Not that i didn't know...
Medijsko smetlište
- Post n°726
Re: Medijsko smetlište
Dobar tekst. Postmodernistički lobi je jak na ovom forumu.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°727
Ma daj, Polipe, nije ovde pitanje šta misliš o postmodernizmu (BTW, zvale 90e, hoće nazad svoju Sokal aferu), nego je način na koji je tema obrađena dno dna. Pogledaj samo ko su joj reference, na koje se poziva sasvim ozbiljno i neironično.
https://www.salon.com/2022/02/17/meet-james-lindsay-the-far-rights-world-level-expert-on-crt-and-race-marxism/
Mislim, nije ovo nikakva kRiTiKa pOStModErNizMa, nego desničarsko opštemestašenje, koje uz neznatne varijacije ponavljaju svi od Dokinsa i Sema Herisa, preko Pitersona, do Orbana i Putina.
Амерички аутори Хелен Плакроуз и Џејмс Линдзи, који себе називају непријатељима постмодернизма, уочили су још једну његову важну карактеристику: по много чему, леви постмодернизам има структуру теорије завере. Претпоставка да "иза кулиса" друштва стоје моћне структуре и системи опресије (патријархат, расизам, класизам, и др.) из којих нема бега, и да се само они освешћени који су се тајним путевима некако пробудили налазе на привилегованој позицији истине (иако, додуше, према њима истина не постоји), по својој логици неодољиво личи на теорију завере.
Речима Плакроуз и Линдзи, једина разлика између постмодернизма и традиционалних теорија завере лежи у његовом безличном карактеру, односно у томе што имамо заверу без конкретних завереника – све је у системима опресије, у језику, у културама. Зато и не чуди што се као наводна алтернатива оваквом левом постмодернизму појавио неоконзервативизам и такозвана alt-right (алтернативна десница) позиција, и сама уздуж и попреко саздана од теорија завере, додуше углавном са јасно дефинисаним непријатељима.
https://www.salon.com/2022/02/17/meet-james-lindsay-the-far-rights-world-level-expert-on-crt-and-race-marxism/
Mislim, nije ovo nikakva kRiTiKa pOStModErNizMa, nego desničarsko opštemestašenje, koje uz neznatne varijacije ponavljaju svi od Dokinsa i Sema Herisa, preko Pitersona, do Orbana i Putina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°728
Erős Pista wrote: (BTW, zvale 90e, hoće nazad svoju Sokal aferu),
Pa dobro, ja volim 90e.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°729
Nikad ne bih pogodio.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°730
Doba kad mi se svijet slomio i otkad računam podioke sunovrata. Pitam jednom dijete jel se boji klimatske kataklizme. Veli, ja volim toplije vrijeme.Летећи Полип wrote:Erős Pista wrote: (BTW, zvale 90e, hoće nazad svoju Sokal aferu),
Pa dobro, ja volim 90e.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°731
Erős Pista wrote:Ma daj, Polipe, nije ovde pitanje šta misliš o postmodernizmu (BTW, zvale 90e, hoće nazad svoju Sokal aferu), nego je način na koji je tema obrađena dno dna. Pogledaj samo ko su joj reference, na koje se poziva sasvim ozbiljno i neironično.
Амерички аутори Хелен Плакроуз и Џејмс Линдзи, који себе називају непријатељима постмодернизма, уочили су још једну његову важну карактеристику: по много чему, леви постмодернизам има структуру теорије завере. Претпоставка да "иза кулиса" друштва стоје моћне структуре и системи опресије (патријархат, расизам, класизам, и др.) из којих нема бега, и да се само они освешћени који су се тајним путевима некако пробудили налазе на привилегованој позицији истине (иако, додуше, према њима истина не постоји), по својој логици неодољиво личи на теорију завере.
Речима Плакроуз и Линдзи, једина разлика између постмодернизма и традиционалних теорија завере лежи у његовом безличном карактеру, односно у томе што имамо заверу без конкретних завереника – све је у системима опресије, у језику, у културама. Зато и не чуди што се као наводна алтернатива оваквом левом постмодернизму појавио неоконзервативизам и такозвана alt-right (алтернативна десница) позиција, и сама уздуж и попреко саздана од теорија завере, додуше углавном са јасно дефинисаним непријатељима.
hahhahah taj deo teksta je potpuno nebulozan, sad je malo jasnije i zašto.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°732
evo tviteraška desnica (uključujući i malu žabatu) hejluje komuniskinju Andreu (vidi i riplajz)
Одличан текст и закључак.
— Elston (@ElstonFrost) November 18, 2022
Додао бих да "десна" постмодерна политика није монолит у западном свету, чак и није свуда десна, него иницијано популистичко-лева, али то тамо више не постоји, као модерн(истичк)а алтернатива. Деинсталирана је баш тих година, или, у САД, много пре.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°733
Ma tekst je ono Nolte za debile. Alt rajt je reakcija na leve politike identiteta. Pazi da nije Fuko izmislio rasizam.
_____
- Post n°734
Erős Pista wrote:Ma tekst je ono Nolte za debile. Alt rajt je reakcija na leve politike identiteta. Pazi da nije Fuko izmislio rasizam.
Ama bravo
- Post n°736
_____
- Post n°738
https://rt.rs/news/6746-rusija-%C4%8De%C4%8Denija-ramzan-kadirov/
Sta kaze Andrea na tekst? Jel to taj neki modernizam?
Sta kaze Andrea na tekst? Jel to taj neki modernizam?
_____
- Post n°741
Mogu da napisu i Bate Borisov, svejedno je
- Post n°742
Bacio pogled na srbininfoa i draganceta. Meni ovo mirise na raskid, nece oni jos dugo ostati zajedno - 1 09 45 i narednih minut-dva
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°743
Ne prenosis najbolje...ladno je Dejan domacin Petar otisao, a Dr Agan nastavio da prica Jbt nisam video coveka koji je toliko zaljubljen u kameru...
- Post n°744
Filipenko wrote:Dejan domacin Petar
U, za ovo rizikujes da te DPZ startuje na ulici i da ti kaze: "Prelistavanje je zajednicka autorska emisija Dejana Petra Zlatanovica i Dragana Petrovica, znaci, obojica smo domacini, to jest, koliko je Dragan gost, toliko sam i ja gost i obrnuto"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°745
Filipenko je zlonamjeran!, kaže da Dragan voli kameru, a sam Dragan priznaje da je njegov tv nastup žrtvovanje, eda bi mi gledatelji imali priliku vidjeti kako je loše stanje u medijima
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°746
Oni se i dalje nadaju Kijevu, zapadu Ukrajine...ficfiric wrote:Bacio pogled na srbininfoa i draganceta. Meni ovo mirise na raskid, nece oni jos dugo ostati zajedno - 1 09 45 i narednih minut-dva
- Post n°747
...а кад се осврну, а оно Кијево.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°748
паће wrote:...а кад се осврну, а оно Кијево.
Zvuci simpaticno, ali ova zestoka opozicija ima prostorije u zgradi Novosti, tako da kada se oni osvrnu vide ili skupstinu ili Trg Nikole Pasica, u zavisnosti od pravca osvrtanja.
- Post n°749
trentuno struka priča o problemima u školstvu pic.twitter.com/iqQADs1VB9
— Radomir Martin (@radomir_martin) November 20, 2022
_____
- Post n°750
Ne znaju vise koga da pozovu da ne kaze nesto sto ne treba