ne znam ni da li LG koji sam gore kačio ima kontrolu vlažnosti, vidim da nema tu dodatnu fioku za meso i ribu koja tome služi, da ne isušuje. samsung vrv radi na neku drugu foru, vidim da ni skuplji nemaju taj feature već imaju nekakav all around cooling ili cooling plus sa ubacivanjem hladnog vazduha kroz razne otvore. ne znam. gariju se svejedno zahvaljujem jer sam kod ovih BC group čiji je link poslao našao samsung u grafit crnoj a taj mi se posebno svidža
Novi frizider
- Post n°26
Re: Novi frizider
kome se nešto nije ubuđalo u frižideru nek se baci kamenom. meni se isušuje samo sir.
ne znam ni da li LG koji sam gore kačio ima kontrolu vlažnosti, vidim da nema tu dodatnu fioku za meso i ribu koja tome služi, da ne isušuje. samsung vrv radi na neku drugu foru, vidim da ni skuplji nemaju taj feature već imaju nekakav all around cooling ili cooling plus sa ubacivanjem hladnog vazduha kroz razne otvore. ne znam. gariju se svejedno zahvaljujem jer sam kod ovih BC group čiji je link poslao našao samsung u grafit crnoj a taj mi se posebno svidža
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°29
Talason wrote:moj virpul je ove godine proslavio punoletstvo, po američki
Којим се тзв. пивом налио?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°30
danas sam opet posetio gigatron koji na licu mesta ima najviše izloženih modela u razmatranju
malo mi se promenila vizura, samsung je na ivici eliminacije jer ima plastične šarke na vratima. možda je neka OK plastika, verovatno, naročito uz garanciju 5 godina ali aktuelni siemens menjam jer su šarke otišle i malo sam preosetljiv.
zasad je varijanta garijevog ulubljenog vodeci kandidat:
https://www.lg.com/rs/frizideri/lg-gbb61pzjmn
nasao sam ga za 59,000
u obe radnje su mi isto rekli, da je LG>Samsung kada su frizideri u pitanju, uz par ociglednih argumenata.
oba imaju inverter motor, klasican no frost i multi flow cirkulaciju.
LG ima isti multi flow sistem kao samsung koji ravnomerno puni ceo frizider plus hladnu zavesu (koja pumpa vazduh odozgo u ravni zatvaranja vrata) koja hladi i vrata i taj prednji deo, to samsung nema. meni to deluje kao bitan feature jer u samsung uputstvu npr pise da se ne drze jaja u vratima jer se vrata hlade ograniceno, a ovo sprecava uticaj koji recimo leti imaju otvorena vrata.
dispenzer za vodu koji ima samsung mi nije bitan, cak mislim da bi me smarao - postao sam osetljiv na hladnu vodu, mrzim vodu iz plastike i posebno mrzim kada se budjaju ili strokave posude za vodu.
LG ima u frizideru 2 fioke iako ni na jednoj nema tu kontrolu vlaznosti, za koju moram da kazem da mi se cini da je teska prodaja magle. time se podesavaju nekakvi otvori na fioci, sto mozes i sam da improvizujes tako sto ces da za par mm ostavis otskrinutu fioku. prvo su me 2 fioke nervirale, sad mi se čini da je to OK da u jednu ide voce povrce a u drugu ovo sto ume da se usmrdi ako ga ne trosis brzo, meso riba mlecni proizvodi.
LG ima bazičniju unutrašnjost, gole police i fioke, nema kerefeke koje ima samsung, posudu za jaja, kutije u vratima, ono za vino itd. nekako je počeo da mi se sviđa minimalizam.
last but not least, ima masivne metalne šarke i čvršću plastiku kao i bolje kretanje fioka, naročito u frizeru.
LG mane - svetlo je slabije nego na samsungu, nije bitno, dovoljno je dobro.
LG digitalni displej je u frizideru sa strane, opet nije bitno, to dzaram jednom u 2 godine.
objektivno je ruzniji od siemensa, ima tog azijskog seljaštva, malo se i sjaji ali opet nije bitno.
dobio sam garantovanu cenu do 3.12, nije još gotovo ali skoro da jeste...
nisam našao ništa od boscha u tom rangu cene što mi uliva poverenje, iako su ergonomski besprekorni. bio jedan liebherr za te pare, old school no frost, odbilo me što na leđima ima isti slivnik za oticanje vode napolje. to već imam na siemensu i ne želim da to vidim nikada više u životu u frižideru.
malo mi se promenila vizura, samsung je na ivici eliminacije jer ima plastične šarke na vratima. možda je neka OK plastika, verovatno, naročito uz garanciju 5 godina ali aktuelni siemens menjam jer su šarke otišle i malo sam preosetljiv.
zasad je varijanta garijevog ulubljenog vodeci kandidat:
https://www.lg.com/rs/frizideri/lg-gbb61pzjmn
nasao sam ga za 59,000
u obe radnje su mi isto rekli, da je LG>Samsung kada su frizideri u pitanju, uz par ociglednih argumenata.
oba imaju inverter motor, klasican no frost i multi flow cirkulaciju.
LG ima isti multi flow sistem kao samsung koji ravnomerno puni ceo frizider plus hladnu zavesu (koja pumpa vazduh odozgo u ravni zatvaranja vrata) koja hladi i vrata i taj prednji deo, to samsung nema. meni to deluje kao bitan feature jer u samsung uputstvu npr pise da se ne drze jaja u vratima jer se vrata hlade ograniceno, a ovo sprecava uticaj koji recimo leti imaju otvorena vrata.
dispenzer za vodu koji ima samsung mi nije bitan, cak mislim da bi me smarao - postao sam osetljiv na hladnu vodu, mrzim vodu iz plastike i posebno mrzim kada se budjaju ili strokave posude za vodu.
LG ima u frizideru 2 fioke iako ni na jednoj nema tu kontrolu vlaznosti, za koju moram da kazem da mi se cini da je teska prodaja magle. time se podesavaju nekakvi otvori na fioci, sto mozes i sam da improvizujes tako sto ces da za par mm ostavis otskrinutu fioku. prvo su me 2 fioke nervirale, sad mi se čini da je to OK da u jednu ide voce povrce a u drugu ovo sto ume da se usmrdi ako ga ne trosis brzo, meso riba mlecni proizvodi.
LG ima bazičniju unutrašnjost, gole police i fioke, nema kerefeke koje ima samsung, posudu za jaja, kutije u vratima, ono za vino itd. nekako je počeo da mi se sviđa minimalizam.
last but not least, ima masivne metalne šarke i čvršću plastiku kao i bolje kretanje fioka, naročito u frizeru.
LG mane - svetlo je slabije nego na samsungu, nije bitno, dovoljno je dobro.
LG digitalni displej je u frizideru sa strane, opet nije bitno, to dzaram jednom u 2 godine.
objektivno je ruzniji od siemensa, ima tog azijskog seljaštva, malo se i sjaji ali opet nije bitno.
dobio sam garantovanu cenu do 3.12, nije još gotovo ali skoro da jeste...
nisam našao ništa od boscha u tom rangu cene što mi uliva poverenje, iako su ergonomski besprekorni. bio jedan liebherr za te pare, old school no frost, odbilo me što na leđima ima isti slivnik za oticanje vode napolje. to već imam na siemensu i ne želim da to vidim nikada više u životu u frižideru.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°31
Једног дана, кад се будемо сећали где сте били кад је почињао Еколошки устанак, ова тема ће бити важан историјски подсетник.
Он д топик, мислим да су добро изабрао, ни ја не би другачије.
Прошле године сам силом прилика купио неки полован фрижидер, Електролукс. Два компресора и остала срања. Нешто му је цркло у електроници. Пошто је био у гаранцији, после пар звања телефоном и најебавања сам га заменио за Цилинду. Утисак ми је некако бољи, иако је мањи изнутра и има један компресор.
А кући на старом Горењу се пластичне ручке само ломе па их лепим суперлепком на пар месеци, и ја више волим металне.
На неком фрижидеру у Јапану сам видео механизам за лако отварање врата - мало повуче, и он гурне изнутра. Чудан осећај, сваки пут ме је изненадио као да је неко унутра.
Он д топик, мислим да су добро изабрао, ни ја не би другачије.
Прошле године сам силом прилика купио неки полован фрижидер, Електролукс. Два компресора и остала срања. Нешто му је цркло у електроници. Пошто је био у гаранцији, после пар звања телефоном и најебавања сам га заменио за Цилинду. Утисак ми је некако бољи, иако је мањи изнутра и има један компресор.
А кући на старом Горењу се пластичне ручке само ломе па их лепим суперлепком на пар месеци, и ја више волим металне.
На неком фрижидеру у Јапану сам видео механизам за лако отварање врата - мало повуче, и он гурне изнутра. Чудан осећај, сваки пут ме је изненадио као да је неко унутра.
- Post n°32
Sotir wrote:
Код нас је само стари бојлер имао духа. Ово први пут чујем.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°33
Sad bi trebalo pitati Jojoa kako funkvionise japanski frizider i zasto je taj mehanizam superioran
- Guest
- Post n°34
imam jedan komb lg bukv 15 godina, radi odlicno, jedini kvar je slomljen nosac za onu fioku sto visi na jednoj polici
- Post n°35
ja sam dovukao jedan bosch staramajci iz italije ima jedno 20 dina
stvarno top frizider. nema zezanja
ne znam kakvi su ovi danas
LG pravi pristojne no frost frizidere kombinovane. barem ono sto se ja secam, ne znam kakva je situacija danas ali ako je tako kako kazes onda bih uzeo LG na keca
stvarno top frizider. nema zezanja
ne znam kakvi su ovi danas
LG pravi pristojne no frost frizidere kombinovane. barem ono sto se ja secam, ne znam kakva je situacija danas ali ako je tako kako kazes onda bih uzeo LG na keca
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°36
kapetanm wrote:Sad bi trebalo pitati Jojoa kako funkvionise japanski frizider i zasto je taj mehanizam superioran
Није фора у механизму, него што стане у џеп.
_____
- Post n°37
Mislio sam na prvu loptu da je Samsung bolji, jbg pakovanje. LG izleda pobedijo. Posbno su super te fioke da se zaboravi nesto sto ce se iskopati kasnijekondo wrote:
dobio sam garantovanu cenu do 3.12, nije još gotovo ali skoro da jeste.
Dobra je cena
- Post n°38
Naručio, platio. LG.
https://www.bcgroup-online.com/frizideri/lg-gbb61pzjmn-69429
Ispalo je oko 60,000 sa nošenjem na 3. sprat bez lifta.
Zadovoljan, za sada.
Pobedile heavy duty metalne šarke. Uzeo bi Samsung da nema plastične šarke.
Zadovoljan, za sada.
_____
#FreeFacu
- Post n°39
Bravo. Da te dugo i dobro ladi. A posebno sarke
To sa nosenjem je super. Jel nose i stari napolje na smetliste istorije?
To sa nosenjem je super. Jel nose i stari napolje na smetliste istorije?
- Post n°40
Po dogovoru
_____
#FreeFacu
- Post n°42
teško, barem od mene. romi će da ga uzmu zađaba.
_____
#FreeFacu
- Post n°43
Ево ово се производи већ 13 година, сад сам се сетио:
https://www.gadgetreview.com/gorenje-ipod-fridge
https://www.gadgetreview.com/gorenje-ipod-fridge
_____
- Post n°44
E dosao red na mene sta uzeti. Gleddao nreke samsunge al je otpalo. Ne znam koji i gde
- Post n°45
Isto. I ne kapiram nista, odnosno sve mi deluje tu negde isti djavo. Verovatno ne gledam dovoljno skupo, tipa frizidere preko 80k.
- Post n°46
LG je no brainer, najveći za koji imate para. Oprema je nebitna, samo veličina. Ja zimus uzeh LG, opet bi samo 2m umesto 1.8m. bolji od Samsung.
_____
#FreeFacu
- Post n°47
kondo wrote:Naručio, platio. LG.
Zadovoljan, za sada.
Ovo je neznatno poskupelo, ako ti veličina pasuje topla preporuka. Brutalno radi.
_____
#FreeFacu
- Post n°48
Skupo je to za nas koji nismo odrasli na drzavnim projektima u obicnim radnickim porodicama sa ocevima direktorima fabrika i majkama zaposlenim u fantomskim institutima. Ali hvala na preporuci.
- Post n°50
Uh paše mi otprilike. Gledao sam neki sličan samsung 7-8 tisuća jeftiniji. Ali, treba to napuniti a to je ta razlika u ceni..