Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Zus wrote:Aleksandar Bibi Netanjahu Vucic. kakva uvlaka gosn izraelcu mastermajndu I srpskom prijatelju, ocu svih kampanja.
Manirizam, ozbiljna stranputica
E, prizvah bivsu gospu ambasadorsku.
Nije bilo tesko.
Hvala profesorka! Citajte Nas kao sto mi Vas citamo
Smij se ti, ali ona je stvarno, makar jednom, bila na forumu. Na konto toga napisala neki kenjatorski post na FB, biva da je uvređena što je zovemo bilja, biljka, biljčica i slično. Otada su je neki ovde, krajnje neironično, zvali Srbljanović.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
Летећи Полип wrote:Zus wrote:Aleksandar Bibi Netanjahu Vucic. kakva uvlaka gosn izraelcu mastermajndu I srpskom prijatelju, ocu svih kampanja.
Manirizam, ozbiljna stranputica
E, prizvah bivsu gospu ambasadorsku.
Nije bilo tesko.
Hvala profesorka! Citajte Nas kao sto mi Vas citamo
Smij se ti, ali ona je stvarno, makar jednom, bila na forumu. Na konto toga napisala neki kenjatorski post na FB, biva da je uvređena što je zovemo bilja, biljka, biljčica i slično. Otada su je neki ovde, krajnje neironično, zvali Srbljanović.
Nije na konto, nego na kondo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
da, nesto je bilo, da je ona djavo, da je to dehumanizaicja, govor mrznje tako nesto bese, da pozivamo na linc, tako nesto
_____
ova zemlja to je to
strasno i porazno od koga smo pravili ikonu i dizali u nebesa i kovali u zvezde
_____
ova zemlja to je to
Reakcija povodom teksta „Zatrpavanje u rupu“
26. October 2022.
Povodom teksta Biljane Srbljanović, objavljenog na vebsajtu javniservis.net, pod naslovom „Zatrpavanje u rupu“, koji je 23. oktobra 2022. godine prenet iz štampanog izdanja Dnevnog lista „Blic“, porodica Jovanović i udruženje A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, radi istinitog, potpunog i tačnog obaveštavanja javnosti, oglasili su se saopštenjem.
I. Inicijativu za promenu naziva parka koji je oivičen ulicama Kralja Milutina, Njegoševom, Kralja Milana i Beogradskom, koji se kolokvijalno naziva „Mitićeva rupa“, u „Park Dušana Jovanovića“ podneli su Duška Jovanović, sestra ubijenog Dušana, i udruženje A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava. Ova inicijativa zavedena je u Gradskoj upravi grada Beograda pod brojem C-17-015-47, dana 18. oktobra 2022. godine, na dvadeset petu godišnjicu Dušanovog ubistva.
II. Inicijativa je potekla od romske zajednice i porodice Jovanović iz želje da park u kom se Dušan igrao i u kom je provodio vreme, a koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta njegovog ubistva, ponese njegovo ime, u sećanje na njegovu tragičnu sudbinu i kao podsetnik da borba protiv rasizma, mržnje i nasilja nikada ne prestaje.
III. Zelena površina oivičena ulicama Kralja Milutina, Njegoševom, Kralja Milana i Beogradskom se u dokumentaciji JKP Zelenilo – Beograd vodi kao objekat druge kategorije, javna zelena površina – park.
IV. Iskrivljenim predstavljanjem činjenica, javni skup koji je održan 18. oktobra 2022. godine u 18 časova, kada je porodica pozvala na obeležavanje 25 godina od ubistva Dušana Jovanovića i predstavljanje inicijative za preimenovanje parka, stavlja se u pogrešan kontekst, koji je autorka nazvala prećutkivanjem istine, konteksta, inspiracije i sadržaja zločina, i predstavlja ovaj skup i podnetu inicijativu kao pravdanje rasizma, neonacizma i svih onih ideja protiv kojih čvrsto stojimo i protiv kojih se borimo.
V. Brutalan opis radnje izvršenja Dušanovog ubistva duboko je povredio osećanja i spokojstvo porodice Jovanović i svih koji su poznavali Dušana.
VI. Porodica Jovanović i udruženje A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava neće se više oglašavati ovim povodom.
_____
e tako.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
ziv nisam da vidim odgovor, curka nece precutati
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
jedino ono ako joj zla vestica oduzme glas
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
"Ćurka" je za nju danas kompliment. Ovo sto je napisala je bilo zmijski, potpuno besramno.
[size=40]Biljana Srbljanović – Crna rupa[/size]
30. October 2022.
Pre nešto više od dve godine izbacila sam televizor iz kuće.
Piše: Biljana Srbljanović
Na moju odluku da svoj dom oslobodim od invazije tv programa, uticalo je više pomešanih faktora. Najpre sam, dvadesetak godina ranije, donela odluku da se u mojoj kući televizor “pali” tek od šest popodne, kao da je alkoholno piće. U godinama kada su se pojavile brojne televizije, a samim tim i laž da imamo izbor, kao i ogroman broj ljudi, i ja sam ujutru prvo uključivala TV, počinjala dan. Moja racionalizacija ove toksične i štetne navike bila je ista kao i većini ljudi – palim TV, jer moram da znam kakvo će vreme biti i da li smo zaratili, je l neko umro, je l makar bio zemljotres? Drugim rečima, ta navučenost na nepotrebne informacije, na jutarnji fiks jednokratnom robom u šta su se pretvorile gotovo sve vesti, kao i u svakoj adikciji uvek je imala neko lažno opravdanje.
Odluka da mi dan više ne počinje tudjom neurozom i da mi se živci ne zatežu do pucanja od kako otvorim oči, a sve zbog suštinski nevažnih, besmislenih tudjih vesti, bio je prvi korak ka isterivanju djavola iz moje kuće. Ipak, trebalo mi je skoro dve pune decenije da jedan običan kućni aparat u potpunosti odstranim iz sopstveog doma. Zaista je delovalo zastrašujuće, ogroman ekran na sred zida a najveći deo dana isključen, bio je kao neka crna rupa, kao tamna mrlja, neka fleka koja sve ruži, kao neka tmina koja te podseća u šta te u stvari večernja konzumacija informacija vuče.
Kad smo tv konačno, dakle, izbacili, postala sam potpuno svesna kako mi je nesvesno iako ne počinjao, a ono jeste završavao dan. U šest uključiš tv program, baš u vreme kad kreću sve glavne večernje emisije koje donose vesti. Onda vrtiš kanale, mahinalno, čim jedan dnevnik završi, odmah predješ na drugi, o istim dogadjajima slušaš po pet puta, svadjaš se sa ekranom isto toliko, loviš razlike u predstavljanju bukvalno nebitnih činjenica, “vidi kako laže, stoka” dobacuješ, vodiš svoju kućnu pravedničku borbu za etiku medija, a uz to – sve to plaćaš iz svog džepa, a za tudju zaradu, neto profit o kom neka grana privrede može samo da sanja.
Jer u tome i jeste stvar, televizija je izvor velike zarade i nije nikakav humanitarni rad na polzu naroda. To odlično vidimo u sukobu na tržištu izmedju dva kablovska provajdera, dva krupna, najkrupnija kapitala, koja se nedeljama u javnosti napadaju, a na ulici bore oko preuzimanja klijenata. Telekom ima štandove ispred SBB poslovnica gde vrbuje ljude, maltene im plaća da predju na pretplatu kod njih. SBB i njihova (Junajted medija) glasila, s druge strane, šibaju kampanju kako Prva TV i pokojni B92 propadaju, te pobegli su im najbolji voditelji, da ne kažemo da rade za režim, ništa gore od tih kanala nema, fuj gradjani, da vam se zgadi život.
Kad je zatim ova opoziciona mreža objavila da neće više emitovati program ta dva kanala, pljuštale su čestitke i pozdravi, zaklinjanje na vernost SBB-u uz ispovesti kako niko nikad nije ni gledao taj program. Možda i nije, ne znam.
Ali stvar se komplikuje kada znamo da su baš Prva i B92 najavili prenos ekskluzivnih sportskih sadržaja i time i višestruko povećali cenu koju bi SBB morao da plati. Radi se o sumama od nekoliko desetina MILIONA, gore dole, ko te pita, ali nije sve u parama ima nešto i u ljudskoj snazi, pa je tako SBB svoju poziciju u pregovorima osnažio pozivom na pobunu gradjana protiv političkog ugnjetavanja njihove kompanije, a bojkot ova dva kanala, predstavio kao gradjansku neposlušnost iz najplemenitijih pobuda.
Kad je urednik Danasa (i zaposlenik iste medijske korporacije) objavio naredjenje da je “Biti pretplatnik SBB danas gradjanska obaveza”, a ljudi ko poludeli počeli da kliču, stvar je prešla u domen paranormalnog. Istini za volju, nekad jeste bilo tako. Nekad smo, za radio B92, kad su ga zabranjivali i gasili, kad su izmišljali vodu u koaksijalnom kablu, jurišali da ga branimo. Ali – deveteset dvojka je bila besplatna. Nismo plaćali da je slušamo i pogotovo nismo jurišali da im olakšamo komercijalne pregovore. Jer suština je upravo u tome: sukob na tržištu i borba giganata da tebi otmu pare od pretplate, ništa drugo. Da taj sukob nije baš revolucionarni, govori i lepota poslovne saradnje opozicionog kabla sa, na primer, nenarodnim Pinkom, kome je, pre samo neku nedelju, bez trzavica i političkih nesuglasica, uredno prodao emitovanje Granda, tog, valjda, sinfonijskog orkestra najvišeg umetničkog ranga.
I ne samo to, usred ove gradjanske odbrane SBB-a, nakon gomile najtežih reči i zavetovanja, biznis dil je iznenada ipak postignut, i prokazana Prva i B92 ipak ostaju u ponudi ovog provajdera. Nikom ništa. Ava, ava, ava, sudija je krava.
Evo ovako, meni svejedno. Kao što rekoh, ni nemam teve. Ali masovna histerija i zaklinjanje na vernost KABLOVSKOM PROVAJDERU, AMAN LJUDI!, koje se shvata kao da je u pitanju vrhunska politička borba, ipak nije normalna. Bolje me poslušajte, kažem vam, recite ne adikciji i izbacite teve.
Tekst je prenet iz štampanog izdanja Blica.
30. October 2022.
Pre nešto više od dve godine izbacila sam televizor iz kuće.
Piše: Biljana Srbljanović
Na moju odluku da svoj dom oslobodim od invazije tv programa, uticalo je više pomešanih faktora. Najpre sam, dvadesetak godina ranije, donela odluku da se u mojoj kući televizor “pali” tek od šest popodne, kao da je alkoholno piće. U godinama kada su se pojavile brojne televizije, a samim tim i laž da imamo izbor, kao i ogroman broj ljudi, i ja sam ujutru prvo uključivala TV, počinjala dan. Moja racionalizacija ove toksične i štetne navike bila je ista kao i većini ljudi – palim TV, jer moram da znam kakvo će vreme biti i da li smo zaratili, je l neko umro, je l makar bio zemljotres? Drugim rečima, ta navučenost na nepotrebne informacije, na jutarnji fiks jednokratnom robom u šta su se pretvorile gotovo sve vesti, kao i u svakoj adikciji uvek je imala neko lažno opravdanje.
Odluka da mi dan više ne počinje tudjom neurozom i da mi se živci ne zatežu do pucanja od kako otvorim oči, a sve zbog suštinski nevažnih, besmislenih tudjih vesti, bio je prvi korak ka isterivanju djavola iz moje kuće. Ipak, trebalo mi je skoro dve pune decenije da jedan običan kućni aparat u potpunosti odstranim iz sopstveog doma. Zaista je delovalo zastrašujuće, ogroman ekran na sred zida a najveći deo dana isključen, bio je kao neka crna rupa, kao tamna mrlja, neka fleka koja sve ruži, kao neka tmina koja te podseća u šta te u stvari večernja konzumacija informacija vuče.
Kad smo tv konačno, dakle, izbacili, postala sam potpuno svesna kako mi je nesvesno iako ne počinjao, a ono jeste završavao dan. U šest uključiš tv program, baš u vreme kad kreću sve glavne večernje emisije koje donose vesti. Onda vrtiš kanale, mahinalno, čim jedan dnevnik završi, odmah predješ na drugi, o istim dogadjajima slušaš po pet puta, svadjaš se sa ekranom isto toliko, loviš razlike u predstavljanju bukvalno nebitnih činjenica, “vidi kako laže, stoka” dobacuješ, vodiš svoju kućnu pravedničku borbu za etiku medija, a uz to – sve to plaćaš iz svog džepa, a za tudju zaradu, neto profit o kom neka grana privrede može samo da sanja.
Jer u tome i jeste stvar, televizija je izvor velike zarade i nije nikakav humanitarni rad na polzu naroda. To odlično vidimo u sukobu na tržištu izmedju dva kablovska provajdera, dva krupna, najkrupnija kapitala, koja se nedeljama u javnosti napadaju, a na ulici bore oko preuzimanja klijenata. Telekom ima štandove ispred SBB poslovnica gde vrbuje ljude, maltene im plaća da predju na pretplatu kod njih. SBB i njihova (Junajted medija) glasila, s druge strane, šibaju kampanju kako Prva TV i pokojni B92 propadaju, te pobegli su im najbolji voditelji, da ne kažemo da rade za režim, ništa gore od tih kanala nema, fuj gradjani, da vam se zgadi život.
Kad je zatim ova opoziciona mreža objavila da neće više emitovati program ta dva kanala, pljuštale su čestitke i pozdravi, zaklinjanje na vernost SBB-u uz ispovesti kako niko nikad nije ni gledao taj program. Možda i nije, ne znam.
Ali stvar se komplikuje kada znamo da su baš Prva i B92 najavili prenos ekskluzivnih sportskih sadržaja i time i višestruko povećali cenu koju bi SBB morao da plati. Radi se o sumama od nekoliko desetina MILIONA, gore dole, ko te pita, ali nije sve u parama ima nešto i u ljudskoj snazi, pa je tako SBB svoju poziciju u pregovorima osnažio pozivom na pobunu gradjana protiv političkog ugnjetavanja njihove kompanije, a bojkot ova dva kanala, predstavio kao gradjansku neposlušnost iz najplemenitijih pobuda.
Kad je urednik Danasa (i zaposlenik iste medijske korporacije) objavio naredjenje da je “Biti pretplatnik SBB danas gradjanska obaveza”, a ljudi ko poludeli počeli da kliču, stvar je prešla u domen paranormalnog. Istini za volju, nekad jeste bilo tako. Nekad smo, za radio B92, kad su ga zabranjivali i gasili, kad su izmišljali vodu u koaksijalnom kablu, jurišali da ga branimo. Ali – deveteset dvojka je bila besplatna. Nismo plaćali da je slušamo i pogotovo nismo jurišali da im olakšamo komercijalne pregovore. Jer suština je upravo u tome: sukob na tržištu i borba giganata da tebi otmu pare od pretplate, ništa drugo. Da taj sukob nije baš revolucionarni, govori i lepota poslovne saradnje opozicionog kabla sa, na primer, nenarodnim Pinkom, kome je, pre samo neku nedelju, bez trzavica i političkih nesuglasica, uredno prodao emitovanje Granda, tog, valjda, sinfonijskog orkestra najvišeg umetničkog ranga.
I ne samo to, usred ove gradjanske odbrane SBB-a, nakon gomile najtežih reči i zavetovanja, biznis dil je iznenada ipak postignut, i prokazana Prva i B92 ipak ostaju u ponudi ovog provajdera. Nikom ništa. Ava, ava, ava, sudija je krava.
Evo ovako, meni svejedno. Kao što rekoh, ni nemam teve. Ali masovna histerija i zaklinjanje na vernost KABLOVSKOM PROVAJDERU, AMAN LJUDI!, koje se shvata kao da je u pitanju vrhunska politička borba, ipak nije normalna. Bolje me poslušajte, kažem vam, recite ne adikciji i izbacite teve.
Tekst je prenet iz štampanog izdanja Blica.
Ni rec izvinjenja porodici Jovanovic?
_____
Ehhh nije isto kao kad Mara Ford prenese tekst
_____
Sweet and Tender Hooligan
ni porodici jovanović ni danilu ćurčiću
a sjajno je kako u ovoj borbi dva kapitala ignoriše činjenicu da je jedan od ta dva kapitala državni
a sjajno je kako u ovoj borbi dva kapitala ignoriše činjenicu da je jedan od ta dva kapitala državni
Није јој доста две године, не видим неке резултате.
Оно, ни не сећам се више на шта је то личило, ево сад ће 14 година откако смо престали да гледамо 1 преосталу серију, а пре тога смо 3-4 године одјебавали једну по једну. Вести престали да гледамо ваљда 2006. или ту негде.
Кад негде уђем и видим укључен теве, прва реакција ми је „дај искључи то да можемо да разговарамо“.
Оно, ни не сећам се више на шта је то личило, ево сад ће 14 година откако смо престали да гледамо 1 преосталу серију, а пре тога смо 3-4 године одјебавали једну по једну. Вести престали да гледамо ваљда 2006. или ту негде.
Кад негде уђем и видим укључен теве, прва реакција ми је „дај искључи то да можемо да разговарамо“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
Erős Pista wrote:Ni rec izvinjenja porodici Jovanovic?
Bar ima dovoljno pameti da ne počne da uvijeno vređa porodicu Jovanović, a nisam bio sasvim siguran da neće to učiniti.
Istina. Ali me ovo pravljenje blesavom mozda i vise nervira.
_____
Ah, pa ne bi se ona kroz život onako dobro udavala, da nije znala kada valja da zaćuti.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
pa nije pitanje kako se udavala nego kako se razvodila
ima svašta da se uči od marijane mateus, ona je amaterka opštinskog ranga ako ne i niže, bukvalno xhamster nivo
ima svašta da se uči od marijane mateus, ona je amaterka opštinskog ranga ako ne i niže, bukvalno xhamster nivo
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
Informer wrote:PONOŠ POZIVA NA DRŽAVNI UDAR! Biljana Srbljanović pokazala sve licemerje penzionisanog generala
Biljana Srbljanović reagovala je na komentar penzionisanog generala Zdravka Ponoša u vezi kritične situacije na severu Kosova i oko administrativne linije.
Ona je na društvenim mrežama komentarisala izjave Zdravka Ponoša u kojima bezmalo poziva na državni udar.
- Je l sam ja opet jedina koja je zapanjena pred činjenicom da je penzionisani general i bivši NAČELNIK generalštaba upravo na televiziji rekao da je vrhovni komandant vojnih snaga Srbije (po ustavu predsednik države) pojam pod navodnicima i rekao da, i kad bi taj vrhovni komandant oružanih snaga Srbije pod navodnicima "trebalo da se pita za nešto i da odlučuje, kad bi to tako bilo, onda vojska ne bi bila baš upotrebljiva"???
Podsetiću: ja sam ona što se decenijama zalaže za potpuno ukidanje vojske ove zemlje, demontažu celog tog nikad lustriranog državnog represivnog aparata (Altiser) za kaznu što se nikad nije suočio sa sopstvenom ulogom i krivicom u ratovima, zločinima i genocidu
ALI čak i meni, takvoj radikalnoj, nije normalno da lik koji je vojnu karijeru napravio u Odeljenju za razvoj i jebeno opremanje vojske, dok političkom odlukom nije unapređen i postavljen za jebenog NAČELNIKA jebenog GENERALŠTABA, najnormalnije izgovara rečenice koje podrazumevaju da jebeni vrhovni komandant, pošto mu se trenutno ne dopada, nikako ne treba išta da odlučuje, ipso facto: vojska da napravi puč i sama sebi izdaje naređenja?
Je l ste svi poludeli ili šta?
Da li je tako govorio i za vrhovnog komandanta Miloševića, o fakin Milanu Milutinoviću i jebenom Liliću da i ne govorim? Je l isto važilo za naređenja franšize KOS-a Vojislava Koštunicu, o Tadiću da ne elaboriram i da li ste svi vi ljudi uopšte normalni, pri sebi, jebem mu mater, je l baš sve ludo da bi ludo?
Da podsetim i na svoj stav o punom priznavanju nezavisnosti države Kosovo i potpunoj pacifikaciji svih odnosa sa tim susedom, kao i stav da svaki borbeni avion treba izlupati macolom, a ne dići da preti, ALI aman ljudi, aman zaman? Kome je ova stvar normalna?
Bukvalno sedi ekipa na slavi u kuhinji domaćina, koji se već našibao Čivasa i pre nego što su gosti došli, škrguće zubima, peni od pljuvačke i bljuje ideje o vojnoj neposlušnosti, o de facto omanjem državnom udaru u izvedbi i organizaciji te krvave nelustrirane institucije?
Podsećamo, Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Srbija centar", izjavio je danas da ne vidi ko ugrožava Srbiju, i da za njega nije veliki problem promena tablica na Severu Kosova.
- Ko je to ugrozio Srbiju, šta se dešava. Pa svakako je veće ugrožavanje naše bezbednosti ovaj vazduh koji dišemo u Beogradu nego promena tablica na Severu Kosova - rekao je Ponoš.
Ponoš je takođe izjavio da mu se sviđa plan nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona da lažna država dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.
- Zdravku Ponošu se sviđa plan Šolc-Makron a koji bi značio da Kosovo dobije stolicu u UN: "Obe strane bi uvažavale onu drugu, da se neometamo u međunarodnim odnosima, da idemo u EU, da razmenimo stalne diplomatske misije..."
_____
★
Uprava napolje!
auh al se grebe sa dna bureta
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
jebeno Znači jebeno ne mogu vjerovati jebeno
Meni deluje kao da testiraju neki Bilja generator gde ubacis recenicu opozicionara i dobijes fejsbuk post
_____
★
Uprava napolje!
Ipak su najslađi ovi ispadi u kojima direktno brani Vučića. Heeej, ljudi! Ponoš preti državnim udarom na VRHOVNOG KOMANDANTA!!!
_____
Na jebenog Vrhovnog komandata eej