Bela Rusija
- Post n°126
Re: Bela Rusija
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°128
Vladimir Makey, 64, head of Belarus Foreign Affairs Minister, is dead. There are rumors he might have been poisoned.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) November 26, 2022
Makey was named as a possible successor of Lukashenko. He was one of the few not under Russian influence.
Rumors say this might be a hint to Lukashenko. pic.twitter.com/HZS6ALjhS5
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°129
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°130
- Post n°131
Alexander Lukashenko held a televised meeting with his minister of sport to decry the state of football in Belarus
— Francis Scarr (@francis_scarr) December 15, 2022
It's difficult to believe that this isn't satire pic.twitter.com/IsfkEZy3Uf
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°132
Tako ce sutra u nekom kasnom stadijumu svog rezima Vucic Aca od Vulina Ace da trazi rezultate: "Nadao sam se, Aleksandre, da cete vi kao pukovnik, siriti svest o kulturnom blagu Srbije..."
- Post n°133
UN Human Rights Office says it's “very disturbed” after a court in Belarus sentenced Nobel Peace Prize winner and human rights activist Ales Bialiatski to 10 years in prison
— Al Jazeera English (@AJEnglish) March 3, 2023
: https://t.co/BlNzvRYk9S pic.twitter.com/IAMM9ACKOB
- Post n°134
Председник Белорусије Александар Лукашенко потписао је закон којим се утврђује смртна казна за званичнике за издају, наводи Пул Првог Телеграм канала блиског прес-служби белоруског лидера.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°136
Mór Thököly wrote:Putinu to ne treba, ima prozore
А шта ко троши линукса? (замишљам да се овде умешао гугаони преводилац и направио збрку)
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°137
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°138
Lukašenko hitno primljen u bolnicu, policija blokirala ulice u Minsku
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su beloruski „Euroradio“ i „Belarusian Hajun“.
Kako su izvestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 19 časova. Tokom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod nadzorom naoružanih čuvara, prenosi Nova.rs.
Lukašenko se poslednji put pojavio u javnosti 9. maja kad je u Moskvi, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobede. Tada su svi komentarisali kako predsednik Belorusije izgleda prilično slabo. Za razliku od ostalih vođa koji su bili na proslavi, Lukašenka su morali da voze čak i na male udaljenosti. Zbog slabosti je propustio i službeni ručak sa Putinom.
Mediji su tada prenosili da Lukašenko izgledao „umorno“ i da je „nervozno cupkao nogama“, a da mu je na desnoj ruci bio vidljiv zavoj i da je uopšteno delovalo da mu nije dobro.
Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odelo umesto vojne uniforme i nije održao govor. I u poslednje dve nedelje prisustvovao je na veoma malo događaja.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°139
_____
- Post n°140
- Post n°141
Bjeloruski čelnik je obaviješten da su bjeloruske snage podignute u stanje najviše pripravnosti nakon incidenata u subotu. "Tri dana nakon događaja pored nas. Mislim na Brjansku oblast, gdje su oborena četiri zrakoplova. Na to smo morali odgovoriti. Mi i naše snage smo od tada u stanju povišene pripravnosti", naglasio je.
"Zato me zanima kakva je situacija u zemlji. I naravno, pravci i izgledi razvoja ove situacije. Neka bude kratko. Bez zastrašivanja. O tome što se događa i što očekujemo u kratkom roku", dodao je. Nakon što je izvješće dostavljeno šefu države, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Oružanih snaga Bjelorusije Andrej Lukjanovič podijelio je detalje s novinarima.
?
Putin traži bjeloruski vazdušni prostor za napade?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°142
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°144
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°145
- Post n°146
_____
- Post n°147
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas Srbiju da odluči kakav odnos želi imati s njegovom zemljom.
Na sastanku s novim veleposlanicima Bjelorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Lukašenko je rekao da treba vidjeti koju politiku Srbija vodi i želi voditi prema Bjelorusiji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.
“Ako žele (suradnju), onda mora biti rezultata na području trgovine i ekonomije. Ako žele mahati repom, grubo govoreći, i podržavati europske i američke sankcije protiv Bjelorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane”, kazao je Lukašenko.
Lukašenko, koji je danas imenovao nove veleposlanike u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Bjelorusija, ako Zapad i Amerika ne žele surađivati s njom, “čuvati svoja veleposlanstva tamo gde je to nužno” i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele suradnju s Minskom.
“Surađujemo s mnogim zemljama. Trebamo ojačati te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti što ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba”, dodao je Lukašenko.
Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Europska unija uvela Bjelorusiji, ali se u kolovozu ove godine nije uskladila s odlukom Europske unije o proširivanju sankcija Minsku.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°149
Lukašenko uručio specijalnu nagradu Ivani Žigon https://t.co/UiUwvvZV9M
— TV N1 Beograd (@n1srbija) January 11, 2024
_____
- Post n°150
Belarusian president signs law granting him lifelong immunity from prosecution https://t.co/B60f5XTsQn
— Guardian news (@guardiannews) January 4, 2024