Ekološki ustanak
- Korisnik
- Post n°53
Re: Ekološki ustanak
Идемо мало до Париза...https://t.co/j95vX8HBOn
— Marti Misterija (@RMartinovic) November 28, 2021
Last edited by ontheotherhand on Mon Nov 29, 2021 9:04 pm; edited 1 time in total
- Post n°54
naravno da je taj, evo vidite kako kradu burundi i skupljaju lajkove. znam da svi sad treba da smo jedinstveni i da ne vuče svako na svoju stranu, da imamo zajednički cilj i radnici i kradljivci intelektualne imovine, ali mora se znati neka meraпаће wrote:Uncle Baby Billy wrote:^
naročito ako pregazite perača prozora koji je pao sa zgrade na ulicu, onda vam daju ključeve grada i nacionalnu penziju.
Ако је то онај перач што гине сваких десет секунди, ихај, тамо има и специјалних течајева за багеристе који их разгрћу и одвозе на рециклажу.
U Oklahomi svakih 10 minuta bager pregazi jednog perača prozora.
— Dejan Vuckovic (@DejanVuckovic12) November 29, 2021
- Post n°55
Zbog pitanja jeste li za ili protiv Rio Tinta pretučeni mladići na SNS protestu protiv opozicije
https://podrinske.com/zbog-pitanja-jeste-li-za-ili-protiv-rio-tinta-pretuceni-mladici-na-sns-protestu-protiv-opozicije/
SNS batinaši tukli mladiće koji su vikali protiv Rio Tinta
Sve je delovalo da je protest u organizaciji Srpske napredne stranke u Šapcu proticao mirno, dok u jednom momentu nije došljo do komešanja između oko 1.000 okupljenih ispred Osnovnog javnog tužilaštva. Niko nije imao informacije o tome šta se događa do momenta kada je na portalu nova.rs osvanuo snimak kako nekoliko maskiranih muškaraca tuče jednog mladića. Nekoliko trenutaka kasnije „Podrinskim“ su se iz Službe hitne medicinske pomoći javili Darko Kosanić, Nenad i Petar Ranković koji su pretučeni na protestu Srpske napredne stranke sa željom da javnost sazna šta se tačno ove večeri dogodilo.
Čuli smo da je protest SNS-a u gradu i došli smo da vidimo šta se dešava. Ja sam počeo da vičem na skupu: „Jeste li za ili protiv Rio Tinta?“, jer svestan sam da svi znaju da će ta kompanija iz Loznice da potruje ostatak Srbije i otera nas iz naše zemlje. U prvom trenutku kada sam to glasno povikao neki nepoznati muškarci navukli su mi moju kapuljaču preko očiju, savili me do zemlje i počeli da šutiraju i da me iznose iz mase – započeo je svoju priču Nenad Ranković.
Nenad su nastavili da tuku izvlačeći iz gužve. Primetni su hematomi na licu, pocepana kapuljača, a on oseća bolove u predelu rebara. Nakon što su ga sklonili od okupljenih, ostao je sa jednim od batinaša kome je i dalje, nesvestan batina koje je dobio, pokušavao da objasni šta će se desiti Srbiji i ljudima ako nastave da ćute o Rio Tintu.
Taj čovek me je tada počeo tapšati po ramenu rekavši mi: „Opušteno, bato, biće pijaće vode, nemoj da se brineš ništa, samo nemoj da galamiš“. Za tih minut-dva koliko su me tukli povređeno mi je lice, oko mi je zatvoreno, a od šutiranja u predelu grudnog koša me bole rebra, ali neću da kukam – kazao je Nenad napominjući da se on ne bori ni za koju stranku, niti želi da se ovo politizuje, te da je on jedan običan građanin koji se bori za svoj opstanak i opstanak svoje porodice na ovim prostorima.
Nenad objašnjava da želi da živi u svom rodnom mestu i da ga brine neizvesnost šta će da radi i gde da ode ako ne bude imao vode da se umije ili vode da pije. Darko Kosanić koji je bio sa Nenadom kaže da se sve desilo jako brzo, neočekivano i da još uvek nije svestan svega.
Odjednom sam imao svoju kapuljaču preko očiju, nisam znao šta mi se dešava. Samo sam se borio za vazduh. To je jedino o čemu sam razmišljao, da udahnem vazduh. Nisam želeo nikom da vratim udarac, to mi nije bilo ni na kraj pameti, samo da mogu da dišem. Ne znam koliko posle toga, imao sam osećaj kao da sam se probudio, osvrćem se i shvatam da sam u autu u kom se nalazi policija koja mi je rekla da bežim odavde što dalje samo da me ne vide – govori Darko.
Darko se sada posle svega pita od koga to treba da se krije i ko će to da ga zaštiti kao običnog građanina ako policija govori da beži i da se sakrije. Petar Ranković, Nenadov brat koji je prošao bez povreda, kaže da su ih vodili na različite strane i da su policija i ti muškarci koji su tukli njegovo brata i druga sve vreme pratili situaciju koja se dešava okolo.
Kada su čuli negativne komentare uhvatli su nas i počeli na različite strane da vode. Kada sam se okrenuo video sam brata u prikolici kako ga udaraju, a on nije krenuo fizički na njih on je samo glasno pitao okupljene za mišljenje o Rio Tintu. Bili su dobro organizovani, ovaj koji je mene vukao govorio mi je da idemo na stranu da popričamo, nakon čega više nisam mogao da se okrenem da vidim gde su njih dvojica, jer su dva momka išla iza mene i udarala me ramenom da idem napred – priča Petar i dodaje da su ga upućivali da ide u pravcu kojim ne želi, jer niti je na tu stranu krenuo, niti živi na toj strani ali nisu mu dali mogućnost da promeni pravac kretanja govoreći da se skloni.
Nenad, Darko i Petar kažu da imaju podršku porodice da se bore za opstanak, podršku da se bore protiv Rio Tinta i ističu da je izgleda nemoguće izbeći batine, kako Petar kaže: „Na protestu građana dobiješ batine od maskiranih muškaraca, na porotestu SNS-a dobiješ opet od njih batine, kako god okreneš tuku te“.
Videli su me neki ljudi iz Vranjske, mesta odakle sam koji su me pitali šta ću ja tu i govoreći mi da ću ja videti za ovo. Odnosno, prete mi, ali se nadam da nisu ozbiljne. S obzirom da ništa nisam ni rekao zaključujem da jednostavno ne dozvoljavaju da im priđeš da ne bi smetao. Kada sam uspeo da nađem brata i druga oni su bili sa povredama, nesvesni da ih imaju, valjda od šoka – zaključuje Petar.
Isidora Kovačević
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°56
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°57
Uncle Baby Billy wrote:naravno da je taj, evo vidite kako kradu burundi i skupljaju lajkove. znam da svi sad treba da smo jedinstveni i da ne vuče svako na svoju stranu, da imamo zajednički cilj i radnici i kradljivci intelektualne imovine, ali mora se znati neka meraпаће wrote:
Ако је то онај перач што гине сваких десет секунди, ихај, тамо има и специјалних течајева за багеристе који их разгрћу и одвозе на рециклажу.U Oklahomi svakih 10 minuta bager pregazi jednog perača prozora.
— Dejan Vuckovic (@DejanVuckovic12) November 29, 2021
- Post n°58
Seselj:
— Marko M. Dragoslavic (@DragoslavicM) November 29, 2021
"Da se banda skloni, da se batinama urazumi."
Spasic:
"U ovim slucajevima topovi, suzavac..."
Sta ovom emisijom tacno zelite da postignete? pic.twitter.com/eFBp8ndVX0
- Post n°59
"Zašta vam kupujemo"
- Post n°60
užas pic.twitter.com/qWMVHPc0oI
— zgubiDanka (@milichka) November 29, 2021
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°61
Fotograf kog su pretukli naprednjaci: Udarali su me pesnicama u glavu i rebra
https://nova.rs/vesti/hronika/fotografa-pretukli-sabacki-naprednjaci-udarali-su-me-pesnicama-u-glavu-i-rebra/?ref=push
Frilens fotograf Andrija Vukelić zadobio je udarac ispod oka tokom skupa Srpske napredne stranke u Šapcu, a za Nova.rs ispričao je kako je došlo do incidenta.
„Pokrivao sam protest protiv Rio Tinta i ostali smo u Šapcu kako bismo fotografisali i SNS skup, kao i svaki drugi. Išao sam kao student, a radim i kao nezavisni fotograf. Fotografisali smo uobičajeno skup. U jednom trenutku video sam gomilu velikih ljudi sa crnim maskama i u crno obučeni kako jure ka nekome. Otišao sam da vidim sta se dešava i vidim da tuku dva čoveka desno od bine i kako ih nose“ objašnjava Vulekić za Nova.rs i dodaje:
„Video sam kako ih šutiraju i kad sam hteo da fotografišem, spuštam aparat i vidim da sam okružen likovima u crnom. Jedan počinje da mi viče ‘daj aparat’ i počinje da me vređa. Pošto nisam dozvolio da mi uzme aparat, počeli su da me udaraju pesnicama u glavu i u rebra i pokušavali su da me obore na pod. U jednom trenutku su me udarili u oko, čuo sam drugog čoveka kako je rekao ‘nemoj, nemoj, pokvarićemo skup’ i onda su uspeli da mi skinu aparat sa vrata jer mi je pukao kaiš. Onda se gomila njih razbežala u masu ka bini, a jedan lik me je šutnuo u zadnjicu i krenuo da me gura preko ulice. Rekao mi je ‘nemoj da se vraćaš na ovu stranu’, priča Andrija.
Ističe da je odmah nakon toga otšao do policije.
„Bili su možda 20 metara dalje, prišao sam im i rekao šta se dogodilo i nakon toga, pošto su saobraćajci, pozvali su patrolu, koja me je odvezla u policijsku stanicu. Tamo smo dali izjavu, gde mi je rečeno da će raditi na slučaju. Zatim smo svojim kolima otišli u bolnicu gde su me pregledali. U jednom trenutku su došla dvojica policajaca koji su bili oko mene kao neka vrsta zaštite. Kad sam završio sa pregledima, odvezli su se sa nama do šabačkog mosta“, objasnio je naš sagovornik.
Podsetimo, Srpska napredna stranka održala je danas protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena „pravda“ za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika blokada Draganom Milovanovićem Crnim.
Takođe, kako je naš portal ranije objavio, grupa aktivista je jurila muškarca koji je dobacivao skupu protiv SNS, ali su umesto njega uhvatili pogrešnu osobu, koja je sve vreme uzvikivala da nije on, a koja je tom prilikom završila u prikolici.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°62
Nepoznati umetnici iz službenih škoda nacrtali mural u Beograduhttps://t.co/yXffEVWF9b
— Njuz Net (@njuznet) November 29, 2021
- Guest
- Post n°63
- Guest
- Post n°64
- Post n°65
- Post n°66
Biti selektivno protiv nasilja znači podržavati nasilje. Ne može se napadati nasilje jednih, ako se podržava nasilje drugih.
— Marina Komad (@MarinaKomad) November 29, 2021
U principijelnoj borbi protiv nasilja ne bi trebalo da postoji nasilje "naših" i "njihovih", jer je to isto huškanje, s koje god strane se aplaudiralo...
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°67
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°68
ficfiric wrote:Biti selektivno protiv nasilja znači podržavati nasilje. Ne može se napadati nasilje jednih, ako se podržava nasilje drugih.
— Marina Komad (@MarinaKomad) November 29, 2021
U principijelnoj borbi protiv nasilja ne bi trebalo da postoji nasilje "naših" i "njihovih", jer je to isto huškanje, s koje god strane se aplaudiralo...
nekorisnih komada idiota nikad dosta.... vasa je juce sve napisao
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°69
Last edited by Notxor on Tue Nov 30, 2021 10:13 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°71
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°72
ficfiric wrote:Ne znam da li to planiraju obnavljanje CBC koalicije
Tesko, velike su programske razlike. Ceda po AV-ovoj unutrasnjosti trazi ono sto je ostalo od koka-kole, a tadic sto je ostalo od soja sosa
- Guest
- Post n°73
Udruženje građanki "Lila revolucija" poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4. decembra "naoružani" kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava, navodi se u pozivu.
Kako objašnjavaju, "protiv drekavaca treba ići onako kako dolikuje - ljubičastom farbom i četkicama".
- Post n°75