Naprednjakluk
- Post n°926
Re: Naprednjakluk
Najdžel Mensel da ga šamara dok se ne bude vusral
- Post n°927
https://n1info.rs/vesti/ponovo-tuca-u-sns-ponovo-intervencija-policije-a-dan-posle-cutanje/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°929
Iz rubrike "Martin ce se otrovat"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°930
Sta gledaju?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°931
Samo ova dvojica se smeskaju, garant je Sekula pricvrljio Milenu Dravic
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°932
_____
- Post n°933
Zamenik gradonačelnika protest na Šodrošu doveo u vezu sa NATO bombardovanjem
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac kaže da su Novom Sadu nekada rušili mostove, a da danas pokušavaju da mu zabrane izgradnju novog.
On je u autorskom tekstom za medij naklonjen aktuelnoj vlasti NS Uživo napisao da je "teško a ne uočiti korelaciju da se otpor izgradnji novog mosta dešava baš uoči godišnjice početka bespravne NATO agresije na našu državu i nečovečnog bombardovanja našeg naroda".
Crnobarac potom piše kako je 19 godina bilo potrebno da tri novosadska mosta ponovo budu na broju, poručujućući da su "partikularni interesi i feudalna podela gradske, pokrajinske i republičkke vlasti" Demokratske stranke doveli do toga da se 12 godina čeka na početak izgradnje novog Žeželjevog mosta.
Ipak, beleži to Crnobarac, danas Novi Sad ne projektuje samo četvrti, nego i peti i šesti most preko Dunava. Ponavlja i da je najveći benefit mosta u produžetku Bulevara Evrope, koji će ići preko Šodroša gde se nalaze aktivisti koji se protive seči šume, taj što će rasteretiti neke od najprometnijih raskrsnica u gradu.
Zamenik Milana Đurića ističe u tekstu za NS Uživo i kako "predstavnici vanparlamentarne opozicije u Novom Sadu kao i razni predstavnici takozvanog nevladinog sektora, svaki pokušaj modernizacije dočekuju na nož, ali ne mogu mržnja i zavist da unište nešto što zaista vredi".
"Baš onoliko koliki je značaj ovog mosta, toliko su beznačajni i bespredmetni napadi opozicije na izgradnju istog. Mada, ako uzmemo u obzir da se mostovi grade sa ciljem da spajaju ljude, a da je drugosrbijanska politička opcija uvek zagovarala politiku podele našeg naroda na prvu, većinsku ali po njima prostodušnu Srbiju i drugu autošovinističku malobrojnu Srbiju, ali opet po njima elitističku Srbiju, ideja napada na sve što spaja naš narod nimalo ne iznenađuje", zaključak je Igora Crnobarca.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°934
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) March 23, 2023
- Post n°935
VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: Novo vreme, novi ljudi
LIČNI STAV
23.03.2023. 12:00h
Izbori u Crnoj Gori izbacili su na površinu političku opciju koja nema politički program, nikakvu viziju, nikakve definisane stavove. Ne zameram im što nemaju ideologiju, jer većina političkih opcija u svetu danas nema ideologiju. Ipak, osim što su protiv Mila Ðukanovića, društvo oko političkog pokreta Evropa sad nije ponudilo baš ništa za šta bi birač mogao da se uhvati i da kaže - zbog ove ideje glasam za ove ljude. Zapravo, ponudili su samo jedno i to je ono što je presudilo da im birači pruže podršku - ponudili su skroz nova lica, do sada neukaljana u političkim sukobima i brlogu. Ne bih da prognoziram konačan rezultat izborne trke u drugom krugu, ali realno je očekivati da mlađani Jakov Milatović postane predsednik Crne Gore, jer će drugi krug biti - za i protiv Mila.
Navijao sam svim srcem za Andriju Mandića, jer čoveka poznajem tolike godine. Ostvario je rezultat vredan pažnje, jer su Srbi u Crnoj Gori masovno njemu ukazali poverenje. Na njegovim plećima i teškoj borbi ovi poletarci iz Evrope sad domoći će se vlasti. Diskreditovan, udaran, hapšen, sve je to izdržao i stekao stabilnu političku popularnost, koja je za respekt, ali je limitirana. Možda to i nije najpravednije, ali tako je bog iz nekog razloga uredio. Došlo je do zasićenja i oni koji su decenijama prisutni aktivno na političkoj sceni Crne Gore voljom naroda očigledno će morati da ustupe mesto nekim novim licima. Za Mila Ðukanovića to će biti ozbiljno bolno.
Oseća se u vazduhu da se i u Srbiji nešto slično traži. Zato je od ogromne važnosti da najavljeni politički pokret profiliše upravo neka nova lica. Neukaljana. Građanima su se u Srbiji zgadile iste face i u vlasti i u opoziciji. Izuzimajući Vučića, koji je svoj legitimitet proverio tako što je dva puta pobeđivao više nego ubedljivo u prvom krugu, niko drugi od aktivnih političara ne zadovoljava ni minimum kriterijuma koji bi birače naterali da im pruže u nekoj značajnijoj meri podršku. Otuda, čak deset odsto svojevremeno za Belog Preletačevića nije slučajnost, već je to bio ozbiljan protest jednog dela javnosti prema kompletnoj ponudi na političkoj sceni. Novi pokret koji će Vučić svakako predvoditi mora da okupi skroz nova lica, novu energiju i da krene u borbu za Srbiju. Dobro je da je Vučić to na vreme shvatio, a verujem da su mu rezultati iz Crne Gore još više učvrstili uverenje da su promene političke opcije koju predvodi veoma važne.
Jedan od bitnijih razloga zbog kojih sam se lično distancirao od aktivne politike je baš to što osećam da sam se smučio narodu. Decenijama sam prisutan. Dobrim delom me je i vreme pregazilo, a i nemam tu energiju kao nekad. Vreme je da se neko željan borbe i pun energije uključi u političku borbu umesto mene. O tome koliko sam diskreditovan, naružen, raznim neistinama uprljan, besmisleno je da pišem. Jedan deo javnosti nikad me neće prihvatiti, jer sam za njih oličenje nečeg najgoreg što hoda zemljom. Kao takav ja sam ozbiljan balast stranci kojoj pripadam i nema potrebe da budem u prvom planu i aktivan, već je vreme da na moje mesto dođu neki novi ljudi.
https://www.kurir.rs/licni-stav/4130524/vladimir-djukanovic-novo-vreme-novi-ljudi
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°936
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°937
Pa da, doslo vreme da se drpa kinta iz prikrajka, a neka neki drugi botuju po Kopernikusima.
- Post n°939
UHAPŠEN BIVŠI NAČELNIK VBA: Stojanović vozio pijan U KONTRA SMERU
Bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Momir Stojanović priveden je u policijsku stanicu u Nišu.
Stojanovića, koji je funkciju načelnika VBA obavljao posle 5. oktobra, zaustavila je saobraćajna policija u Nišu jer je vozio u kontra smeru!
On je, kako se ispostavilo, u tom trenutku bio i pijan, zbog čega je isključen iz saobraćaja i priveden u policijsku stanicu.
(Kurir.rs/Alo)
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°940
kao što je gosp ljušić rekao prigodom smene
u ovoj državi uvek imate nešto jače od politike (stručnost)
u ovoj državi uvek imate nešto jače od politike (stručnost)
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°941
Види се да је занета, баш се заноси тако неким као идејама.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°942
https://www.masina.rs/homolje-protiv-dundeeja-protest-u-zagubici/ wrote:[size=42]Homolje protiv Dundeeja! – protest u Žagubici[/size]U Žagubici je 10. aprila održan protest protiv rudnika zlata, projekta kanadske kompanije Dundee koji podržavaju lokalna samouprava i država.
„U oblasti Homolja, jednoj od poslednjih oaza netaknute prirode u Srbiji, u pripremi je otvaranje rudnika zlata Potaj Čuka – Tisnica iznad Žagubice uz metodu ekstrakcije zlata cijanidom. Plan predviđa radni vek rudnika od sedam godina i vađenje 19,2 megatona rude sa prosečnom koncentracijom zlata od 1,07 grama po toni. Slikovito: za jedan zlatni prsten treba izvaditi tri tone rude. Da bi se došlo do rude biće raskopano 48,3 megatona raskrivke što sa rudom čini 67,5 megatona (1 mt = 1 milion tona) raskopanog terena“, konstatovao je Dačić krajem 2021.
On je tada objasnio da je u planu da se ekstrakcija zlata iz rude vrši metodom luženja (ili nagrizanja) na gomili (Heap Leaching), prilikom koje se ruda nakon faze drobljenja rasprostire na veliku površinu i potom prska natrijum-cijanidom na otvorenom prostoru. Kako je upozorio, cijanid je izuzetno otrovno jedinjenje. Smrtonosno za žive organizme.
„Projekat rudnika sa rokom trajanja od sedam godina predstavlja se kao projekat od nacionalnog interesa iako se na osnovu podataka iz prostornog plana jasno uviđa neracionalno korišćenje mineralnih resursa i favorizacija interesa investitora uz velike rizike po životnu sredinu“, dodao je.
- Post n°944
Btw, bilo bi lepo videti ovakve proteste Dveri i NS protiv kineskih zahvata u Srbiji...
- Post n°945
Je li majstore @avucic, pa što se ne hvališ da imaš novi klan umesto Belivukovog? Majstore, majstore...
— Pedja Prodanovic (@ProdanovicPedja) April 10, 2023
https://t.co/uMx2Bcz1bJ
Nova pretorijanska garda - Pavle Bihali i njegova banda Levijatan?!
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) April 10, 2023
Debelo nagrađeni ko zna za šta sve.
Sigurno kroz “projekte” azila za pse.
Danas za Žagubicu u koju su došli ovim električnim BMW i8 od 147.000 eura! pic.twitter.com/zUyMjc5ntM
- Post n°946
Ali pseće njuškice. njunjububunju
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°947
brte što neko ozbiljno ne istraži poreklo bihalijevog novca, mislim da njemu ne treba nikakav dodatak od bilo koga u srbiji na ono što je nasledio
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°948
sve je tu ljubitelji životinja zelene energije treba da osnuje green party
- Post n°949
MNE wrote:sve je tu ljubitelji životinja zelene energije treba da osnuje green party
In this case, bloody green.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°950
На падинама Копаоника налази се средњовековни град Брвеник и драгуљ српске уметности и историје Ђурђеви стубови као и манастир Сопоћани. На крају, тринаест километара од Новог Пазара налази се један од ратних престоница Немањића средњевековни град Јелеч и манастир Црна река.
— Горан Весић (@sicveO11) April 13, 2023