor Ukrajine Lenjin i onda je, za mene u oštrijem tonu, rekao da Ukrajina provodi dekomunizaciju i da će sada onda oni da završe tu dekomunizaciju", kazao je Vučić.
    "Srbija je na evropskom putu i ističe podršku integritetu Ukrajine, ali većina nacije je na strani Rusije. Sve to manje više bismo mogli da razumemo, ali kao predsednik imam obavezu da obezbedim mir i stabilnost, a situacija na Zapadnom Balkanu nije jednostavna. Zato će naša politika da zaštitimo zemlju, a ne da ratujemo biti od kljičnog značaja. Naša vojska je neuporedivo snažnija od svih ostalih, današnja vojska je mnogostruko snažnija od JNA i mi zato moramo da pokazemo veću odgvornost", rekao je.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 22:13

Mór Thököly wrote:

Nije baš tako rekao, nije direktno optužio Putina uopšte, već koristio reč "ovo", to je, u duhu njegovih stavova i govora, nešto neodređeno, događajnost bez preciziranog uzroka:

"Politički pritisci na Srbiju posle obraćanja Putina, biće jači nego ikada", kazao je.

"Prošao sam mnogo toga u vlasti, ali ono što sam doživeo i što očekujem da tek sledi nimalo neće biti jednostavno. Ovo ruši kompletnu bezbednostu arhitekturu sveta, više niko ne može da predvidi šta će se događati. Ono što smo poznavali više ne postoji", kazao je Vučić.

"Danas sam nako Sednice izdao nalog Vojsci, kao vrhovni komandant, da u svakom trenutku budu pipremljeni na najbolji mogići način. Nastavljamo da kupujemo ono što je najbolje za odbranu zemlje. Danas u svetu vidite da mir više nije nešto što je podrazumevajuće", rekao je.

"Imamo još problema, ja ne mogu da obmanjujem sebe, morate da govorite istinu. Vi kada pogledate naše naslove u 80 ostao medija ne postioji nikakva objektivnost i oni su uvek na ruskoj strani", kazao je.
    ...

"Nikada nisam video takvu odlučnost kod Putina, poslednji put smo pričali tri sata i oko Ukrajine je pričao tri minuta, samo oko toga. Pošto mislim da ga dobro poznajem mogao sam da kažem da će stvari ići u ovom smeru. Ovo je bio Putin kakvog poznajem iza objektiva. Govorio je ono što misli, posebno sam to video kada je govorio o Lenjinu. O tome da je autor Ukrajine Lenjin i onda je, za mene u oštrijem tonu, rekao da Ukrajina provodi dekomunizaciju i da će sada onda oni da završe tu dekomunizaciju", kazao je Vučić.

"Srbija je na evropskom putu i ističe podršku integritetu Ukrajine, ali većina nacije je na strani Rusije. Sve to manje više bismo mogli da razumemo, ali kao predsednik imam obavezu da obezbedim mir i stabilnost, a situacija na Zapadnom Balkanu nije jednostavna. Zato će naša politika da zaštitimo zemlju, a ne da ratujemo biti od kljičnog značaja. Naša vojska je neuporedivo snažnija od svih ostalih, današnja vojska je mnogostruko snažnija od JNA i mi zato moramo da pokazemo veću odgvornost", rekao je.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon 21 Feb 2022, 22:14

Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 22:15

Па сад је "решио" један проблем али је и навео гомилу других којима ће се надаље бавити.
    Anduril

Post by Anduril Mon 21 Feb 2022, 22:16

Meni je najjezivija ova negacija ukrajinske nacije - full Dugin.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 21 Feb 2022, 22:20

Super muje ovo s Lenjinom, saće utera Finsku u Nato za tipa godinu dana.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon 21 Feb 2022, 22:22

Hoće li u najavi "sad ćete videti kako se dekomunizuje" izbaciti Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu? Zna li se šta?

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat 16 Nov 2024, 15:33