Naprednjakluk
- Post n°651
Re: Naprednjakluk
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°652
disident wrote:plachkica wrote:mislim da dižu frku da bi država pokazala da i pored velikog protivljenja može da organizuje i zaštiti prajd. da je redovni možda bi se i mogao otkazati, ali europrajd teško.
Da, klasican teskoe manevar
nije to samo teskoe vec tipicna reketaska majmunarija. ovo mogu da ti napravim ako nisi poslusan. to rade sa svima od etnickih do seksualnih manjina.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°653
- Post n°654
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°655
boomer crook wrote:disident wrote:
Da, klasican teskoe manevar
nije to samo teskoe vec tipicna reketaska majmunarija. ovo mogu da ti napravim ako nisi poslusan. to rade sa svima od etnickih do seksualnih manjina.
Ovo je otprilike i moja procena. Muzu neke dobre preporuke od NGO bliskih Prajdu, pa malo prete, malo stite.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°656
U sridu!boomer crook wrote:oni nisu samo agresivni vec poseduju efikasnu kontrolu nad para-drzavnim aparatom sile i zastrasivanja. od sahovskih partija u silerovoj do nevolje i skladista. zuti su uvek ziveli u strahu i nelagodnom miru sa tim delom para-drzavne scene. jednostavno nisu imali mehanizme kako da ih kontrolisu a u liku zorana djindjica su imali i primer sta im se moze desiti.
- Post n°657
_____
- Post n°658
boomer crook wrote:oni nisu samo agresivni vec poseduju efikasnu kontrolu nad para-drzavnim aparatom sile i zastrasivanja. od sahovskih partija u silerovoj do nevolje i skladista. zuti su uvek ziveli u strahu i nelagodnom miru sa tim delom para-drzavne scene. jednostavno nisu imali mehanizme kako da ih kontrolisu a u liku zorana djindjica su imali i primer sta im se moze desiti.
U samoj Srbiji nikada nece naci mehanizme da ih kontrolisu ili bilo sta drugo. To je 1 od bitnih delova sveukupnog problema. Resenje mora makar delimicnoda dodje sa strane, to se vidi danas u CG. To je takodje 1 od razloga zasto zapadnjaci rade sa SRN-Staat organima - jer za njih znaju da imaju te mehanizme da zavrse ako se nesto dogovori.
- Post n°659
- Post n°660
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°661
_____
- Post n°662
Mór Thököly wrote:boomer crook wrote:oni nisu samo agresivni vec poseduju efikasnu kontrolu nad para-drzavnim aparatom sile i zastrasivanja. od sahovskih partija u silerovoj do nevolje i skladista. zuti su uvek ziveli u strahu i nelagodnom miru sa tim delom para-drzavne scene. jednostavno nisu imali mehanizme kako da ih kontrolisu a u liku zorana djindjica su imali i primer sta im se moze desiti.
U samoj Srbiji nikada nece naci mehanizme da ih kontrolisu ili bilo sta drugo. To je 1 od bitnih delova sveukupnog problema. Resenje mora makar delimicnoda dodje sa strane, to se vidi danas u CG. To je takodje 1 od razloga zasto zapadnjaci rade sa SRN-Staat organima - jer za njih znaju da imaju te mehanizme da zavrse ako se nesto dogovori.
to je drugi deo te jednacine. sto se zapadnjaka tice i to je dosta komplikovano. ima i tu reketaskog pristupa (moze pomoc ali...) ali znacajnije je to da su drzave slozeni organizmi i da niko po njima ne prcka ako bas ne mora nasuprot kafanskom ubedjenju u suprotno.
sto se druge strane tice, to jest rusa, treba samo znati da su oni pruzili azil nasim dzelatima i muciteljima iz devdesetih i shvatiti cime bi oni ovde bili sretni.
_____
- Post n°663
Erős Pista wrote:Naravno. Ali ja se bojim da su se trajno uverili da drugima ne vredi ni davati sansu, jer prosto ne mogi da deliveruju.
mislim da ovde gresis. mi precenjujemo moc tzv. zapada. to sto bi oni ovde mogli da povuku nogu i krenu u neki regime change ne znaci da to i zele da urade. to sve nosi neki rizik i sve dok vucic zaista ne povuce na drugu stranu oni to nece preduzimati.
medjutim, ukoliko se pojavi neka snaga koja moze da ga smeni oni ce je podrzati.
_____
- Post n°664
_____
- Post n°665
Doduse, mozda N1 dobije frekvenciju, ali ako dobije, to ce se desiti jedino zahvaljujuci spoljasnjem pritisku.
_____
- Post n°666
boomer crook wrote:pa nema tu niceg drugog. postoji taj mit o tome da naprednjaci/radikali i sps mogu da mobilisu mase i da zuti na to nisu imali odgovor ali to je glupost. nikakva mobilizacija masa mimo drzavnog aparata nije vidljiva u delovanju te politicke formacije jos od vremena jogurt revolucije i desavanja naroda.
Kad se lupalo u serpe, sns je zvao svoje da pozdrave bakljade i niko nije izlazio na prozor. Posle toga su pozvali pristalice da na terase kace srpske zastavae i to su radili samo njihovi clanovi. SNS ima navijace + one ljudi po spiskovima sto ih vozi autobusima - to je cela njihova vojska.
Sto se tice zapada, kad bi hteli da menjaju vlast samo treba da zavrsnu slavine posto Srbija bez zaduzivanja ne moze funkcionisati. Kada bi uveli i nekakve sankcije, mi ne samo da nemamo gorivo - Srbija vise nije u stanju da proizvede dovoljno hrane za svoje potrebe. Mi bez uvoza nemamo dovoljno mleka i mesa
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°667
Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović pozvao je danas organizatore Evroprajda u Beogradu da otkažu tu manifestaciju, ili da, u suprotnom, država razmisli da je zabrani jer je to periferna tema u situaciji kad, kako je rekao, imamo ozbiljnu sitauaciju na Kosovu.
„Ako već ova gospoda iz Evroprajda neće to da otkažu zamolio bih državu da razmisli da li ona to da otkaže, jer besmisleno je da se ovde pravi takva tenzija oko periferne, idiotske teme. Molim organizatore da odustanu od tog skupa. Ajde da se ne lažemo, 90 odsto ljudi i više je protiv i nemojte da pravimo nešto što zaista nema nikakvu podršku i neće nikad imati nikakvu u ovom društvu“, rekao je Đukanović za TV Hepi.
On je istakao da je protiv Evroprajda, ali mu „ne pada na pamet da otežava svojoj državi i da pravi dodatnu muku tako što će to da ističe kao najvažniju temu“, navodeći i da neki, pominjući Dveri i Zavetnike, žele da uberu političke poene na njoj.
„Molim ove licemere iz Evropske unije (EU) koji nam to nameću – probajte to u Varšavi da napravite. Nego znate koliko je strašan uticaj Rimokatoličke crkve koja nikad to neće dopustiti, a Poljska je članica EU. Idite tamo da napravite“, rekao je Đukanović.
Ili, dodao je, „ako već hoćete demokratiju na Balkanu probajte da to napravite u Sarajevu“.
„Pa što samo u Beogradu i samo želite nas da maltretirate nametanjem te teme. Pa ako se slučajno zabrani da onda pritiskate Srbiju i kažete ne poštujemo ljudska prava“, naveo je Đukanović.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°668
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°669
Samo u prvih sedam meseci 2022. u Srbiji je ubijeno 20 žena u partnerskom i porodičnom nasilju.
— Хаџи Небојша Крстић (@CenzurisanoL) August 15, 2022
Broj pretučenih se ne zna.
Ko je ubio ove žene?
Pripadnici LGBT?
Ili ljubitelji "tradicionalnih porodičnih vrednosti"?
Hm?
Postoje centri moći na Zapadu koji manipulišu LGBT kartom i ucenjuju.
Međutim, postoje i naša "braća" aa Istoka koja koriste animozitet prema LGBT kako bi proširila svoj antievropski uticaj i kako bi ojačala konzervativne političke snage u Srbiji.
Treba to imati na umu.
U Rusiji ima procentualno isti broj LGBT kao u u Americi ili u Iranu.
To što država ne priznaje njihovo postojanje direktno je nasilje nad sopstvenim građanima.
U slučaju Crkve, to je nasilje nad vernicima i nevernicima.
Neki će pravu slobodu osetiti tek kad se vrate na drvo. https://t.co/DojhE1qTxf
- Guest
- Post n°670
Uncle Baby Billy wrote:
Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović pozvao je danas organizatore Evroprajda u Beogradu da otkažu tu manifestaciju, ili da, u suprotnom, država razmisli da je zabrani jer je to periferna tema u situaciji kad, kako je rekao, imamo ozbiljnu sitauaciju na Kosovu.
„Ako već ova gospoda iz Evroprajda neće to da otkažu zamolio bih državu da razmisli da li ona to da otkaže, jer besmisleno je da se ovde pravi takva tenzija oko periferne, idiotske teme. Molim organizatore da odustanu od tog skupa. Ajde da se ne lažemo, 90 odsto ljudi i više je protiv i nemojte da pravimo nešto što zaista nema nikakvu podršku i neće nikad imati nikakvu u ovom društvu“, rekao je Đukanović za TV Hepi.
On je istakao da je protiv Evroprajda, ali mu „ne pada na pamet da otežava svojoj državi i da pravi dodatnu muku tako što će to da ističe kao najvažniju temu“, navodeći i da neki, pominjući Dveri i Zavetnike, žele da uberu političke poene na njoj.
„Molim ove licemere iz Evropske unije (EU) koji nam to nameću – probajte to u Varšavi da napravite. Nego znate koliko je strašan uticaj Rimokatoličke crkve koja nikad to neće dopustiti, a Poljska je članica EU. Idite tamo da napravite“, rekao je Đukanović.
Ili, dodao je, „ako već hoćete demokratiju na Balkanu probajte da to napravite u Sarajevu“.
„Pa što samo u Beogradu i samo želite nas da maltretirate nametanjem te teme. Pa ako se slučajno zabrani da onda pritiskate Srbiju i kažete ne poštujemo ljudska prava“, naveo je Đukanović.
a prave i u Varšavi i u Sarajevu...
- Post n°671
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°672
plachkica wrote:sa druge strane krle strongSamo u prvih sedam meseci 2022. u Srbiji je ubijeno 20 žena u partnerskom i porodičnom nasilju.
Broj pretučenih se ne zna.
Ko je ubio ove žene?
Pripadnici LGBT?
Ili ljubitelji "tradicionalnih porodičnih vrednosti"?
Hm?Postoje centri moći na Zapadu koji manipulišu LGBT kartom i ucenjuju.
Međutim, postoje i naša "braća" aa Istoka koja koriste animozitet prema LGBT kako bi proširila svoj antievropski uticaj i kako bi ojačala konzervativne političke snage u Srbiji.
Treba to imati na umu.U Rusiji ima procentualno isti broj LGBT kao u u Americi ili u Iranu.
To što država ne priznaje njihovo postojanje direktno je nasilje nad sopstvenim građanima.
U slučaju Crkve, to je nasilje nad vernicima i nevernicima.Neki će pravu slobodu osetiti tek kad se vrate na drvo. https://t.co/DojhE1qTxf
Krle je oko nekih stvari prilično tvrdo na pravoj strani - jedna od njih su i LGBT prava. Druga je vakcinacija. Treće ne mogu da se setim.
_____
- Post n°673
Erős Pista wrote:Treće ne mogu da se setim.
Да звечке буду признат инструмент који ће да се студира на ФМУ?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°674
_____
- Post n°675
_____