Treći nosilac u Parizu je tokom meča sa Martonom Fučovičem odlučio da se presvuče, kada je na grudima oktrio zalepljenu metalnu pločicu.
Mnoge je podsetila na onu koju Toni Start poseduje u Marvelovom serijalu "Ajronmen", na konto čega se i Đoković našalio posle pobede nad Mađarom.
"Kao mali sam obožavao Ajronmena.*** Moj tim ima nano-tehnologiju, koja mi pomaže da dajem sve od sebe na terenu i to je najveća tajna moje karijere . Da nema toga, danas ne bih sedeo ovde", rekao je Đoković.
Sada je otkriveno da je reč o uređaju koji se zove Taopatch, a njegovi tvorci na svom sajtu ističu da ga brojni sportisti koriste.
"Taopatch sadrži nanokristale koji pretvaraju telesnu toplotu u svetlost . Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u telu, što mu pomaže u procesu prisećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tela ", stoji u saopštenju.
Kako su naveli, uređaj im pomaže da održe koncentraciju, reše se stresa, anksioznosti i bola. Njihova cena varira na Internetu, pa se tako mogu naći od 280 do 2.600 dolara.
*** - kada je izasao film Iron Man, Djokovic je kao mali imao 21 godinu. Naravno, odbacujem svaku pomisao da je citao americke stripove koji su ranije izlazili, jer ne verujem da zna da cita.