Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

rumbeando

Virus - Page 37 Empty Re: Virus

Post by rumbeando Sun Nov 28, 2021 10:15 pm

​Nemačka:

Dramatic situation in intensive care units
    Why the situation is much tighter than it was a year ago
    New corona infections are higher than ever - and staffing in intensive care units is scarcer than ever. This mix is what makes the current situation so volatile:
    Nearly half of all intensive care units are currently able to operate on a limited basis.
    This is because the workload in intensive care units has been rising massively since the beginning of November 2021.

There are people who say, 'Oh, I don't think that affects me.' It does, so all I can say is, it can affect anyone. The youngest patient we had here was 17 years old. She was also in intensive care - unvaccinated.
    Prof. Dr. Sebastian Maier, Chief Physician at the St. Elisabeth Hospital in Straubing, Germany

65 percent of intensive care patients in Germany are unvaccinated. However, 35 percent of intensive care patients are fully vaccinated.
    However, this percentage must be interpreted in connection with the high vaccination rate achieved.
    The more people are vaccinated, the more frequently vaccine breakthroughs can occur. Consequently, even vaccinated people can end up in intensive care.
    However, the probability is ten times lower than without vaccination.

Without vaccination, we would not have a single free intensive care bed in Germany at the current incidence.
    Jan-Thorsten Gräsner, Director of the Institute for Emergency Medicine at the University Hospital of Schleswig-Holstein in Kiel, Germany

Fewer and fewer intensive care beds due to staff shortages
    Despite the tense situation, the number of beds in intensive care units has decreased within the Corona crisis.
    At the beginning of November 2021, there were 5,000 fewer operable intensive care beds than a year earlier [27,000 -> 22,000], according to German Interdisciplinary Association for Intensive Care and Emergency Medicine (DIVI) President Professor Gernot Marx.
    Yet corona patients* in intensive care units require particularly high levels of care. Due to the complex turning of covid patients, there is ideally one person to be cared for per caregiver.

The work is so exhausting because the patients are unpredictable. One moment they're fine, but in half an hour they can be breathing so badly that they have to be intubated, ventilated, or maybe even turned onto their stomach.
    Petra Rücker, Deputy Nursing Manager of the Intensive Care Unit, St. Elisabeth Hospital, Straubing, Germany

To provide this care, more and more wards lack the necessary staff.
    Staff shortages are cited by intensive care units as the most common reason for limited intensive care operations. And the problem continues to worsen.
    According to a representative survey by the German Hospital Institute, more than 70 percent of intensive care units have fewer staff available than they did at the end of 2020.
    My husband often says, 'They won't let you vaccinate, but you have to put yourself at risk.'
    Petra Rücker, deputy nursing director of the intensive care unit, St. Elisabeth Straubing, Germany
    Fewer intensive care beds are not only a problem for Corona patients*.
    Because everyone else has to wait when there are no more beds available. Operations that can be planned are postponed.

Sources:
    German Hospital Institute; DIVI Intensive Care Register; DIVI press release (Nov. 4, 2021); interview with nursing director Petra Rücker; interview with Prof. Dr. Sebastian Maier; RKI: Weekly Situation Report on Coronavirus Disease-2019 (Nov. 25, 2021); Science Media Center.
    https://zdfheute-stories-scroll.zdf.de/intensivstationen-in-dramatischer-lage-zdfheute/index.html (prevod: Deepl)
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Nov 28, 2021 11:13 pm

Kelt tamo:
    dok sve zemlje ne uvedu obaveznu vakcinaciju i dok raspodela vakcina ne bude takva da bogati pomognu siromasnima, nece da se bitnije promeni situacija.

ono što antivakseri i ljudi koji nemaju svest da se vakcinišu (to su dve kategorije) ne razumeju je da nije bitno da li će oni da se razbole ili da li će da prežive (najveći broj će biti ok), nego što virus mutira kada prelazi sa čoveka na čoveka, što više ljudi menja, to je veća šansa za mutiranje. Kada kažemo mutacija, to znači slučajna mutacija tokom replikacije (dešavaju se svima nama, mi sto puta dnevno dobijamo rak ali ga naše imunske ćelije ubiju) ili se dešava pod dejstvom mutagena (tako deluje favipiravir, tera virus da zaglupi proces deobe pa da se samoubije zbog previše mutacija). Usput budi rečeno, više se plašim tih lekova nego vakcina. Vakcine su do sada u istoriji bile jako bezbedne (sem žive polio koju su brzo tweakovali)

najbolje čemu za sada možemo da se nadamo je da će primena vakcina, "mera" i novih antiviralnih lekova da obuzda smrtnost i zauzetost bolnica da mogu da hendluju regularne stvari i tako do daljnjeg, dok se ne stvori konzenzus zemalja o transferu tehnologija i prinudi vakcinisanja, tek onda posle možda šest meseci-godinu dana možemo da očekujemo nekakvu normalizaciju života, znači neće pre 2024-25
    Sotir

Post by Sotir Sun Nov 28, 2021 11:24 pm

Данас се возио кратко таксијем, мислим да је био Наксис. 
    Питам таксисту како се држе против короне. Каже било је пуно случајева, неки су прележали лако, другима се искомпликовало и сл.
    Податак који ме је запањио - имали су десетак смртних случајева од ковида, колико он зна. А имају око 700 чланова. То је укупна смртност од око 1,4%!
    За радно способно становништво, језиве бројке. Па то је као да је скоро свако прележао.

Једна врло ризична професија.

Post by MNE Sun Nov 28, 2021 11:30 pm

mene je nekoliko poprilično starijih penzionera vozilo u BG ono jbg dosadno im kući i onda uzmu voze taksi
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Nov 28, 2021 11:47 pm

Dobra poenta. Prosek godina taksista je vrlo visok a njihov posao uništava kardiovaskularni sistem. Dodajmo na to da nisu ljubitelji maski, plus činjenicu da su stalno zatvoreni sa neznancima, i eto visokog procenta.
    plavaivy

Post by plavaivy Mon Nov 29, 2021 8:31 am

boomer crook wrote:
    plavaivy wrote:inace smo isterali svu kamping opremu po sobi  Virus - Page 37 3579118792  prosle nedelje,na pocetku smo uspostavili cajnu stanicu sa nasim Primus gorionikom koji se pokazao kao jedna od boljih kupovima da ne moramo da izlazimo a sada sam iscerala i kamperski sto i stolice jer stvarno ne mogu da jedem za niskim kafenim stocicem i na trosedu

ajvi, javljaj, prati i ako primetis bilo kakvo pogorsanje razmisli da se prosetas do lekara.

mozda ne bi bilo lose da uradis test da vidis da li je uopste korola. inace kako je jaca polovica?

ma naravno da cu ici kod lekara ako mi nesto bude,nisam bas kreten..ali sada mi stvarno nije nista...jedan dan me je bolela glava i imala sam najvise 36,9c i jedan dan neku kijavice..sada su mi puni sinusi i nemam miris i naravno boli me telo od 7dana sedenja i lezanja..
    ovaj moj je isto ok samo je na pocetku imao 2-3dana neku temp i od tada je ok..mislim nismo zdravi i poletni ali nemamo nikakve simptome za lekara..

a potvrda covida mi stvarno nista ne znaci u zivotu...jedino sam mislila,gde bi mozda mogla da mi znaci a to su ev. neki post-covid pregledi
    ali cu svakako posle otici kod lekara da insistiram na nekom sistematskom pregledu i poseti endokrinologu cisto pregleda radi..nisam vadila krv ima 10god..
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 1:51 pm

rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 1:56 pm

Količina virusa u otpadnim vodama u Cvaneu (obuhvata Pretoriju) skoro u rangu sa pikom delte, potvrđeni slučajevi i hospitalizacije nisu ni blizu, ali su se potvrđeno zaražavali uglavnom studenti i mladi:

Virus - Page 37 FFUsqt8XsAM23PD?format=jpg&name=medium

rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 2:22 pm

Post by MNE Mon Nov 29, 2021 5:08 pm

U Crnoj Gori u  posljednja 24 sata prijavljena je smrt 15 osoba koje su preminule od posljedica infekcije virusom SARS-CoV-2. Od 15 preminulih, 10 osoba je bilo potpuno nevakcinisano, dok je kod ostalih 5 osoba prošlo više od 5 mjeseci od primanja druge doze. Stoga, apelujemo na one koji nijesu primili treću dozu 5 mjeseci nakon druge doze,  što je u skladu sa preporukama NITAG-a, da to učine što prije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 29, 2021 5:37 pm

15 jebote...
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 5:41 pm

Ovo su afričke zemlje s potvrđenim slučajevima ili iz kojih su drugde stigli potvrđeni slučajevi: Bocvana, JAR, Malavi, Egipat i Nigerija.

Virus - Page 37 JJpZhuj
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 5:50 pm

rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 6:35 pm

Podaci za najpogođeniju južnoafričku pokrajinu Gauteng (obuhvata Johanezburg i Pretoriju):

Novi prijemi u bolnicu 21-28.11    238
    Novi prijemi u bolnicu 14-21.11    79
    Porast    201,3%

Trenutno u bolnici 28.11    747
    Trenutno u bolnici 21.11    540
    Porast    38,3%

Trenutno na kiseoniku 28.11    117
    Trenutno na kiseoniku 21.11    63
    Porast    85,7%

Trenutno na intenzivnoj 28.11    57
    Trenutno na intenzivnoj 21.11    56
    Porast    1,8%

Trenutno na respiratoru 28.11    23
    Trenutno na respiratoru 21.11    20
    Porast    15,0%    

Izvor:  https://www.nicd.ac.za/diseases-a-z-index/disease-index-covid-19/surveillance-reports/daily-hospital-surveillance-datcov-report/
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 6:40 pm

Demografski podaci dosad sekvenciranih uzoraka omikrona pokazuju da manje od 5% pripada osobama starijim od 60 godina.

Virus - Page 37 1wolNej

https://newsnodes.com/omicron_tracker
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 29, 2021 6:49 pm

Medijana starosti u JAR je 27 godina...
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 6:59 pm

Da, neke 3 nedelje nakon što krene intenzivnije lokalno zaražavanje po Evropi i Severnoj Americi (a na primeru portugalskog tima reklo bi se da na to nećemo dugo čekati) će se pokazati smrtnost među starijima.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 10:59 pm

rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 29, 2021 11:34 pm

​ 
    Pulmolog Žujović: Na skup u Areni naprednjaci dovodili i zaražene ljude
    Pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da je na svečanoj akademiji Srpske napredne stranke (SNS) koja je u subotu održana u beogradskoj Areni pred oko 20.000 ljudi, prisustvovao veliki broj osoba s pozitivnim PCR testom na korona virus.
    Žujović je agenciji Beta kazao da su aktivisti SNS iz Vranja, pod pretnjom otkaza na poslu primoravali radnike Jumka da krenu u Beograd, bez obzira što su mnogi od njih bili pozitivni na korona virus.
    "Na taj skup u Areni dovodjeni su autobusima i ljudi koji nisu članovi SNS-a. Razgovarao sam s Vranjanicima, zaposlenima u Jumku, koji su iako inficirani bili primorani da krenu u Beograd, samo da bi lokalni odbor SNS-a ispunio zadatu kvotu o broju ljudi", istakao je Žujović.
    Pulmolog je izrazio bojazan da će epidemiološke posledice svečane akademije SNS-a biti katastrofalne po celu Srbiju.
    "Nedopustivo je i neodgovorno da se u zatvorenom prostoru organizuje okupljanje 20.000 ljudi i to bez ikakvih protivepidemijskih mera i da se na taj skup dovode čak i inficirane osobe. To je očigledan primer bahatosti i nezainteresovanosti vlasti za zdravlje stanovništva", rekao je pulmolog.
    Po njegovim rečima, pokazalo se da politički egoizam predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića najviše doprinosi širenju virusa.
    "Već godinu i po dana Vučić skoro svaki drugi dan organizuje okupljanje po nekoliko stotina ili hiljada ljudi samo da bi mu aplaudirali i skandirali Aco Srbine. Videli smo da niko od njih ne nosi zaštitnu masku i da ne poštuje propisanu udaljenost. Naravno, da su takvi skupovi idealni za širenje virusa, a posledice su nažalost stravične", naglasio je Žujović i naveo da vlast iz političkih razloga namerno objavljuje znatno umanjene brojke o preminulima i zaraženima.
    Naglasio je da Aleksandar Vučić nema obzira kada je u pitanju ispunjavanje "egomaničnih ambicija".
    "Ova zemlja bi bila normalna da je i jedan komunalni policajac Vučiću naplatio kaznu zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera u proteklih 20 meseci. Predsednik države svojim ponašanjem nijednom nije dao primer gradjanima Srbije kako bi trebalo da se ponašaju u vreme pandemije. On nosi masku kada ode u inostranstvo, a u Srbiji se ponaša kao bahati dahija koji prilično doprinosi širenju virusa", ocenio je Žujović.
    Krizni štab je napravljen, dodao je, da bi predsednik države mogao da manipuliše stanovništvom u vreme pandemije.
    "Da je aktivirana jedina nadležna Komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, Vučić ne bi mogao da sam selektivno odredjuje protivepidemijske mere", kazao je pulmolog.
    Žujović ističe da će u narednih 10-15 dana ponovo doći do rasplamsavanja zaraze.
    "Vlast će, kao i prošle godine, za novi talas pokušati da okrivi dolazak gastarbajtera i onih koji slave slavu. Nagrabusiće ugostitelji, a opozicija će biti kriva za veliku smrtnost. Oni kao da nisu svesni da su politički skupovi u slavu Vučića medju najvećim i najopasnijim žarištima zaraze", zaključio je pulmolog Dejan Žujović. (...)
    https://beta.rs/vesti/covid-19/155650-pulmolog-zujovic-na-skup-u-areni-naprednjaci-dovodili-i-zarazene-ljude
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 29, 2021 11:41 pm

ma neće biti nikakvih mera, ide Nova godina a onda smo u izbornoj godini. glasačko telo ne primećuje koronu, ona je non issue i kada zbog nje sahranjuješ roditelje i to je sad nemoguće promeniti.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 29, 2021 11:56 pm

Moguce, ali treba ovo pricati svejedno.
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Nov 30, 2021 10:01 am

jutros saznam na fejsu da je umrla jedna prijateljica...druzile smo se intenzivnije pre 15tak god ali je toliki trag ostavila u mom zivotu da imam utisak da je bilo juce..

divno,predivno jedno bice od kog sam mnogo,mnogo naucila 

nisam znala puno o njoj poslednjih godina..imala je visak kg i jos neke druge tegobe i verovatno nije bila vakcinisana...44god..
    bemty

Post by bemty Tue Nov 30, 2021 10:24 am

Virus - Page 37 3363120308

_____
    Warning: may contain irony.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 30, 2021 10:25 am

Zao mi je, Ajvi.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Nov 30, 2021 10:26 am

Erős Pista wrote:Zao mi je, Ajvi.

+1

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus