Bosna i Hercegovina
- Post n°351
Re: Bosna i Hercegovina
Zato se ide u šuk u Šarži, tamo nije bezveze
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°352
Naravno. Ko zna. To je put kojim se redje ide
Onih 90 I kusur posto ide da se divi fontani koja igra I peva, izadje na pice u rooftop bar gde radi naš ex yu ortak na vratima, slika se ispred burdz kalife I skija se u trznom centru. (Mislim, serem. I u drugim turistickim centrima je tako, manje vise)
Onih 90 I kusur posto ide da se divi fontani koja igra I peva, izadje na pice u rooftop bar gde radi naš ex yu ortak na vratima, slika se ispred burdz kalife I skija se u trznom centru. (Mislim, serem. I u drugim turistickim centrima je tako, manje vise)
- Post n°353
Zus wrote:Naravno. Ko zna. To je put kojim se redje ide
Више ми се свиђала она варијанта „пут којим сере ђе иде“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°354
Šta znam, i ja sam se slikao pored palmi na aerodromu i u Ferariju u DFS
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°355
Grajf revidiro:
Jesenas je Gideon Grajfa čekalo uručenje neke njemačke nagrade. Nijemci su to prvo odgodili, a onda i skroz otkazali. Nagrade, i ne samo nagrade, ga je koštao izvještaj i prava istina o Srebrenici koji je sačinila komisija kojoj je on bio na čelu, a koji je finansiralaVlada RS Dodik. Prva Grajfova odbrana je glasila kako mu Njemačka uskraćuje nagradu samo zato što je Srbin Jevrej. Sad tvrdi da je broj ubijenih u svom izvještaju greškom smanjio za pet i po hiljada.
Izraelski historičar i predsjednik komisije Vlade RS koja je sačinila kontroverzni izvještaj o stradanjima u Srebrenici, Gideon Grief je izjavio za Haaretz da planira da objavi “pojašnjenje” tog izvještaja, no njegovi kritičari smatraju da on samo pokušava da spasi svoju narušenu reputaciju.
“Objavićemo pojašnjenje izvještaja u narednim sedmicama”, rekao je Greif za Haaretz u utorak, te dodao da će novi dokument predstavljati odgovor kritičarima koji su ga označili kao revizionistu.
Autor Sam Sokol navodi da je godine 2019. Vlada entiteta Republike Srpske pozvala Greifa da predvodi komisiju koja je sastavila izvještaj o masovnom ubistvu 8.000 Bošnjaka od snaga bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. Godine.
Njegovi nalazi, objavljeni prošlog ljeta, naširoko su kritikovani od naučnika, pri čemu je većina primjedbi se odnosila na njegove tvrdnje da masakr nije predstavljao čin genocida i da je značajan broj posmrtnih ostataka ekshumiranih iz masovnih grobnica pripadao ljudima koji su ubijeni van konteksta tog zločina, objašnjava Sokol.
On navodi intervju Greifa iz prošle godine u kojem je rekao da broj žrtava “ne prelazi 3.714” dok su u izvještaju citirane procjene da je broj umrlih blizu 3.900. Međutim, Grief sada naziva to greškom, piše Sokol.
“Nismo umanjili ni jednu žrtvu. Baš ni jednu žrtvu”, rekao je Greif za Haaretz. “To je bila moja lična greška pa ćemo to ispraviti da objavimo istinu i mislim da će se ova kontroverza oko komisije značajno smanjiti.”
Međutim, na pitanje o planiranim promjenama, Greif je insistirao da se neće mnogo mjenjati “jer nema greške u broju.”
“Ovo je broj koji se spominje od početka pa nadalje, nije bilo drugačije: oko 8.000. I mi to ne iskrivljujemo; mi to prihvatamo. Naravno, mi osuđujemo zločine. A mi ćemo to učiniti još snažnije u našem pojašnjenju,” rekao je Greif.
Sokol u svome članku prepoznaje da djeluje da Greifovi najnoviji komentari o broju poginulih “izgledaju u suprotnosti s izvještajem, u kojem se tvrdi da su neki od ubijenih bili pogubljeni vojnici, a ne civili.”
“Teško je sa bilo kakvom preciznošću znati koliko je ljudi ubijeno nakon pada Srebrenice i nekoliko dana nakon toga”, navodi se u izvještaju.
Profesorica Jelena Subotić, politikolog sa Georgia State University, za Haaretz je rekla da je pročitala Greifov izvještaj, te je dovela u pitanje Greifov “preokret”.
“U izvještaju se konkretno, bez sumnje, tvrdi da je broj od 8.000 žrtava netačan”, rekla je ona.
“Jasno je da je njegovo sadašnje povlačenje rezultat teškog udara na reputaciju koju su pretrpjeli autori izvještaja. Ali to ne mijenja sadržaj izvještaja i njegovu revizionističku prirodu. Sam izvještaj je tu i svi ga mogu vidjeti”, rekla je ona.
Autor navodi da Greifova najava dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je Njemačka odlučila da mu ne dodjeli nagradu za njegovo istraživanje Holokausta nakon njegovog rada na poziv Republike Srpske.
Greifov advokat i član komisije koja je sačinila izvještaj, Markus Goldbach, rekao je da je Greif nedavno posjetio Banja Luku kako bi razgovarao sa rukovodstvom RS o ovom pitanju.
“Nakon što smo pregledali kritike i bili upoznati sa člancima koji su objavljeni, smatrali smo da je kritika bila nepravedna jer nismo imali loše namjere; nismo imali namjeru da iskrivimo historiju, nismo imali namjeru da počinioce oslobodimo krivice”, rekao je Greif.
“Ne mijenjamo ništa. Stojimo iza našeg izvještaja, ali ćemo stvari dodatno pojasniti za javnost,” dodao je.
Menachem Rosensaft, izvršni potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, vjeruje da Greifov novi izvještaj neće promijeniti percepciju historičara.
“Njegovo obećanje ili prijetnja da će on i njegova nesrećna komisija izdati revidirani izvještaj čini mi se prilično očajničkim pokušajem kontrole štete. Sve u svemu, da sam na mjestu Milorada Dodika, tražio bih povrat novca”, rekao je Rosensaft.
“Nikakva prevara ili smicalica s njegove strane ne mogu promijeniti fundamentalnu činjenicu da su parametri zločina genocida navedeni u Konvenciji o genocidu i da su ih uzastopni sudovi više puta i dosljedno primjenjivali na Srebrenicu”, dodao je on.
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turkovic je u izjavi za Haaretz rekla da je “genocid u Srebrenici utvrđen presudama međunarodnih sudova: Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog suda pravde. Svako poricanje, relativiziranje ili pogrešno tumačenje genocida mora biti osuđeno.”
Također je izjavila da će BiH podržati izraelsku inicijativu za rezoluciju protiv poricanja holokausta na Generalnoj skupštini UN-a.
Jesenas je Gideon Grajfa čekalo uručenje neke njemačke nagrade. Nijemci su to prvo odgodili, a onda i skroz otkazali. Nagrade, i ne samo nagrade, ga je koštao izvještaj i prava istina o Srebrenici koji je sačinila komisija kojoj je on bio na čelu, a koji je finansirala
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°356
Desi se. Ko radi, taj i greši.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°357
Што би рекла моја кева, „жив човек греши, мртав магарац никад“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°358
Ne znam gde bi stavio, mozda napravim odvojenu temu za bosnjacki altright
Ko god bude postupao sa nižom rasom tj. sa vlahadijom po ženevskoj konvenciji u sljedećem ratu taj je automatski izdajnik svog naroda. pic.twitter.com/38aeLUGJ48
— Privatnik Rahman (@dookmah) January 9, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°359
Što bi rekao Reuf, demografski oportunizam go brrr
- Post n°360
Ako mislis na vecerasnji spejs, mene upravo banovali zbog srpskog imena.ćaća wrote:Što bi rekao Reuf, demografski oportunizam go brrr
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°361
Važno je zvati se Miralem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°362
Prilicno sam iznenadjen blokom u roku od pet sekundi, mislio sam da je to o banovanju zbog imena lupetanje domacih tw desnicara
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°363
Ja sam ovo napisao, a ti budi frajer pa me taguj ili odgovori. https://t.co/wxDH5T6VSP
— Nemanja Jovanović (@NemanjaJ91) January 31, 2022
- Post n°364
Bošnjački safe space, sa vrlo niskim pragom (prepoznatljivo ime). Meni je to ok.
Ako baš hoćeš da slušaš, registruj odgovarajuće ime.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°365
Notxor wrote:Bošnjački safe space, sa vrlo niskim pragom (prepoznatljivo ime). Meni je to ok.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°366
Moderators of an online forum called Black People Twitter have caused an uproar by requiring participants to submit a photograph proving they are not white.
https://www.nytimes.com/2019/10/08/us/reddit-race-black-people-twitter.html
https://www.nytimes.com/2019/10/08/us/reddit-race-black-people-twitter.html
_____
- Post n°367
Srpski nacoski spejs koji banuje nesrpska imena. Meni je to ok. Ako hoces da slusas pokrsti se registruj odgovarajuce ime.
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°368
ЗАШТО БРАТЕ НЕ ЖЕЛИШ ДА КОМУНИЦИРАМО, ПОЛЕМИШЕМО, НА ШТА ТО ЛИЧИ БРАТЕ, КАКВА ЈЕ ТО ДЕМОКРАТИЈА САЋУ ДА ТЕ ЦИНКАРИМ (tviteraš koji se recimo zove Čiča Srba 1244 @Vidovdan1244, dakle tip koji apsolutno treba da bude pušten na bošnjački spejs jer će to proći sasvim normalno).
- Post n°369
Spejsovi mogu da se slusaju bez logovanja. Otvoris incognito window i slusas
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°370
Nije prica o tome da da ljudi budu pusteni da govore i troluju, ljudi sa obicnim profilima koji su usli da slusaju su banovani u roku od pet sekundi samo zbog imena.Cousin Billy wrote:ЗАШТО БРАТЕ НЕ ЖЕЛИШ ДА КОМУНИЦИРАМО, ПОЛЕМИШЕМО, НА ШТА ТО ЛИЧИ БРАТЕ, КАКВА ЈЕ ТО ДЕМОКРАТИЈА САЋУ ДА ТЕ ЦИНКАРИМ (tviteraš koji se recimo zove Čiča Srba 1244 @Vidovdan1244, dakle tip koji apsolutno treba da bude pušten na bošnjački spejs jer će to proći sasvim normalno).
edit
znaci ne pricam o ljudima sa profilom cica raza1244 vojvoda slika profila ljudi, ne pricam o tome da li treba da pustaju ljude da polemisu i komuniciraju, vec o tome da je bosnjacki nacionalista banovao ljude zato sto imaju srpska imena cim su usli da slusaju spejs. Da je situacija obrnuta, za mene bi isto bio (srpski) nacos, kao sto sam bezbroj puta na ovom forumu pisao. Ne bi se bavio mentalnom gimnastikom
Last edited by disident on Mon Jan 31, 2022 10:25 am; edited 1 time in total
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°371
to je ok, jugoslavija se raspala da ne budemo zajedno, nerealno je da se sad tu nešto mešamo
- Post n°372
Najbolje druženje je druženje na silu.
_____
- Guest
- Post n°373
disident wrote:Nije prica o tome da da ljudi budu pusteni da govore i troluju, ljudi sa obicnim profilima koji su usli da slusaju su banovani u roku od pet sekundi samo zbog imena.Cousin Billy wrote:ЗАШТО БРАТЕ НЕ ЖЕЛИШ ДА КОМУНИЦИРАМО, ПОЛЕМИШЕМО, НА ШТА ТО ЛИЧИ БРАТЕ, КАКВА ЈЕ ТО ДЕМОКРАТИЈА САЋУ ДА ТЕ ЦИНКАРИМ (tviteraš koji se recimo zove Čiča Srba 1244 @Vidovdan1244, dakle tip koji apsolutno treba da bude pušten na bošnjački spejs jer će to proći sasvim normalno).
edit
znaci ne pricam o ljudima sa profilom cica raza1244 vojvoda slika profila ljudi, ne pricam o tome da li treba da pustaju ljude da polemisu i komuniciraju, vec o tome da je bosnjacki nacionalista banovao ljude zato sto imaju srpska imena cim su usli da slusaju spejs. Da je situacija obrnuta, za mene bi isto bio (srpski) nacos, kao sto sam bezbroj puta na ovom forumu pisao. Ne bi se bavio mentalnom gimnastikom
Ma u pravu si ali ne znam šta ne u ovoj situaciji novo, Nermin tera Sinišu a Ognjen banuje Ivana. U identitetskim smo torovima i to je tako a zaista mi je bezveze da se u državi čiji ministar brani Mladićeve murale ja sad nešto uzbuđujem zbog bošnjačkih šovinista koji ne daju Srbima da im slušaju spejsove.
- Post n°374
To je sve istina, mada se ja bavim domacom desnicom pa je ovo bilo (malo) iznenadjenje.Cousin Billy wrote:disident wrote:
Nije prica o tome da da ljudi budu pusteni da govore i troluju, ljudi sa obicnim profilima koji su usli da slusaju su banovani u roku od pet sekundi samo zbog imena.
edit
Ma u pravu si ali ne znam šta ne u ovoj situaciji novo, Nermin tera Sinišu a Ognjen banuje Ivana. U identitetskim smo torovima i to je tako a zaista mi je bezveze da se u državi čiji ministar brani Mladićeve murale ja sad nešto uzbuđujem zbog bošnjačkih šovinista koji ne daju Srbima da im slušaju spejsove.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°375
ŠOK! Svi fašisti su isti!
_____