Virus
- Post n°176
Re: Virus
Ma ne moze tako, to je put u prirodno stanje. U pravu je Bili.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°177
Mislim, zamislite ovu osobu koja je udavala cerku a imala simptome. Pa ja ne znam koja je razlika izmedju toga i visestrukog pokusaja ubistva
- Post n°178
Pa ne može država da te krivično goni ako radiš ono što ti govore na nacionalnoj televiziji da je ok
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°179
Ljudi imaju čudnu tendenciju da rade ono što im država kaže da je OK. Prvi nisam za aboliranje od lične odgovornosti ali brate ovo je baš radikalan slučaj gde te država ohrabruje da radiš protiv sebe. A ti sada očekuješ da neko apstraktno telo (koje naravno nije ova država, jer od nje nemaš nikakva očekivanja) kazni građane za nešto što im je eksplicitno dozvoljeno. Daj da se manemo ove priče, ne vodi nikud, samo si besan pa maštaš o osveti. I ja isto tako, veruj mi, ali ne pokušavam da to argumentujem.
- Post n°180
bela maca wrote:Pa ne može država da te krivično goni ako radiš ono što ti govore na nacionalnoj televiziji da je ok
Zato i kazem - to drzavu uooste ne oslobadja odgovornosti. U ovakvom ćumezu kakvom smo sad - nista nema smisla
- Post n°181
Cousin Billy wrote:Ljudi imaju čudnu tendenciju da rade ono što im država kaže da je OK. Prvi nisam za aboliranje od lične odgovornosti ali brate ovo je baš radikalan slučaj gde te država ohrabruje da radiš protiv sebe. A ti sada očekuješ da neko apstraktno telo (koje naravno nije ova država, jer od nje nemaš nikakva očekivanja) kazni građane za nešto što im je eksplicitno dozvoljeno. Daj da se manemo ove priče, ne vodi nikud, samo si besan pa maštaš o osveti. I ja isto tako, veruj mi, ali ne pokušavam da to argumentujem.
Ok, nesporazum, kod nas to ne vredi. Naravno da prvo medijska scena ne moze da izgleda ovako kako izgleda in the first place.
- Post n°182
Pa to, jebo sad ko je sta zasluzio. U krajnjoj liniji, to je nebitno. Bitno je kako ovo da se resi, a naplacivanje to ne resava.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°183
Mór Thököly wrote:Cousin Billy wrote:Ljudi imaju čudnu tendenciju da rade ono što im država kaže da je OK. Prvi nisam za aboliranje od lične odgovornosti ali brate ovo je baš radikalan slučaj gde te država ohrabruje da radiš protiv sebe. A ti sada očekuješ da neko apstraktno telo (koje naravno nije ova država, jer od nje nemaš nikakva očekivanja) kazni građane za nešto što im je eksplicitno dozvoljeno. Daj da se manemo ove priče, ne vodi nikud, samo si besan pa maštaš o osveti. I ja isto tako, veruj mi, ali ne pokušavam da to argumentujem.
Ok, nesporazum, kod nas to ne vredi. Naravno da prvo medijska scena ne moze da izgleda ovako kako izgleda in the first place.
I da se velika okupljanja zabrane do daljnjeg.
_____
- Post n°184
Pa resava se jedino merama i istovremeno ludackom kampanjom vakcinacije. I zapravo je skandal sto se to ne desava, jer je vrlo izvodljivo
- Post n°185
Pa naravno. Nema nikakve misterije.
_____
- Post n°186
bela maca wrote:Pa ne može država da te krivično goni ako radiš ono što ti govore na nacionalnoj televiziji da je ok
+1
Zena nije prekrsila nijedan propis ili meru. Svaku kazna bi dobila nazad na bilo kom sudu.
E sad, kakve su to mere koje dozvoljavaju toj zeni da ubije nekoliko ljudi
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°187
ko neće da plati bolnički boravak ne mora da se liječi, koliko ljudi godišnje umre u Srbiji zato što nemaju para za privatnika a u državnoj bolnici se čeka po pola godine ili godinu (i to dok nije bilo korone)? Što su njihovi bližnji koji ulaze u dugove da bi platili privatnu bolnicu drugačiji od bližnjih ovih što neće da se vakcinišu? Skupljaju se pare za privatno liječenje osoba koje nisu imale izbor a ovi što imaju izbor ali se mnogo prave pametni njima treba sve da plati država, da li vidiš koji je to paradoks?Cousin Billy wrote:ja bih samo pozvao na mrvicu zdravog razuma i par sekundi razmišljanja šta bi se desilo kada bi se ljudima tokom epidemije selektivno naplaćivao boravak u bolnici. hajmo zajedno, sokratovski ovo da rešimo. šta ljudi rade kada su u opasnosti da izlože sebe i porodicu velikom novčanom dugu?
nevakcinisani koji treba da se hospitalizuje je bukvalno u rangu sa likom koji odbija da pije terapiju koju mu je prepisao doktor za neku drugu bolest a koja sprečava hospitalizaciju i onda traži da ga vrate u bolnicu kad mu ne bude dobro, pa ne možeš to da radiš jbg
- Post n°188
Jeste, ali niko se ne pusta na TV da prica kako rak ne postoji i kako je, ne znam, pusenje zdravo i kako je super biti debeo.
- Post n°189
svako može da bira kome će da vjeruje, samo neka plati
- Post n°190
b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=10&dd=29&nav_category=11&nav_id=2047511Vučić: "Već peto jutro pada broj zaraženih"
Wow.
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-08-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~SRB
Last edited by rumbeando on Fri Oct 29, 2021 2:00 pm; edited 1 time in total
- Post n°191
Cuo sam tu njegovu izjavu. Besramno.
_____
- Post n°192
Pada. Nije 6893 nego 6892.
Skandal, obraza bez
Skandal, obraza bez
- Post n°193
A i uostalom, ko zna koliko je, znamo samo da ljudi umiru kao muve
- Guest
- Post n°194
Mór Thököly wrote:Jeste, ali niko se ne pusta na TV da prica kako rak ne postoji i kako je, ne znam, pusenje zdravo i kako je super biti debeo.
ne nego je super biti mršava pičketina koja stalno kuka na debele
- Guest
- Post n°196
ne zanima ma ko je šta i ko je kakav ovde, skoro nikad ne pričam niku na koji se nadovezujem
osim kad psujem nekog eksplicitno
osim kad psujem nekog eksplicitno
- Post n°197
Ја сам за 3 године скинуо 15 кила, и набацио пар кила мишића. Таман убацио сало у границе нормале, а мишића има се може се.Mór Thököly wrote:Ne znam kome pricas, imam 15kg viska
Ерго, стекао сам пуно морално право да кукам на оне који су још дебели.
- Post n°198
Што се тиче броја он пада, али без додатних и смислених мера ћемо још дуго да риљамо преко 5к заражених дневно, што је катастрофа.
- Post n°199
_____
- Post n°200
koji polusvet
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started