sad već jako malo ljudi znam koji nisu imali, svega 4-5
Virus
- Post n°476
Re: Virus
bolje da ne zakačiš uopšte, što bi to sebi radio ako već možeš da se zaštitiš.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°477
zato što na zimu može da se pojavi omikron6 koji će da bude baš zajeban a oni koji su preležali ovaj omikron će imati imunitet
isto kao što je delta bila zajebana a mi koji smo preležali divlji soj smo bili mirni(OK ne baš svi ali realno bar 90% nas)
isto kao što je delta bila zajebana a mi koji smo preležali divlji soj smo bili mirni(OK ne baš svi ali realno bar 90% nas)
- Post n°478
ma nema šanse da imunitet od omikrona traje do decembra, ni teoretske.
_____
- Post n°479
a i zašto bi se zaražavao kad postoji vakcina
_____
- Post n°480
ima šanse, čak i da traje više godina
antitijela od vakcine nisu neutralizujuća, ako je vakcinisan opet može da se zarazi i da zarazi drugog a ovako je miran
antitijela od vakcine nisu neutralizujuća, ako je vakcinisan opet može da se zarazi i da zarazi drugog a ovako je miran
- Guest
- Post n°481
bela maca wrote:bolje da ne zakačiš uopšte, što bi to sebi radio ako već možeš da se zaštitiš.
Pa mogu da se zaštitim ali postoje i imperativi života, sad mi je dete glavni vektor potencijalne zaraze i doneće je u kuću, nema tu priče. I treba i raditi i ići kod rođaka koji neće živeti večno i tako dalje.
Mada posle četiri vakcine i ko zna koliko izlaganja koroni, i možda i samog nekonstatovanog kovida sa blagim simptomima, ko zna šta se desilo sa imunim sistemom.
I da, vrlo malo ljudi znam koji nisu preležali. Među njima je i par ljutih antivaksera koji nisu štitili ni sebe ni druge, a dve godine nisu jedan dan preležali u krevetu sa temperaturom. Luda sreća ili nekakva urođena ili stečena zaštita, ko će ga znati
- Post n°482
kakav bre imunitet od omikrona, ljudi imaju po 3x već omikron ove godine
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°483
kondo wrote:kakav bre imunitet od omikrona, ljudi imaju po 3x već omikron ove godine
Па изузетан.
Неки га одлежавају, а неки су изузетак од тога.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°484
imunitet od omikrona je vrlo postojan, to što im PCR nađe virus ako su prehlađeni ne znači da su prehlađeni od omikronakondo wrote:kakav bre imunitet od omikrona, ljudi imaju po 3x već omikron ove godine
- Post n°485
_____
- Post n°486
da, ako tvoj organizam krene da uništava virus (a uništava čim ne umreš jbg) to znači da imaš imunitet na taj virus koji ne može da se izgubi baš tako brzo
- Guest
- Post n°487
ja sam pristalica teorije da se ne zarazim, ovo što piše mne je onako, brm brm
- Post n°488
How can you infect someone who has no friends?
- Post n°489
Ин адр њуз, комшије које су се највише пазиле, уредно вакцине, увек алкохол код њих, маске увек напољу, чак и ако нема никог 100м у околини, су се заразили прошли месец. Преко малог детета, које је некако закачило.
- Post n°490
pa ako misliš čitav život da živiš pod staklenim zvonom onda OKTalason wrote:ja sam pristalica teorije da se ne zarazim, ovo što piše mne je onako, brm brm
- Post n°491
moji roditelji,sestra i sestric nisu imali covid da znamo..za sada..
- Post n°492
Ni kod nas niko nije imao, da znamo, a prilicno smo leteli tamovamo u poslednjih godinu dana. Pocinjem da pripisujem mitska svojstva svetom trojstvu moderne i da mislim da mogu opet da vodim 'normalan' zivot, kad su se vec svi oko mene dali punom parom u 'normalan' zivot.
However, kod drugarice iz Nemacke svi (4) u porodici bolesni i pozitivni, prvi put. Cerkica 4.5god 3 dana T preko 40, tek je cetvrtog dana pocela da pada. Toliko o tome da to kod dece nema veze.
However, kod drugarice iz Nemacke svi (4) u porodici bolesni i pozitivni, prvi put. Cerkica 4.5god 3 dana T preko 40, tek je cetvrtog dana pocela da pada. Toliko o tome da to kod dece nema veze.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°493
Sa WeChat grupe stranaca u Šangaju, okačio na PPP-u forumaš koji živi tamo:
Cela infografika:
Cela infografika:
- Spoiler:
- Post n°494
Rusija: gledajte kako možemo da pucamo sebi u nogu
Kina: hold my
Kina: hold my
- Post n°495
blic.rs/vesti/drustvo/kineska-strategija-nulte-tolerancije-ispovest-srbina-iz-sangaja-pocinjemo-da-ludimo/0vtlhdbKakva je zaista situacija i sa čim se suočavaju stanovnici milionskog grada [Šangaja], svedoče priče naših državljana koji tamo žive.
"Od danas su neka naselja krenuli da otvaraju i puštaju napolje, pa ljudi, hvala bogu, mogu da izađu i da se malo prošetaju, što je odlično, zato što mnogo utiče na mentalno zdravlje, počinjemo da ludimo jer ne možemo da izađemo napolje, čak ni u dvorište", kaže V. L., državljanin Srbije u Šangaju.
Ispričao je da je na početku bilo pet dana, onda su krenuli da produžavaju – ljudi se nisu adekvatno spremili i samim tim mnogo ljudi je ostalo bez hrane.
"Pošto su zatvorili ceo grad, to je značilo kompletno zatvaranje za male poslove, za škole, negde čak i bolnice, mnogo ljudi se razblelo i nisu mogli da dođu do bolnice jer nisu imali dozvole", rekao je V. L.
Gradske vlasti preuredile su škole, novoizgrađene stambene zgrade, sajamske hale u karantinske centre, mnogi svedoče da su u njima nehumani uslovi i ne smatraju uvedene mere opravdanima.
"Stranci iz celog sveta koji žive u Šangaju su besni, čak su i Kinezi počeli da budu besni. Pričao sam sa svojom šeficom, ne može da veruje šta se dešava. Ljudi su jako besni na šangajsku vladu, na Kinu, na način na koji ovo rade, zato što više smrtnih slučajeva i više ugroženih slučajeva i ljudi koji su stvarno bolesni, pate, više od samog kovida", kaže V. L.
- Post n°496
2) Zooming in on just BA.2.12.1 (new designation please, BA.6??) we see case estimates doubling each week (CDC data) up to current. This has a more significant chance to break through the shift in seasons to create a real wave than BA.2 could muster. pic.twitter.com/lP9mZg7058
— JWeiland (@JPWeiland) April 19, 2022
The pace at which BA.4 & BA.5 take over from BA.2 is about the same as that at which BA.2 took over from BA.1. But with the difference that unlike BA.2, BA.4 & 5 likely have some immune escape & will therefore cause a wave of reinfections. Severity to be seen... pic.twitter.com/Rqjo7CRTMO
— Tom Wenseleers (@TWenseleers) April 21, 2022
- Post n°497
super. ovo nam je nedostajalo
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°498
Зашто је у Енглеској смртност поново скоро 1%?
Имају око 50к дневно заражених, и скоро 500 преминулих.
Имају око 50к дневно заражених, и скоро 500 преминулих.
- Post n°499
Pa vrv zato sro kad ukines sve mere birus neuporedivo lakse nadje put do najranjivijih
A vakcine mahom ishlapile
A vakcine mahom ishlapile
- Guest
- Post n°500
Teofil Pančić se potpuno raskomotio. Korona je kao grip, ljudi koji danas nose maske su poremećeni, mene virus ne zanima jer nisam lekar ali sada ću da vam kažem celu epidemiologiju.
https://www.vreme.com/kolumna/staze-lica-predeli/
https://www.vreme.com/kolumna/staze-lica-predeli/