Ћина-Средње Краљевство
- Post n°276
Re: Ћина-Средње Краљевство
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°277
- Post n°278
MNE wrote:zato što spadaju u drugu i treću grupuboomer crook wrote:sve sto ima da se kaze o ovoj temi rekao je konjski nil pa se ne bih ponavljao. meni su dva drugara umrla od korone a jedan je lezao i pretekao. nikada nista slicno nisam video sa gripom.
činjenica je da su oni koji su preležali alfu većinom lagano prošli deltu a da je delta najviše pokosila one koji su se upravo najviše čuvali pa alfu nisu zakačili, a ima nešto i do opšteg imuniteta koji je bolji ljeti nego zimi
optimalna strategija je bila nakljukati ljude vitaminom D(i C) uz besplatno testiranje da neko ne bi otišao u hipervitaminozu(mada je to jako teško) i pustiti sve koji to žele da se zaraze što brže uz izolovanje kritičnih grupa(i svih onih koji to žele), e sad možda je izgleda postalo previše tražiti ličnu odgovornost u ovom orvelovskom dobu kad se većina ljudi ponašaju kao leminzi kojima se upravlja sa TVa
ne. optimalna strategija je bila odmah uvesti mere i bez oklevanja uvesti vanredno stanje. ova stani kreni strategija je dovela da jedan od moja dva drugara umre tokom drugog popustanja mera.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°279
jedino bi moglo da ga spasi da se on sam izolovao, a možda bi i da je u početku zakačio virus prošao bolje pa bi drugi put imao imunitet
- Post n°280
"Chinese authorities have initiated the highest 'emergency response' level of censorship, according to leaked directives, including a crackdown on VPNs and other methods of bypassing online censorship after unprecedented protests". https://t.co/tNnDf0b6Jb
— Jojje Olsson (@jojjeols) December 2, 2022
- Post n°281
- Post n°282
- Post n°283
12.8.2011.
https://www.smh.com.au/technology/london-riot-social-media-blocks-totalitarian-20110812-1iq0o.htmlSocial media and legal experts have ridiculed a proposal by British Prime Minister David Cameron to restrict the use of services such as Facebook, Twitter and BlackBerry Messenger to prevent riots.
The services were used by rioters to organise looting and vandalism across London and beyond, prompting Mr Cameron to demand the companies take more responsibility for content posted on their networks. Home Secretary Theresa May is due to hold meetings with Facebook, Twitter and BlackBerry maker Research in Motion this week.
25.8.2011.
https://www.computerworld.com/article/2738643/post-riot--uk-government-halts-talk-of-social-media-shutdown.htmlThe U.K. government met on Thursday with technology companies for a post-mortem on the violent riots earlier this month, but made clear from the onset that it was no longer considering shutting down services in times of crisis.
Home Secretary Theresa May met with representatives of Facebook, Twitter and Research In Motion, three companies whose services were used by participants in the violent rioting across several U.K. cities.
After the riots, Prime Minister David Cameron said the U.K. would look at "whether it would be right to stop people communicating via these websites and services when we know they are plotting violence." The suggestion that the U.K. could censor social networking services brought wide criticism.
- Post n°285
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hrvatska-i-srbija-dozvolile-kini-da-otvori-policijske-stanice-i-zastrasuje-gradjane-u-egzilu/221204032Peking je uspostavio više od 100 takozvanih prekomorskih policijskih stanica širom svijeta za praćenje, uznemiravanje i u nekim slučajevima vraćanje kineskih državljana koji žive u egzilu, koristeći bilateralne sigurnosne aranžmane postignute sa zemljama u Evropi i Africi kako bi stekli široko prisustvo na međunarodnom planu.
Kampanja za ljudska prava Safeguard Defenders sa sjedištem u Madridu kaže da je pronašla dokaze da Kina upravlja sa 48 dodatnih policijskih stanica u inostranstvu otkako je grupa prvi put otkrila postojanje 54 takve stanice u septembru.
Njegovo novo izdanje, nazvano "Patroliraj i uvjeri", fokusira se na razmjere mreže i ispituje ulogu koju su zajedničke policijske inicijative između Kine i nekoliko evropskih država, uključujući Italiju, Hrvatsku, Srbiju i Rumuniju, odigrale u pilotiranju širenja kineske industrije prekomorskih stanica.
Među novim tvrdnjama koje je grupa iznijela je da su jednog kineskog državljanina prisilili da se vrati kući od strane operativaca koji rade na tajnom zadatku u kineskoj prekomorskoj policijskoj stanici u predgrađu Pariza, izričito regrutirani u tu svrhu.
Također ranije su otkrili da su još dva kineska prognanika prisilno vraćena iz Evrope, jedan iz Srbije, drugi iz Španije.
- Post n°286
Ал беше нешто приче да код нас има кинеске мурије, од пре неку годину, нешто су се споразумели АВ и брат Сји.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°287
Here’s the Canadian goal from the same match. The int’l feed everyone else gets shows fans close up. CCTV switches out those shots with feeds of coaches or wide shots. Watched 2 games - very obvious. It’s imperfect though - one cheering fans shot snuck through in the replay: pic.twitter.com/yo7oVUJ2nU
— Bill Birtles (@billbirtles) November 27, 2022
Great minds think alike, although Mark was on to it way earlier than me (as were the people who posted the initial comparison videos) https://t.co/IJHzE5vzQb
— Bill Birtles (@billbirtles) November 27, 2022
- Post n°288
Ok, my Serbian mutuals, who is this person on our national TV? They said he’s a famous singer from Serbia. pic.twitter.com/LwUOpFTeKn
— 萨迪克观察者 (@yifullofsin) January 22, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°289
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko stigao je u Kinu i tamo će se sresti s državnim vrhom. Kinesko ministarstvo vanjskih poslova ovaj vikend je objavilo da će Lukašenko u Kini boraviti od 28. veljače do 2. ožujka.
Posjet Lukašenka može se shvatiti kao dokaz tijesnih veza Kine i Rusije. Lukašenko je najvjerniji Putinov partner. Kina od početka rata tvrdi kako je neutralna. SAD upozorava da Kina planira slati oružje Rusiji.
Kineska satelitska kompanija Spacety, koja se još ranije našla na američkoj crnoj listi, dostavljala je snimke iz zraka ruskoj plaćeničkoj skupini Wagner, prema jednom američkom dužnosniku.
Daniel Kritenbrink, pomoćnik američkog državnog tajnika za pitanja istočne Azije i Pacifika, o ovome je govorio tijekom saslušanja u Kongresu jutros.
Sa sjedištem u Pekingu i međunarodnim sjedištem u Luksemburgu, Spacety je svemirska tvrtka specijalizirana za male satelite i satelitske usluge. Ranije ovog mjeseca, Spacety je dodan na američku trgovinsku crnu listu.
Spacety je ranije rekao da se pridržava međunarodnih sankcija protiv Rusije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°290
- Post n°291
- Post n°292
https://www.theage.com.au/politics/federal/the-first-72-hours-how-an-attack-on-taiwan-could-rapidly-reach-australia-20230228-p5cod1.html
tj.
https://www.smh.com.au/politics/federal/the-first-72-hours-how-an-attack-on-taiwan-could-rapidly-reach-australia-20230228-p5cod1.html
koji je url date tagovan 28.2. a na sajtu je 8.3.
pardon. ovo je tekst koji se poziva na onaj iz novina
_____
- Post n°293
Mór Thököly wrote:Jel ima negde da se malo bolje vidi tekst?
Mislim da je ovo jedan od njih, ali meni ovde izlazi da je iza paywalla.
- Post n°294
To je ovaj tekst:
https://www.smh.com.au/politics/federal/australia-faces-the-threat-of-war-with-china-within-three-years-and-we-re-not-ready-20230221-p5cmag.html
Ima ovde arhiviran ako nekom ne otvara:
https://archive.is/20230308001118/https://www.smh.com.au/politics/federal/australia-faces-the-threat-of-war-with-china-within-three-years-and-we-re-not-ready-20230221-p5cmag.html
- Post n°295
Indy wrote:PlutokraCki mediji ovde kod mene odlepili (sorry za crossposting sa PPP, ali ovo je stvarno uznemirujuće videti.)
Nista neobicno. Uostalom (sorry za ukrstavanje sa PPP), zato dragance i agituje onoliko da se oslobode Tajvan, Hong Kong i u perspektivi i Peking po svaku cenu, a Kina predstavlja izvor svog zla ovog sveta.
- Post n°296
Filipenko wrote:Indy wrote:PlutokraCki mediji ovde kod mene odlepili (sorry za crossposting sa PPP, ali ovo je stvarno uznemirujuće videti.)
Nista neobicno. Uostalom (sorry za ukrstavanje sa PPP), zato dragance i agituje onoliko da se oslobode Tajvan, Hong Kong i u perspektivi i Peking po svaku cenu, a Kina predstavlja izvor svog zla ovog sveta.
Ništa sorry, tebe su banovali tamo zbog pisanja ovde. A ja sam team Draganče
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°297
fikret selimbašić wrote:
Zajebavaš?
Dakle, dakle ja se registujem ovde ili na onom vojnom forumu kome ne pamtim ime ili na benchmarku.. pod nickom nekog sa PPP, stavim isti avatar jer štodane? ili tako nešto i tog nekog banuju tamo?
Ovo je smešnije od ukrajinskih ljudi i žaba.
_____
- Post n°298
Notxor wrote:fikret selimbašić wrote:
Zajebavaš?
Dakle, dakle ja se registujem ovde ili na onom vojnom forumu kome ne pamtim ime ili na benchmarku.. pod nickom nekog sa PPP, stavim isti avatar jer štodane? ili tako nešto i tog nekog banuju tamo?
Ovo je smešnije od ukrajinskih ljudi i žaba.
Ne.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°299
Kako bilo, ovaj put mene trebaju banovati mene s oba foruma zbog crosspostinga.
- Post n°300
Indy wrote:Mislim da su ga banovali tamo jer je imao avatar Staljina, ili je to bilo drugom prilikom.
Kako bilo, ovaj put mene trebaju banovati mene s oba foruma zbog crosspostinga.
To je bilo ljetos. Ban zbog pisanja ovde je od prije skoro deset godina.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.