by Јанош Винету Tue Aug 03, 2021 2:21 pm
Мало ме подсећају на Србију, искрено, само што смо ми сто пута гори - они имају левичарског аутократу, и десничарску опозицију која је заиста ревизионстичка, а ми имамо десничарског националистичког популисту који је земљу претворио у европску Колумбију. Код нас се тај ревизионизам већ догодио, ми се одричемо полако југословенског наслеђа и враћамо на симболе краљевине Србије и београдског пашалука. Ми смо те оквире прерасли одавно.
Не слажем са са овим покушајем ироније:
Mór Thököly wrote:Bez veze su im te optuzbe. Treba samo da prate mustru - u nekoj svesci iz fizike u srednjoj skoli nacrtala je nesto sto moze, eventualno, mozda, nekad, nekom zaliciti na tzv crno sunce - fasista!
"Црно сунце" је неонацистички симбол који је у суштини немачка свастика-кукача али прикривена.
Зашто би неко цртао "црна сунца" и зашто се прелази олако преко тога?
Јел то најбоље што је намењено Белорусији?
Да се вратимо 200 векова уназад и од белоруске привреде опет направи пољска колонија, док су на власти неонацисти?
Они имају наде за нормалном опозицијом која неће бити неонацистичка. Све што треба да ураде је да баце те бело-црвене заставе и преузму бело-зелене заставе, престану да постављају виђеније неонацисте као претенденте на власт и Лукашенкова пропаганда неће имати са чиме да ради. А могу да потврдим да је то један од камена спотицања, наратив о "два тоталитаризма", рушење неких неспорних социјалистичких достигнућа као и гурање неонацистичких кадрова који хоће да сруше све што је грађено 70 година.
Потребно је неко лице континуитета, неки бирократа који разуме постојећи систем, а не клинци из неонацистичких батаљона које може да дискредитује свако после два клика на интернету.