Da bismo prestali da budemo crna tačka Evrope kad je u pitanju pandemija, neophodno je da nametnemo obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika, da proširimo ovu meru na još neke kategorije zaposlenih poput policije, vojske, i javnih službi.https://t.co/0tHErwu80o
— Demokratska stranka (@demokrate) September 27, 2021
opozicija
- Post n°351
Re: opozicija
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°352
Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je policija uhapsila N. N. (23), sina potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića pod sumnjom da je razbio stakla na prostorijama te stranke.
„Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1,82 promila alkohola u krvi. U pitanju je N.N. (23). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osećam obavezu da lično o tome obavestim javnost“, navodi se u saopštenju koje je Vučević izdao posredstvom SNS.
„Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1,82 promila alkohola u krvi. U pitanju je N.N. (23). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osećam obavezu da lično o tome obavestim javnost“, navodi se u saopštenju koje je Vučević izdao posredstvom SNS.
_____
????
- Post n°354
Noćas oko ponoći razbijеna su stakla na prostorijama Srpskе naprеdnе strankе na Bulеvaru oslobođеnja 34. Brzom rеakcijom policijе utvrđеn jе idеntitеt počinioca. Radi sе o dvadеsеttrogodišnjеm N.N. koji jе razbio staklo na tri izloga i dvojе vrata i potom sе, kako jе i karaktеristično za kukavičko ponašanjе, udaljio sa mеsta događaja. Zanimljivo jе da sе radi o sinu potprеdsеdnika Narodnе strankе, dokazanog kriminalca i marksistе Borislava Novakovića. Ovaj vandalizam najbolji jе dokaz da su gеni čudo, ali i koliko jе istinе u staroj narodnoj izrеci: "Kakav otac, takac sin". Gеni jеdnog lopova pod uticajеm propalе filozofijе Karla Marksa kojom jе bio opčinjеn u mladosti, kao rеzultat daju potomka sklonog ovakvim ispadima.
:ljaksofon:
_____
????
- Post n°355
Posao profesora Samardzica je sad da stoji iza ovog podcoveka.
_____
????
- Post n°356
Шта је сад урадио?Janko Suvar wrote:
Posao profesora Samardzica je sad da stoji iza ovog podcoveka.
Продао Косово?
Вређао Вучићеве ботове на ТВу?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°357
Bio je član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS).
Nakon lokalnih izbora u Trsteniku 2012. godine na kojima su Ujedinjeni regioni Srbije osvojili najviše mandata i napravili koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Novom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, izabran je za predsednika opštine.
Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine bio je osmi na listi Saveza za bolju Srbiju (SDS-LDP), koalicija je osvojila 13 mandata i po prvi put postaje narodni poslanik.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je ta stranka garant da će po promeni vlasti biti revanšizma i da će odgovarati svi koji su Srbiju opljačkali i gurnuli je u blato, a da oni kojima to smeta „mogu slobodno odmah da idu kod Ivice Dačića da se dogovaraju sa njim“.
Nakon lokalnih izbora u Trsteniku 2012. godine na kojima su Ujedinjeni regioni Srbije osvojili najviše mandata i napravili koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Novom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, izabran je za predsednika opštine.
Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine bio je osmi na listi Saveza za bolju Srbiju (SDS-LDP), koalicija je osvojila 13 mandata i po prvi put postaje narodni poslanik.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je ta stranka garant da će po promeni vlasti biti revanšizma i da će odgovarati svi koji su Srbiju opljačkali i gurnuli je u blato, a da oni kojima to smeta „mogu slobodno odmah da idu kod Ivice Dačića da se dogovaraju sa njim“.
_____
????
- Post n°358
Ovo je mi je jako tužno jer imam familju ex-Trsteničane za koje pamtim kako su mi govorili da je Dinkićeva izborno obećanje za preporod Trstenika bilo kako će otvoriti, pazi šta: benzinske pumpe sa maloprodajnim objektima pa kad mu je ovaj gore dobio izbore, onda im se na te pumpe tako malom mestu pozapšljavao komletni partijski podmladak iz Rasinskog okruga.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°359
Млади раде на пумпи? То је најбоља синекура коју Трстеник има?
Застрашујуће.
А шта се догађа са Вино Жупом?
Застрашујуће.
А шта се догађа са Вино Жупом?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°360
Znaci moze 4 od 9 godina naprednjacke vlasti, da se bude u koaliciji sa SNS i nakon toga da se bude opozicioni politicar?
_____
????
- Post n°362
Може.
_____
- Post n°363
ficfiric wrote:NN
Bojan Pajtić
@PajticBojan
2 puta mu oca privedu i drže ga ukupno 3 meseca u pritvoru (na pravdi Boga i bez osnova, što utvrdi čak i ovakvo pravosuđe). 10 godina mu tog istog oca nabijaju na stub srama i najbrutalnije blate na ulici i medijima. Majku dovedu do očajanja. Uništavaju porodicu sistematski 1/2
Bojan Pajtić
@PajticBojan
·
8m
Replying to
@PajticBojan
I kad svaka mera bude prevršena, a sin razbije izlog zločinačkoj bandi koja stoji iza zverstava - njega optuže za divljaštvo. Polako, naprednjaci, nije to ništa. Hiljade porodica je prošlo golgotu kakvu su prošli
@bora_novakovic
i njegovi ukućani. Ko seje vetar - žanje oluju. 2/2
_____
????
- Post n°364
ostaje sad nejasno, da li je Aleksica za gradonacelnika izglasala zlocinacka banda, ili je to sasvim u redu, ali nije ni previse vazno.
Profesor Samardzic da razmisli o svom ponasanju.
edit: najvise sto moze da dobije za nasilnicko ponasanje je tri godine zatvora, bilo bi ispravno toliko i da ga osude.
Profesor Samardzic da razmisli o svom ponasanju.
edit: najvise sto moze da dobije za nasilnicko ponasanje je tri godine zatvora, bilo bi ispravno toliko i da ga osude.
_____
????
- Post n°365
U pravu je Pajtara.
Bukvalno jedini DSS-ovac koji nije zavrsio u SNS
Janko Suvar wrote:Profesor Samardzic da razmisli o svom ponasanju.
Bukvalno jedini DSS-ovac koji nije zavrsio u SNS
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°367
Šule, na monitoring:tm: listi si:
I faza: Vučić i njegova vlast upadljivo počinju da se ignorišu. Sve više se udara opoziciona javnost, svetina sa društvenih mreža, donekadašnji prijatelji i saveznici.
II faza: Pravi se neki sitan kompromis, na koji svi podozrivo reaguju. (Perin baner, spomenik, koalicija na lokalu). Kreće pravdanje. To se čini radi višeg cilja, i konačno u "našem" interesu. I dalje su oni naravno protiv Vučića, ali upadljivo se uvijaju da ga ozbiljno ne iskritikuju.
III faza: Vučić je manje zlo. Jeste on loš i to, ali i ne baš toliko. U svakom slučaju stvari idu u dobrom pravcu. Bolje nego da idu u suprotnom. Opoziciona javnost preterano sere. Prekida se sav kontakt sa njima.
IV faza: Full kolaboracija i otvoreno, besramno, samoponižavajuće botovanje. Vučić je snaga reda i razuma koju mračnjaci i šarlatani žele da unište. Gostovanje po komandi, u paketu sa sa ostalim Judama drugih političkih ubeđenja. Vučić nemislosrdno naplaćuje svaki uloženi dinar, i troši im lični integritet do poslednje kapi. Neke sigurno uvlači i u neki kriminal da bi ih lakše kontrolisao. Neki su već i bili u kriminalu, a ima im dosije u fijoci. Vidno postaju neurotični i fizički propadaju.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°368
moram sad da doing business pa cu se vratiti da odgovorim na to
_____
????
- Post n°369
1. To bi znacilo da ako sutra izadje Nebojsa Zelenovic i kaze " Jevreji su tuberkuloza medju rasama", opozicija ne bi smela da izadje da kritikuje taj stav.„Prema izveštajima svih relevantnih, domaćih i međunarodnih organizacija, u Srbiji nema slobode medija, izborni proces je kompromitovan, a demokratija uništena. Odlučni u borbi za promenu sistema i povratak države građanima, usvajamo Sporazum o saradnji kojim se obavezujemo da ćemo:
1. Svoju snagu koncentrisati na borbu protiv ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima i da se u skladu sa tim nećemo baviti međusobnim razlikama, kao i da ćemo se jedni prema drugima ophoditi sa dužnim poštovanjem, bez međusobnih optužbi, negativnih ocena, diskvalifikacija i drugih vidova negativnih javnih nastupa i delovanja
2. U slučaju odluke da učestvujemo na izborima, zajedničkim snagama obezbediti direktnu kontrolu izbornog procesa, što uključuje mobilizaciju i obuku kontrolora za rad na biračkim mestima i dogovor o svim oblicima pravne zaštite birača i izbornog procesa, uz poštovanje zakonskih normi i preporuka OEBS-a
3. U slučaju izlaska na izbore, a polazeći od toga da nam je cilj pobeda nad režimom:
a. uraditi sve kako bismo formirali jedinstvenu listu za izbore u Beogradu
b. insistirati na ukrupnjavanju opozicije na republičkom nivou kroz formiranje jednog ili više predizbornih saveza, pri čemu ćemo voditi računa da se postigne maksimalna izlaznost i spreči rasipanje glasova
c. raditi na pronalaženju zajedničkog kandidata za predsednika Republike, koga će iskreno i u punom kapacitetu podržati sve organizacije potpisnice
4. Ukoliko budemo učestvovali na izborima, formirati postizborne koalicije u okviru kojih će najjača opoziciona lista dati kandidata za gradonačelnika Beograda i/ili premijera što je garancija poštovanja većinske izborne volje građana
5. Sarađivati isključivo sa dokazanim opozicionim snagama, što isključuje bilo kakvu javnu ili prikrivenu saradnju sa režimskim partijama na bilo kom nivou vlasti.
Ovaj Sporazum je otvoren za sve opozicione snage koje ne pregovaraju sa Vučićem, kao i pojedince koji su dokazani borci protiv ovog režima koji uništava Srbiju“.
3a i 4 su u suprotnosti jedno s drugim.
5. Ovde nije dat vremenski okvir, ako ga nema to iskljucuje saradnjus a Djilasom, Jeremicem, Aleksicem, Duskom Vujosevicem i verovatno mnogim drugim.
_____
????
- Post n°370
Zelenovic wrote:
Mi smo dobili taj dokument, dobili smo ga ja mislim juče i ja vidim dosta sličnosti u tom predlogu sa onim o čemu mi danas govorimo. Vidim da postoji jedna stvar u kojoj postoji razlika u mišljenju, a to je jedna lista za Beograd. Očigledno oko sporazuma koji se odnosi na zajedničkoig predsedničkog kandidata i za to da je potrebno dati ljudima priliku da biraju na parlamentarnim izborima za programski slične kolone nemamo nesaglasnosti. Tu sam video nekoliko argumenata koji govore da na lokalu, makar to bio i Beograd od dva miliona stanovnika nacionalne teme nisu najvažnije teme. Ono što sam ja čuo od građana jeste da to nije tako i da je građanima jako važno za koga će glasati i da je građanima jako važno šta će konkretno neko da uradi za njih u njihovom komšiluku, mesnoj zajednici, opštini i na kraju krajeva u njihovom gradu. I da tu postoje različiti pristupi. Različita su rešenja i mi mislimo da ta rešenja treba predstaviti građanima. Različiti su pristupi i rešenja i mislim da je to fer reći i da treba omogućiti građanima da se odluče“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare koju je danas održao zajedno sa predstavnicima Pokreta Ne davimo Beograd Dobricom Veselinovićem i Radomirom Lazovićem i dodao:
Ja uopšte ne mogu da zamislim da može bilo koji glasač Ne davimo Beograd ili stranke koju ja predvodim ili ove nove otvorene građanske platforme „Akcija“ da bude raspoložen da podrži nešto što zastupaju Dveri, niti glasač Dveri može da glasa za nešto što mi zastupamo. Želimo da se taj razgovor nastavi, kao što smo se dogovarali i za platformu za pregovore“.
Na pitanje da li onda jedna kolona za beogradske izbore za njih nije opcija koja dolazi u obzir Zelenović je rekao – „ne“.
bold 1: dao je sve od sebe, ali nije uspeo da zadrzi tok misli.
bold 2: iz ovog sporazuma gore nije jasno da l on mora da se prihvati u celini ili ne, ako mora, posvadjali su se oko BG.
_____
????
- Post n°371
Apsurdno je da baš oni koji odbijaju svaki poziv na razgovore o saradnji, sada izlaze sa ovakvim predlozima saradnje i to jednostrano i u medijima. I zato ne vidim čemu može da služi ovakvo zatrpavanje javnog prostora sa stalno nekim predlozima sporazuma, dogovora, platformi i slično, osim upotrebi takvih predloga u svrhu lične promocije njenih autora“, smatra Tadić.
_____
????
- Post n°372
Janko Suvar wrote:Apsurdno je da baš oni koji odbijaju svaki poziv na razgovore o saradnji, sada izlaze sa ovakvim predlozima saradnje i to jednostrano i u medijima. I zato ne vidim čemu može da služi ovakvo zatrpavanje javnog prostora sa stalno nekim predlozima sporazuma, dogovora, platformi i slično, osim upotrebi takvih predloga u svrhu lične promocije njenih autora“, smatra Tadić.
Како чему служи, па служи стварању утиска да се ту неко споразумева и договара. Јефтина магла ове године.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°374
Janko Suvar wrote:Apsurdno je da baš oni koji odbijaju svaki poziv na razgovore o saradnji, sada izlaze sa ovakvim predlozima saradnje i to jednostrano i u medijima. I zato ne vidim čemu može da služi ovakvo zatrpavanje javnog prostora sa stalno nekim predlozima sporazuma, dogovora, platformi i slično, osim upotrebi takvih predloga u svrhu lične promocije njenih autora“, smatra Tadić.
Betin izbor slike uz vest:
- Post n°375
Ako im je do jedne kolone, sto su gasili SzS i UOS
_____
★
Uprava napolje!