Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Medijsko smetlište

Nektivni Ugnelj

Medijsko smetlište - Page 9 Empty Re: Medijsko smetlište

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 7:51 am

Fora je u tome, a to masa ljudi ne shvata - pre ce se odreci i Kosova nego cvrstih veza sa ovakvom Moskvom. Prosle su godine kako napisah ovde da se generalno "plati" zapadu nekako neki njihov minimum na Kosovu i u Bosni, a da Srbija ostane u nekom nedefinisanom statusu poluruske interesne sfere. I Rusiji je to savrseno ok, samo dok uspeju da je ubede da ce to tako ostati (jer status Kosova jeste glavna poluga, uz energetiku)
    kondo

Post by kondo Mon May 09, 2022 8:23 am

verujem da do kraja nedelje mozemo ocekivati krisa hila u nedeljnom dodatku na povecanom broju strana, duplericu sa fiolom i poklon za citaoce - makete nato tenkova i aviona na sklapanje

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 09, 2022 8:31 am

Ma jok, sad malo Rusi, vracaju Sormaza u kucicu, u nedeljnom dodatku ide Kusturica, u Politikinom zabavniku Obucite Vulina a poklon za citaoce sablon slova Z za saranje po zidovima

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 09, 2022 8:56 am

Bogami, jutro na Hepiju opet Grubješićka.

Ma, što reče Mor, isto kao za vakcinaciju. Sluđuju ljude, a ja bih rekao i da pripremaju teren za zaokret, drveći o jezivim i strašnim pritiscima kojima nas je Zapad izložio i njihovim strašnim posledicama.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 09, 2022 9:04 am

Ustvari, da dodam i ovo. Ovo je centralna sličnost sa pandemijskom propagandom: režim se trudi da kontroliše sve narative, pa i one koji nisu na liniji njegove politike. Ali da bi to učinio, mora da ima svoje antivaksere, svoje putinofile, itd, a to postiže tako što ih svakodnevno vrti na TVu, kako slučajno neko drugi ne bi zauzeo njihovo mesto. Genijalan plan, samo što je onda problem u tome što sabotiraju politike koje kao sprovode, poput vakcinacije.

Last edited by Erős Pista on Mon May 09, 2022 9:08 am; edited 1 time in total

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 9:05 am

Pa da,sludjuju ljude, ali u sustini, glavna linija je bila ta koja je donela "rezultat", u vidu 60+k viska umrlih
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 9:26 am

Na kraju svih krajeva, nije stvar ni u samom Putinu, jos manje u Vucicu. Rec je o tome da je ovo u Ukrajini centralna istorijska pozornica resantimana proizaslih iz pada Berlinskog zida. Bez jasnog poraza tog resantimana, on ce se pojavljivati ponovo i u Srbiji i u Rusiji, i drugde, bez obzira na to ko je na vlasti. Taj resantiman je izvor najmracnijih htonskih sila u politici. I jedini nacin da se na.to stavi tacka, na ideju da ce se pukom silom nesto promeniti, je da dozivi poraz na centralnoj pozornici.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon May 09, 2022 9:33 am

U prevodu, sram bilo druge sto postoje, i to zele da nastave i jos da budu naizgled nepotcinjeni.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 09, 2022 9:36 am

Ako se pobedi, slavice se pobeda a ako se izgubi, slavice se poraz

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 9:47 am

Filipenko wrote:U prevodu, sram bilo druge sto postoje, i to zele da nastave i jos da budu naizgled nepotcinjeni.

Ne, eco Kina postoji, nema taj resantiman i ide joj znacajno bolje od udavljenih u samosazaljevanju. To je prosto otrov koji truje elo drustveno tkivo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 9:48 am

ficfiric wrote:Ako se pobedi, slavice se pobeda a ako se izgubi, slavice se poraz

To je.onda u domenu koji je vec znacajmo izvan politickog. To je drugo(tm)
    Filipenko

Post by Filipenko Mon May 09, 2022 9:58 am

Mór Thököly wrote:
    Filipenko wrote:U prevodu, sram bilo druge sto postoje, i to zele da nastave i jos da budu naizgled nepotcinjeni.

Ne, eco Kina postoji, nema taj resantiman i ide joj znacajno bolje od udavljenih u samosazaljevanju. To je prosto otrov koji truje  elo drustveno tkivo.

Kini ide dobro jer je postala fabrika sveta u dogovoru sa jenkijima. No, i takva je u procesu demonizacije, videcemo sta ce biti do kraja decenije i koliko ce biti legitimno samo postojanje Kine, ili ce pak biti u interesu ljudskih prava da Mandžurija, Tibet i ostali regioni vrate visevekovnu slobodu koju su imali tokom par decenija vojne hunte i warlords perioda, te postanu lansirna rampa za demokratizovanje Unutrašnje Mongolije, Pekinga i Šenžena.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 10:02 am

Nije bitno to sa strane, bitno je sta se desava u samom drustvu
    Del Cap

Post by Del Cap Mon May 09, 2022 10:12 am

ali nije ovde problem pad berlinskog zida tj pad komunizma nego sukob nacionalnog maksimalizma u verziji s miloševića sa zapadom 90ih. odnosno nisu srn srbija i putinovska rusija tu u istim pa ni sličnim pozicijama.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 10:52 am

Ne, nisu, naravno da ne.mislim da su isto, niti su problemi identicni, ali bitno je da "vojna resenja" dozive konacni poraz. Na kraju krajeva ni Nato intervencija nije donela trajno resenje, a i ne mora.u perspektivi samo Srbima i Rusima u Evropi da padne na pamet da se stvari resavaju vojno
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 09, 2022 10:54 am

Naravno, mene najvise zanima zbog same Srbije da politicki delatni resantiman dozivi veoma snazan poraz. Sto bi neuspeh Rusije u Ukrajini svakako bio.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 09, 2022 11:02 pm

Gledam sad malo Cirilicu. Okacicu kad stave na YT. Tu je onaj hrcak iz Beogradskog sindikata. Lele majko kakva budaletina... malopre objasnjava kako neko ocigledno upravlja ukrajinskom krizom, neko profitira... kako zna? Pa zasto je odjednom sve poskupelo? Zasto je sve skuplje nego pre pocetka rata?

_____

Filipenko

Post by Filipenko Mon May 09, 2022 11:28 pm

Ekspert, tako reci.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 10, 2022 6:22 am

Tuga u domu stradalih, tuga u domu ubice, smrvio je trogodišnjaka u kobnoj igri sudbine, bio je dobar momak (44), uzoran i miran, ali eto desio mu se taj peh da je vozio motor 700 na sat. 

https://www.blic.rs/vesti/hronika/na-ekg-traci-na-mestu-udesa-su-poslednji-otkucaji-srca-malog-vasilija-3-mestani/4wfz5gk
    ficfiric

Post by ficfiric Tue May 10, 2022 7:47 am

Vidim, citaju se fb komentari Medijsko smetlište - Page 9 1844795956

Brzak Petrovic
    Zelja je zaista bio dobar covek i o njemu sam uvek slusao reci pohvale od svih a onda ga i upoznao pa se i sam u to uverio. Trkali se nisu, do nesrece je doslo zbog preticanja a iza kamiona nije video vozilo koje se iskljucivalo sa kolovoza. O brzini kretanja motora mozete reci svasta ali znam da je on bio savestan vozac. Niko nije pobegao i to je velika laz jer niko brata i kuma ne ostavlja u udesu. Tragedija je velika sve sto se desilo, dete je zivot izgubilo ali vi ljudi pisete tako ruzne reci za nekoga ko je nastradao u nesreci. Niko to namerno uradio nije to je bila nesreca. Nije na vama ljudi da sudite nikome. Moje saucesce i jednoj i drugoj porodici.

Ljubomir Djordjevic
    Moja visegodisnja saradnja sa njim daje za pravo da kazem decko za primer,dobrica koji nikog nije ni uvredio
    Zeljo moj dobri pocivaj u miru

Slavica Stanimirovic
    Zelja je bio vise nego dobar decko. Neosudjujte koga nepoznajete
    Tragedija jeste strasna 3 zivota su ugasena a drugi motociklista nije pobegao sram vas bilo sto lazete. To mu je bio vise nego brat

Aleksandar Stanojlović Badzes
    1. najveca laz medija tj kurira da je vozio trke i da su se trkali
    2. Da je isao 200
    3. Da je drugi pobegao
    Zelja je nas stari drugar i bio momak za primer koji u životu mrava nije zgazio. Saučešće porodicama jer je ovo jedna ogromna tragedija za sve pogotovo za dete i majku.

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 8:18 am

Cousin Billy wrote:Tuga u domu stradalih, tuga u domu ubice, smrvio je trogodišnjaka u kobnoj igri sudbine, bio je dobar momak (44), uzoran i miran, ali eto desio mu se taj peh da je vozio motor 700 na sat. 

https://www.blic.rs/vesti/hronika/na-ekg-traci-na-mestu-udesa-su-poslednji-otkucaji-srca-malog-vasilija-3-mestani/4wfz5gk

Kolektivno nesvesno
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 8:22 am

Mislim znam, naravno da komentari nisu slucajni, ali nije ovo ni prvi ni poslednji put da masa potpuno nepovezanih ljudi sa.ucesnicima tako reaguje. A to je i model koji se "neguje". Model: zrtava ima, zlocinaca nema, svi su zrtve
    Naravno, kada je rec o "nama" (saobracajka ili neki rat, svejedno). Jezivo.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue May 10, 2022 8:37 am

Sto se teksta tice, kad god je neka smrt u pitanju, svi listovi prenose Novosti. Za jedenje govana je do skora bila zaduzena bivsa novinarka Novosti koja je dolaskom sns-a na vlast presla na unosniju poziciju u parking servisu.

Npr, kriminalac izbode nekog zgoljavka nozem, ona napise da je ubijen narko diler koji je drzao u strahu deo grada. Svi ostali to prenesu.

Najludji slucaj kog se secam bio je kad je jedan covek umro od srca u svom dvoristu a ona napise kako su ga ubili njegovi psi i kako niko nikad nije smeo da udje kod njega u dvoriste zbog opasnih pasa iako je uredno napisala da je drzao servis u zvom dvoristu. Valjda su mu auta dodavali preko kapije, sta znam. Btw, na street view slucajno se vide ti opasni psi - najobicniji dzukci, vidi se da se radi o udomljenim lutalicama. Sutradan je uradjena i obdukcija i utvrdjeno je da je covek umro od srca na sta je ona mrtva ladna slagala kako je obdukcija potvrdila da su coveka ubili psi. Naravno, svi drugi su to preneli.

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 10, 2022 8:39 am

Pa dobro, Novosti su otelotvorenje te kolektivne psihoze. 1 srce tame.
    Del Cap

Post by Del Cap Tue May 10, 2022 9:11 am

Prošao sam tim putem u subotu, ka Valjevu, bio je neki moto skup valjda u Koceljevi, video sam nekoliko desetina motociklista skupa, mene su dvojica baš brzo pretekla. Brat se u nedelju 15 minuta posle udesa vraćao ka Šapcu ali je policija već bila blokirala put.

Ne može auto onako da bude uništen od motora a da motor ide, tipa, 80 (koliko je najveće ograničenje) ili 100-120, ceo zadnji deo Fijata je otkinut. Nasilnička vožnja sa smrtnim ishodom, al eto ni mrava nije zgazio, samo takvom vožnjom ubio 2 + sebe.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:35 am