opozicija
- Post n°101
Re: opozicija
U koje pare da će ovo biti tema Bikine sutrašnje kolumne.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°104
Ne cute ni Ana i Alek
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°105
Tja, nista od kandidature na bg izborima
Đorđević je novi trener Fenerbahčea
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°106
http://www.nspm.rs/hronika/dragan-djilas-poziv-gradjanima-na-mirni-protest-ako-ne-bude-poboljsanja-izbornih-uslova.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°109
Ја сада мислим да ће ВУчића обарати опет неки нови ДОС, скупљен са коца и конопца, нека непринципијелна коалиција несолидних политичара формирана само да га смени.
И то тек када му непопуларност неподношљиво нарасте, толико да никаква пропаганда и култ личности не успе да закрпи рупе.
И то тек када му непопуларност неподношљиво нарасте, толико да никаква пропаганда и култ личности не успе да закрпи рупе.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
- Post n°110
to če biti samo ako i kada kolonizatori odluče da im ovaj bolid više ne treba. tada je moguće da će biti formiran skup nakaza koji će da pravi 5. oktobar 2.0, tj samo na terenu da izvede plan za smenu.
- Post n°111
evo sudija Majic i novinari Krika misle da su vec oducili. Bice im gorko zao kad vide da nisu. Mislim mozda novinarima Krika, ne verujem da Majic ima ljudske kvalitete.
_____
????
- Guest
- Post n°112
pa dobro, "počelo je" i "gotov je" traje već jedno 5 godina. uostalom na takvim sastancima nemci holandđani i ostali njima otvoreno kažu šta je i kako je, poslednje što je bilo je ne nadajte se nikakvoj megapomoći i da ćemo ga rušiti
- Post n°113
ovo ti je prava opozicija
[size=15]Irena Živković
@IrenaBor1
[/size]
[size=23]Želeći da od Đilasa naprave državnog neprijatelja i dežurnu babarogu, počeli su svakog ko digne glas protiv nepravde da nazivaju "Đilasovac" u pežorativnom smislu.
Prvo se primilo u narodu, a onda preterali, kao u svemu ostalom.
"Đilasovac" je postalo sinonim za bunt.
Baš lepo.[/size]
[size=15]Irena Živković
@IrenaBor1
[/size]
[size=23]Želeći da od Đilasa naprave državnog neprijatelja i dežurnu babarogu, počeli su svakog ko digne glas protiv nepravde da nazivaju "Đilasovac" u pežorativnom smislu.
Prvo se primilo u narodu, a onda preterali, kao u svemu ostalom.
"Đilasovac" je postalo sinonim za bunt.
Baš lepo.[/size]
_____
????
- Post n°115
to je neka kobila iz Djilasove stranke. Odseceni su od realnosti, ne znam sta im je.
Inace:
Inace:
_____
????
- Post n°116
Videcemo sta je realnost.
A na izbore mozda ne treba izlaziti. Ovaj put, mozda i ja budem 100% za bojkot.
- Post n°117
Ne moze biti da je realnost da ljudi idu okolo i govore sa ponosom "ja sam Djialasovac". Ako je to realnost, onda ne treba ziveti vise.
Ne bih znao sta treba da se uradi. Moj osecaj je koliko god se ficfiric smejao da bojkot delegitimizuje vlast, i da je doveo do ovih pregovora i do prevremenih izbora. Takodje rascistio pomalo scenu, sklonio Seselja, Cedu, Canka iz politickog zivota.
Duzi bojkot, odnosno duze drzanje opozicije van budzetskog finansiranja najvise pomaze Draganu Djilasu.
Ja cu sigurno apstinirati.
Ne bih znao sta treba da se uradi. Moj osecaj je koliko god se ficfiric smejao da bojkot delegitimizuje vlast, i da je doveo do ovih pregovora i do prevremenih izbora. Takodje rascistio pomalo scenu, sklonio Seselja, Cedu, Canka iz politickog zivota.
Duzi bojkot, odnosno duze drzanje opozicije van budzetskog finansiranja najvise pomaze Draganu Djilasu.
Ja cu sigurno apstinirati.
_____
????
- Post n°119
Mór Thököly wrote:Videcemo sta je realnost.
Ja mislim da bi se negde trebalo boriti - ili na ulici ili na izborima.
Sedenje kuci (i eventualni odlazak na rafting) mislim da vise pogadja opoziciju nego vlast. Koristi imaju samo Djilas i Jeremic. Na kraju ce i politicka scena izgledati kao medijska - ili Telekom ili UM, nema treceg
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°121
Mislim da se u ovim trenutku svi spremaju za izbore, a mislim i da ce biti i nekih ustupaka od strane rezima. Medjutim, ako ih ne bude, zaista nisam pametan sta raditi i nisam siguran da pametno resenje postoji - Srbija prestaje da bude demokratija i to je to. Onda, pretpostavljam, ostaju drugi nacini borbe koje pominje Fica, ali za to nam trebaju drugaciji subjekti, a ne ovi nastelovani na izbore.
Razmisljam ovih dana intenzivno sta bi bilo kada bi Vucic u nekom trenutku ukinuo izbore, trajnim vanrednim stanjem ili promenom Ustava. To se nece desiti, naravno, jer mu nije potrebno, ali eto igram se scenarijima. Kakve bi bile reakcije u svetu, a kakve u Srbjji?
One prve bi bile glasne, ali pitanje je koliko delotvorne. Ove druge bi se, bojim se iscrple u onome sto smo do sada videli - protestima. Bio bi mozda i neki grand gesture ili ispad nekog pojedinca. Ali masovna pobuna? Ne.
Srbija ima otvorena granice,ljudi bi masovno odlazili i to bi bilo to. Ove koje ostanu bi boleo kurac i to je to. Ustari bi se u svakodnevnom zivotu, bar u prvo vreme, malo toga promenilo, ako ista. Na duze staze je naravno druga prica.
Razmisljam ovih dana intenzivno sta bi bilo kada bi Vucic u nekom trenutku ukinuo izbore, trajnim vanrednim stanjem ili promenom Ustava. To se nece desiti, naravno, jer mu nije potrebno, ali eto igram se scenarijima. Kakve bi bile reakcije u svetu, a kakve u Srbjji?
One prve bi bile glasne, ali pitanje je koliko delotvorne. Ove druge bi se, bojim se iscrple u onome sto smo do sada videli - protestima. Bio bi mozda i neki grand gesture ili ispad nekog pojedinca. Ali masovna pobuna? Ne.
Srbija ima otvorena granice,ljudi bi masovno odlazili i to bi bilo to. Ove koje ostanu bi boleo kurac i to je to. Ustari bi se u svakodnevnom zivotu, bar u prvo vreme, malo toga promenilo, ako ista. Na duze staze je naravno druga prica.
_____
- Guest
- Post n°122
do sada je bilo dovoljno razloga da se narod u srbiji pobuni
bilo je dovoljno razloga svaki dan od devedesete prošlog veka do danas, pa smo uvek imali razloge da to ne uradimo (ja dobre, za ostale ne verujem)
ovde da dođe na vlast đukanović, da mu doprijedsednik bude janša, a premijer glavaš, narod srbije se ne bi pobunio, mada priznajem da bi bilo besnih tviteraša, bar nekoliko
što se tiče smene vlasti na izborima, u nju ne verujem, bar ne da zavisi samo od glasova
bilo je dovoljno razloga svaki dan od devedesete prošlog veka do danas, pa smo uvek imali razloge da to ne uradimo (ja dobre, za ostale ne verujem)
ovde da dođe na vlast đukanović, da mu doprijedsednik bude janša, a premijer glavaš, narod srbije se ne bi pobunio, mada priznajem da bi bilo besnih tviteraša, bar nekoliko
što se tiče smene vlasti na izborima, u nju ne verujem, bar ne da zavisi samo od glasova
- Post n°123
Talason wrote:ovde da dođe na vlast đukanović, da mu doprijedsednik bude janša, a premijer glavaš, narod srbije se ne bi pobunio, mada priznajem da bi bilo besnih tviteraša, bar nekoliko
Imamo coveka na vlasti o cijoj povezanosti sa mafijom ima vise dokaza nego za Mila. Za najdugovecnijeg ministra postoje ozbiljne sumnje da je za pare ubijao ljude. Premijer nije Glavas ali se ne zna ko ju je iskopao i postavio na najvisu funkciju u zemlji. Nije tu dosla ni preko stranke, niti kao ekspert.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°124
Došla je kao naledovski korporativni tip, dakle kao ekspert*.
- Post n°125
Došla je kao burazer.
_____