Virus
- Post n°801
Re: Virus
11.11. imali su 120 slučajeva, a dve nedelje kasnije, 25.11. 1953.
- Post n°802
Israel bans travel from South Africa, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibia and Eswatini
- Post n°803
rumbeando wrote:11.11. imali su 120 slučajeva, a dve nedelje kasnije, 25.11. 1953.
Ok, jasno je to.
Ne znam, ova pošast polako prevazilazi spansku groznicu. Ako (AKO) se ovo prosiri - svi cemo se zaraziti, samo je bitno da budemo friško vakcinisani i da se ne zarazimo svi u istom momentu
- Guest
- Post n°804
pa od početka je jasno da će svi biti prokuženi, svako ljudsko biće na planeti. to je i ideja, tako nova bolest ulazi u sistem. vakcine i razne mere služe tome da taj proces bude kontrolisan i sa što manje žrtava.
- Post n°805
Da, ali time span zarazavanja svih je fundamentalan. Nije isto 5 godina i 6 meseci, to smo odavno zakljucili jelte. Sa ovom stopom prenosivosti imacemo mrtve na ulici bez ozbiljnih mera i obavezne vakcinacije
- Guest
- Post n°806
Founder effect? Sveža, "devičanska" populacija koja je odjednom izložena virusu? Ne znamo kolika je stvarna stopa prenosivosti novog soja, za to će trebati neko vreme da se malo uvreži.
- Guest
- Post n°807
Tj u pravu si za moguće implikacije ali samo poručujem da se ne treba nervirati bar još par nedelja ili mesec dana, jer ovo može da se pokaže kao evolucioni ćorak.
- Post n°809
tako su neki pričali i za deltu kad onoCousin Billy wrote:Tj u pravu si za moguće implikacije ali samo poručujem da se ne treba nervirati bar još par nedelja ili mesec dana, jer ovo može da se pokaže kao evolucioni ćorak.
- Guest
- Post n°810
I za lambdu kad ono trt.
Ma ovo za sada izgleda kao dosta loša vest. Nadam se da će prvobitne procene biti ublažene jer neke pokazuju 500% veći stepen infektivnosti od divljeg soja, za šta jednostavno ne postoje resursi nigde u svetu.
Italija upravo zabranila ulaske iz zemalja Južne Afrike.
edit: Češka, Austrija...OK biće potpuno izolovani u roku od par dana, baš je velika brzina reakcije. Ako ništa drugo, početno širenje biće znatno usporeno.
Ma ovo za sada izgleda kao dosta loša vest. Nadam se da će prvobitne procene biti ublažene jer neke pokazuju 500% veći stepen infektivnosti od divljeg soja, za šta jednostavno ne postoje resursi nigde u svetu.
Italija upravo zabranila ulaske iz zemalja Južne Afrike.
edit: Češka, Austrija...OK biće potpuno izolovani u roku od par dana, baš je velika brzina reakcije. Ako ništa drugo, početno širenje biće znatno usporeno.
- Post n°811
Ozbiljne zemlje su svakako u stanju da bolje protumače značaj ovih informacija od nas na forumu.
- Guest
- Post n°812
Pa ne, potpuno je jasan značaj, diskusija je vrlo transparentna. Input od naučnika glasi: ovo je izuzetno zabrinjavajući razvoj, delujte bez odlaganja a mi ćemo da analiziramo domet novog soja, jer je bolje sprečiti nego lečiti. Nema države koja ima početno znanje veće od recimo Erika Topola i sličnih imena, i naučili su da ih slušaju.
Podrazumeva se da je prva racionalna mera potpuno onemogućavanje putovanja iz zahvaćene zone, to se sad očigledno radi maltene po automatizmu.
Evo WHO zakazala sastanak za podne po našem vremenu, i verovatno će do uveče biti vrlo konkretnih preporuka.
Podrazumeva se da je prva racionalna mera potpuno onemogućavanje putovanja iz zahvaćene zone, to se sad očigledno radi maltene po automatizmu.
Evo WHO zakazala sastanak za podne po našem vremenu, i verovatno će do uveče biti vrlo konkretnih preporuka.
- Post n°816
Sad kad Vesić shvati razvojnu šansu našeg hotelijerstva i ugovori karantin putnika iz JAR-a.
- Guest
- Post n°817
Eric Feigl Ding je malo upao u doomerski zanos, ignorisaću ga nekoliko dana
- Post n°818
U isto vreme, Južnoafrikanci odbijaju da se vakcinišu pa njihova država traži od proizvođača da uspore isporuku vakcina.
"South Africa has asked Johnson & Johnson and Pfizer to delay delivery of #COVID19 vaccines because it now has too much stock, as vaccine hesitancy slows an inoculation campaign. 35% are fully vaccinated, half the government's year-end target" https://t.co/UEcIbhcYch
— Eduardo Suárez (@eduardosuarez) November 26, 2021
- Post n°819
Israel's health ministry says it has detected the country's first case of a new coronavirus variant in a traveler who returned from Malawi. The traveler and two other suspected cases have been placed in isolation. https://t.co/GxDlKWusjb
— The Associated Press (@AP) November 26, 2021
- Post n°820
ma dzabe dovoljno je da je neko drugi pokupio od njih i jedino kineski lockdown bi mogao da ih spasi najgoreg
- Post n°821
Izgleda da će cela EU blokirati putovanja iz država Južne Afrike.
The @EU_Commission will propose, in close coordination with Member States, to activate the emergency brake to stop air travel from the southern African region due to the variant of concern B.1.1.529.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 26, 2021
- Post n°822
a kako znati da l si imao asimptomatski i koje su posledice?
ja za sada kontam da ako se sad ili u narednih par dana razbolim pa onda moram jos 14dana u samoizolaciju na vec ovih 5-6-7 poludecu
a razmisljam i da ne odem kod lekara ako budem imala laksu sliku jer 1.moram ici busom,2.nemam posao da mi treba neka potvrda a vec imam uslove za zeleni sertifikat,3.iovako ti nista ne mogu pomoci,samo ti daju 3vitamina i nista...ali to je sve hipoteticki za sada sam zdrava
inace smo dobro,ovaj moj vec tri dana nema temp,malo je zapusen nos i malo oseca grlo,malo kaslje ali sve po malo i lagano...mene od sinoc malo boli glava ali kontam da je od menjanja vazdusnog pritiska i kise jer sam extremno dugo spavala jutros a sada ne mogu doci sebi,bukvalno danas mrdamo samo prstima na misevima i tastaturama i ne govorimo..srecom imam rucak ali moram do radnje...mozda..
ja za sada kontam da ako se sad ili u narednih par dana razbolim pa onda moram jos 14dana u samoizolaciju na vec ovih 5-6-7 poludecu
a razmisljam i da ne odem kod lekara ako budem imala laksu sliku jer 1.moram ici busom,2.nemam posao da mi treba neka potvrda a vec imam uslove za zeleni sertifikat,3.iovako ti nista ne mogu pomoci,samo ti daju 3vitamina i nista...ali to je sve hipoteticki za sada sam zdrava
inace smo dobro,ovaj moj vec tri dana nema temp,malo je zapusen nos i malo oseca grlo,malo kaslje ali sve po malo i lagano...mene od sinoc malo boli glava ali kontam da je od menjanja vazdusnog pritiska i kise jer sam extremno dugo spavala jutros a sada ne mogu doci sebi,bukvalno danas mrdamo samo prstima na misevima i tastaturama i ne govorimo..srecom imam rucak ali moram do radnje...mozda..
- Post n°823
super. tri puta kinez pomaze!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°824
Ja sam se jutros komirao, a nemam koronu.
Last edited by Erős Pista on Fri Nov 26, 2021 12:36 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije