Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 26 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 5:26 pm

Sotir wrote:
    Mór Thököly wrote:Menjace se dom
    Ти си стварно оперисан од реалности. 
    Сваки дом треба да има по пар соба више за посао и и децу... У тренутку кад су цене квадрата већ отишле у небо.

Нека промена тог типа би трајала генерацијама.

Sta je to problem u eri 3D stampaca npr trece-cetvret generacije?

Tesko da sam ja operisan od stvarnosti
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 19, 2021 5:27 pm

Pobogu pa mislim na malu decu, ne na studente  Virus - Page 26 3579118792 Mislio sam da je jasno da pod decom podrazumevam decu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 5:28 pm

Cousin Billy wrote:Pitanje je šta će se smatrati privilegijom, a šta kulukom. Robot razlije asfalt, prevalja ga.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 5:28 pm

Cousin Billy wrote:Pobogu pa mislim na malu decu, ne na studente  Virus - Page 26 3579118792 Mislio sam da je jasno da pod decom podrazumevam decu.

Pa cekaj, Sotiru odgovaram Virus - Page 26 1399639816
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 19, 2021 5:31 pm

Mór Thököly wrote:
    Sotir wrote:
    Ти си стварно оперисан од реалности. 
    Сваки дом треба да има по пар соба више за посао и и децу... У тренутку кад су цене квадрата већ отишле у небо.

Нека промена тог типа би трајала генерацијама.

pa nije stanogradnja pitanje materijala već lokacije i dostupnog urbanog prostora...malo si se preigrao ovde sa futurizmom jer mi ni sada ne treba 3D štampač da  bih obezbedio sebi dodatnu sobu. dovoljno je da odem u Ćupriju ili Kovin, ali je problem u tome što neću. bez obzira na to, jako mi je zanimljivo kako gledaš na ovu stvar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 5:34 pm

Cousin Billy wrote:
    Mór Thököly wrote:

pa nije stanogradnja pitanje materijala već lokacije i dostupnog urbanog prostora...malo si se preigrao ovde sa futurizmom jer mi ni sada ne treba 3D štampač da  bih obezbedio sebi dodatnu sobu. dovoljno je da odem u Ćupriju ili Kovin, ali je problem u tome što neću. bez obzira na to, jako mi je zanimljivo kako gledaš na ovu stvar.

Mislim da je safe to say da Srbija nece biti pionir u svemu tome (apropo Cuprije)
    plachkica

Post by plachkica Fri Nov 19, 2021 5:37 pm

jmislim da od toga nema ništa, ne zbog  ljudske potrebe za socijalizacijim ili izbora,
    već zbog gubitaka uslužne i modne industrije, radnik koji radi od kuće troši samo na hranu,
    njegove potrebe su minimalne kao i prostor za nasumičnu neplaniranu potošnju.
    Sotir

Post by Sotir Fri Nov 19, 2021 5:41 pm

Подсетио бих на један историјски аспект, још из доба Пунских ратова. 
    Неки историчари сматрају да је била разлика у колективу.. Картагињани су имали у својим кућама купатила, и мање јавних простора.
    Римљани су имали јавна купатила, форуме, арене итд, доста живота се одвијало напољу. И ту је долазило до пуно контаката, па су Римљани имали изграђенији однос заједништва, самим тим и према својој држави.

Идеја да друштво пређе на живот у породици би био један огроман корак уназад, практично би водио ка разбијању нације. Ниједно друштво то не би могло себи да дозволи. Не ради се само о развоју деце, већ и целог друштва.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Nov 19, 2021 5:43 pm

Све то што може на факултету може и у средњој школи и вероватно би страховито побољшало квалитет средњошколских ђака у сваком погледу.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    lalinea

Post by lalinea Fri Nov 19, 2021 5:45 pm

Mór Thököly wrote:
    lalinea wrote:

Cekaj, pa to nece zavisiti od radnika. Moze da zeli da ide kolko oce ako kancelarija ne postoji
    Nece ti kancelarija nepostojati ako ljudi koje zelis da zaposlis zele da rade iz kancelarije. I trenutni shift ka hibridnom modelu se ne desava na nagovor poslodavca, vec zbog zelja radnika. Za taj tvoj preokret bi trebalo da postoji nas ogromna zelja da se ne radi iz ofisa.
    Ljudi prosto ne zele da rade od kuce, Sotir je u pravu.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 19, 2021 5:50 pm

@janos

mene i dalje zanima gde se tu odvija sekundarna socijalizacija, gde su tu susreti sa ljudima koje nisi sam birao i koji nemaju veze sa tvojim već uspostavljenim interesovanjima, gde je tu spontano formiranje hijerarhija, učenje o tome kada treba ući u konflikt a kada ne, kako će izgledati adolescencija pod takvim uslovima, do kakvih će patologija dovesti i kako če se one sanirati i kakve će one društvene promene izazvati. zaista nije sve u usvajanju gradiva.

već sada imamo problem sa klincima kojima apsolutno nedostaju socijalne veštine. ne može se život naučiti putem sedenja u roditeljskom domu.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Nov 19, 2021 6:03 pm

Cousin Billy wrote:@janos

mene i dalje zanima gde se tu odvija sekundarna socijalizacija, gde su tu susreti sa ljudima koje nisi sam birao i koji nemaju veze sa tvojim već uspostavljenim interesovanjima, gde je tu spontano formiranje hijerarhija, učenje o tome kada treba ući u konflikt a kada ne, kako će izgledati adolescencija pod takvim uslovima, do kakvih će patologija dovesti i kako če se one sanirati i kakve će one društvene promene izazvati. zaista nije sve u usvajanju gradiva.

već sada imamo problem sa klincima kojima apsolutno nedostaju socijalne veštine. ne može se život naučiti putem sedenja u roditeljskom domu.

Живот се не учи у школи. У школи се учи градиво, и можда би било боље да се мало више учи градиво а мало мање школа улице и живота.

Те вештине које помињеш нису обавезни део људског одрастања нити школског програма и релативно су увек биле ретке у српском друштву па некако гурамо.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Fri Nov 19, 2021 6:06 pm

koja su uspostavljena interesovanja?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Nov 19, 2021 6:10 pm

Па ваљда она која нису интринзична, која су успостављена некако.

Интринзична су да једеш, пијеш и да вршиш физиолошке потребе.
    Успостављена су сва остала, које успоставиш сам или које ти наметне друштво или лична идиосинкразија.

_____
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Fri Nov 19, 2021 6:28 pm

Škola je i odgojna i obrazovna ustanova, tu se mimo nastavnog sadržaja još koješta usvaja...daj ovome iza sebe da prepiše fiziku Virus - Page 26 1844795956

_____
    my goosebumps have goosebumps

Post by beatakeshi Fri Nov 19, 2021 6:36 pm

Srednja škola služi učenju??? Osope, zaboga, saberite se iako ste Srbi.
    Sotir

Post by Sotir Fri Nov 19, 2021 6:43 pm

lalinea wrote:
    Mór Thököly wrote:

Cekaj, pa to nece zavisiti od radnika. Moze da zeli da ide kolko oce ako kancelarija ne postoji
    Nece ti kancelarija nepostojati ako ljudi koje zelis da zaposlis zele da rade iz kancelarije. I trenutni shift ka hibridnom modelu se ne desava na nagovor poslodavca, vec zbog zelja radnika. Za taj tvoj preokret bi trebalo da postoji nas ogromna zelja da se ne radi iz ofisa.
    Није само жеља у питању, већ и могућности.
    Да бих радио од куће, требала би ми просторија, пожељно на другом спрату, где бих могао да радим у миру.
    Исто и за децу, ако би пратила наставу од куће.
    Значи драматично више простора, што је неизводљиво у садашњем граду. Можда нека полу-субурбија, са развијеним градским превозом.
    Зато би требало драматично променити инфраструктуру, што би трајало генерацијама. Ради се о огромној промени начина живота.

Плус што и за рад у фирми треба имати тај елемент социјализације, за кога хоћеш да залегнеш, кога не знаш и сл. Овако никог не знаш, немаш жељу да се вежеш ни за кога.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 6:55 pm

lalinea wrote:
    Mór Thököly wrote:

Nebitno je sta zele. Zaista.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 6:56 pm

plachkica wrote:jmislim da od toga nema ništa, ne zbog  ljudske potrebe za socijalizacijim ili izbora,
    već zbog gubitaka uslužne i modne industrije, radnik koji radi od kuće troši samo na hranu,
    njegove potrebe su minimalne kao i prostor za nasumičnu neplaniranu potošnju.

Dogovorna privreda tek nece jis skoro. Bankara ne interesuje kafedzija.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 7:00 pm

I nikakav shift se nikada, ni u kapitalizmu ni u socijalizmu, nije desavao zbog zelja radnika
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Fri Nov 19, 2021 7:26 pm

a da ti donosioci odluka malo puše kurac za promenu?
    lalinea

Post by lalinea Fri Nov 19, 2021 7:27 pm

Mór Thököly wrote:
    lalinea wrote:

Nebitno je sta zele.  Zaista.
    Pa trenutna situacija u tech kompanijama bas i ne izgleda tako.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 7:36 pm

Ja pricam za 30+ godina. Sad je to i dalje deficitarno, donekle i ponegde
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Nov 19, 2021 7:41 pm

Velika je razlika da li poneko ko moze da ucenjuje zeli da bas on(i) ostane/u kod kuce ili hoce na posao. Ni radnik ni grupa radnika ne moze da definise proces proizvodnje (dobara, usluga, svejedno). To definisu sredstva za proizvodnju i proizvodni odnosi.
    disident

Post by disident Fri Nov 19, 2021 8:06 pm

Mór Thököly wrote:Velika je razlika da li poneko ko moze da ucenjuje zeli da bas on(i) ostane/u kod kuce ili hoce na posao. Ni radnik ni grupa radnika  ne moze da definise proces proizvodnje (dobara, usluga, svejedno). To definisu sredstva za proizvodnju i proizvodni odnosi.
    1+
    Virus - Page 26 10888714

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus