Курац мањи пад бројки, само су мање тестирали, а проценат позитивних је чак скочио на 39%.
Virus
- Post n°826
Re: Virus
U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 33.195 osoba, od kojih je pozitivno 12.877 dok je, nažalost, 26 osoba preminulo.
Курац мањи пад бројки, само су мање тестирали, а проценат позитивних је чак скочио на 39%.
- Guest
- Post n°827
Jučerašnja brojka je bila posledica backloga, kao i svakog utorka, a ovog puta pojačanog prazničnim odlaganjem pregleda. Očekivao sam niže cifre danas, 11-12 hiljada najviše. Rast je ogroman. Danas ne mogu da prebrojim slučajeve za koje sam čuo, kako saberem cifru tako iskoči neko nov.
- Post n°828
Вечити си оптимиста.
Не може доћи до пада званичног броја оболелих барем још неколико недеља.
Пик би могао да буде и пре тога, али је поента да тренутно могу да прегледају само одређени број људи, те да ће се тешко појавити бројка оболелих од преко 15 хиљада - само зато што не могу да прегледају довољно људи.
Не може доћи до пада званичног броја оболелих барем још неколико недеља.
Пик би могао да буде и пре тога, али је поента да тренутно могу да прегледају само одређени број људи, те да ће се тешко појавити бројка оболелих од преко 15 хиљада - само зато што не могу да прегледају довољно људи.
- Post n°830
Don't look up!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°832
California news - Dept Public Health: “health care workers who test positive for SARS-CoV-2 and are asymptomatic, may return to work immediately without isolation and without testing”.
— Erin Burnett (@ErinBurnett) January 12, 2022
- Post n°833
ali zato je kriv teniser koji nosi masku dok daje intervju
- Post n°834
Del Cap wrote:California news - Dept Public Health: “health care workers who test positive for SARS-CoV-2 and are asymptomatic, may return to work immediately without isolation and without testing”.
— Erin Burnett (@ErinBurnett) January 12, 2022
To je ludilo
- Post n°835
Pa kad vec mozes da radis, a ionako si okruzen onima koji su takodje vec bolesni... Or am I wrong?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°836
u CG je načelnica jednog sektora IJZ popila otkaz zato što je to dozvolila doktorici iz Budve koja je bila pozitivna
ja tu ne vidim problem, svakako joj dolaze oni koji su već pozitivni
ja tu ne vidim problem, svakako joj dolaze oni koji su već pozitivni
- Post n°838
Летећи Полип wrote:Pa kad vec mozes da radis, a ionako si okruzen onima koji su takodje vec bolesni... Or am I wrong?
U pravu si jedino ako se to odnosi iskljucivo na one koji rade u kovid odeljenjima. A i onda postoje i kolege koji nemaju koronu, pa bi to (valjda) zahtevalo i neke posebne procedure za rad onih koji su zarazeni.
- Post n°839
zato što radi na covid odjeljenju na koje dolaze samo pozitivniTalason wrote:ne znam kako uspeva da kod hećima idu samo pozitivni
- Post n°841
a okej ti pričaš za ove iz kalifornije ja sam pominjao lokalni slučaj
- Guest
- Post n°842
Pa čekaj dve godine pratimo procente pozitivnosti i sad ispade da dolaze na pregled samo pozitivniЛетећи Полип wrote:Pa kad vec mozes da radis, a ionako si okruzen onima koji su takodje vec bolesni... Or am I wrong?
- Post n°843
Nagadjam, narode, nagadjam.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°844
gejmčejndžer, forume, gejmčejndžer
Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants
Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants
As a complement to vaccines, small-molecule therapeutic agents are needed to treat or prevent infections by severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) and its variants, which cause COVID-19. Affinity selection-mass spectrometry was used for the discovery of botanical ligands to the SARS-CoV-2 spike protein. Cannabinoid acids from hemp (Cannabis sativa) were found to be allosteric as well as orthosteric ligands with micromolar affinity for the spike protein. In follow-up virus neutralization assays, cannabigerolic acid and cannabidiolic acid prevented infection of human epithelial cells by a pseudovirus expressing the SARS-CoV-2 spike protein and prevented entry of live SARS-CoV-2 into cells. Importantly, cannabigerolic acid and cannabidiolic acid were equally effective against the SARS-CoV-2 alpha variant B.1.1.7 and the beta variant B.1.351. Orally bioavailable and with a long history of safe human use, these cannabinoids, isolated or in hemp extracts, have the potential to prevent as well as treat infection by SARS-CoV-2.
- Post n°846
Sad kad pomiluju Koluviju, pa krene masovna proizvodnja. Bicemo pioniri!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°848
Читам на МСН неко истраживање да се наводно омикрон сој слабије преноси преко ваздуха, па не може да зарази на већу даљину. (није јиш peer reviewed).
Па помислих како се шири х пута брже од претходника? Има га толико више у издаху да тако надокнађује мањи домет?
Па помислих како се шири х пута брже од претходника? Има га толико више у издаху да тако надокнађује мањи домет?