Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

rumbeando

VAKCINA - Page 38 Empty Re: VAKCINA

Post by rumbeando Fri Oct 15, 2021 11:31 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 15, 2021 4:32 pm

dal se neko vakcinisao protiv gripa prošle ili ove godine?
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Oct 15, 2021 6:27 pm

Američki CDC objavio stope smrtnosti u zavisnosti od vakcinalnog statusa i starosti po zbirnim podacima za 16 saveznih država. Moderna i ovde najbolja. Iz drugog grafikona vidi se da vakcina "podmlađuje" za 30-35 godine (vakcinisani stariji od 80 imaju vrlo sličan rizik od smrti kao nevakcinisani 50-64, a vakcinisani 65-79 kao nevakcinisani 30-49).

VAKCINA - Page 38 KvNiF88

VAKCINA - Page 38 YYDU2Ml

VAKCINA - Page 38 TMNuNFI

https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#rates-by-vaccine-status
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Oct 16, 2021 12:44 am

Dakle, Moderna pod istim uslovima kao i Fajzer (stariji od 65, mlađi rizični zbog zdravstvenog stanja i mlađi rizični zbog posla kojim se bave), a J&J su u suštini uputili da pretvori vakcinu u dvodoznu tj. rekli im da su se u startu precenili.
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Oct 16, 2021 1:28 am

Što se tiče broja vakcinisanog medicinskog osoblja [Kliničkog centra Srbije] dr [Milika] Ašanin [direktor KCS] ističe da su postigli zadovoljavajući nivo imunizacije među zaposlenima - oko 65 posto .

"Među njima dosta i onih zaposlenih koji su preležali koronu, radimo na tome da svi budu vakcinisani. U ovom momentru "van stroja" imamo 114 radnika zbog korone", poručuje direktor KCS.
    https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4549555/kcs-asanin-bolnice-kovid.html
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Oct 16, 2021 2:52 am

Doze vakcina date u Beogradu:

VAKCINA - Page 38 G9VxEXN

https://www.youtube.com/watch?v=7bk8ysjMiW8
    (od 6:35)

Post by MNE Sat Oct 16, 2021 7:54 am

Turul madár wrote:dal se neko vakcinisao protiv gripa prošle ili ove godine?
    ja oću ako se zalaufa, do sada ne znam nikog da je zakačio grip kod nas

ima neki stomačni virus u cirkulaciji ljudi se nagrdiše od njega
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Oct 16, 2021 9:38 am

rumbeando wrote:Doze vakcina date u Beogradu:

VAKCINA - Page 38 G9VxEXN

https://www.youtube.com/watch?v=7bk8ysjMiW8
    (od 6:35)

Posle pitaju - kako to u Bgd vakcinisano 60% odraslih a imamo ovakvu havariju unlike zemlje gde se vakcinisalo 60% odraslih...
    Sotir

Post by Sotir Sat Oct 16, 2021 9:57 am

rumbeando wrote:
    Što se tiče broja vakcinisanog medicinskog osoblja [Kliničkog centra Srbije] dr [Milika] Ašanin [direktor KCS] ističe da su postigli zadovoljavajući nivo imunizacije među zaposlenima - oko 65 posto .

"Među njima dosta i onih zaposlenih koji su preležali koronu, radimo na tome da svi budu vakcinisani. U ovom momentru "van stroja" imamo 114 radnika zbog korone", poručuje direktor KCS.
    https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4549555/kcs-asanin-bolnice-kovid.html
    Ако имају вакцинисаних и прележалих укупно 65%, то је испод просека за Београд. 
    Обзиром да је међу особљем било више заражених, онда је одзив вакцинацији доста испод просека. 
    Који дебил може да каже да је то задовољавајуће?
    И још у следећој реченици наводи преко 100 тренутно заражених короном?
    Катастрофа.
    kondo

Post by kondo Sat Oct 16, 2021 10:23 am

ovde se vakcinišu protiv pneumokoka

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 17, 2021 11:45 am

Torlakov Sputnjik propô:

Današnja vest:
    U Srbiju je sinoć stiglo još 250.000 doza vakcina Sputnjik V, koje su odmah transportovane u Institut Torlak, saopštio je Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.
    Popović je precizirao da se radi o 100.000 doza komponente 1 i 150.000 doza komponente 2.
    „Vakcine su u Srbiju dopremljene iz fabrike Generijum u Vladimirskoj oblasti”, rekao je Popović, javlja Tanjug.
    https://www.politika.rs/sr/clanak/489876/U-Srbiju-stiglo-jos-250-000-vakcina-Sputnjik-V

Vest od pre 2 nedelje - 4.10.2021:
    Na institutu Torlak do sada je proizvedeno milion i po vakcina ruske vakcine "Sputnjik V", tvrde u Vladi Srbije.
    Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović rekao je danas da očekuju da će do kraja ove godine biti proizvedeno najmanje 4 miliona doza vakcina.
    https://nova.rs/vesti/drustvo/na-torlaku-proizvedeno-milion-i-po-vakcina/

Vest od 1.9.2021:
    Ruski Institut Gamaleja odobrio je za upotrebu 550.000 vakcina „Sputnjik Ve”, koje su proizvedene na Torlaku, do 13. avgusta.
    Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da je Institut Gamaleja sinoć odobrio upotrebu vakcina sa Torlaka, koje su, kaže, potpuno istog kvaliteta kao vakcine koje su proizvedene u Rusiji.
    https://www.politika.rs/sr/clanak/486738/Popovic-Ruske-vakcine-sa-Torlaka-odobrene-za-upotrebu​

Last edited by rumbeando on Sun Oct 17, 2021 11:49 am; edited 2 times in total
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 17, 2021 11:48 am

Ja sad nista ne razumem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 17, 2021 11:49 am

Prilično je izvesno da nešto nije u redu s vakcinom sa Torlaka čim mesec i po dana nakon što je Popović tvrdio da su Rusi odobrili upotrebu prvih pola miliona doza sa Torlaka one još nisu stavljene u promet u Srbiji, već se uvoze nove iz Rusije, naročito ako se prisetimo kojom brzinom su odobravani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik na početku procesa vakcinacije.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 17, 2021 11:54 am

Ako je tako, i ako su sve prethodne vesti istinite, to je onda ozbiljna i izuzetno skupa brljotina.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 17, 2021 11:59 am

Dakle, lik je danas spomenuo Torlak bukvalno samo u smislu da su tamo odneli gotove vakcine iz Rusije. Ni reči o tome da je najavljivao 4 miliona doza do kraja godine i da je prvih pola miliona dobilo ruski amin još krajem avgusta.

„Sputnjik V je odlična i kao 'buster' vakcina, odnosno kao treća doza vakcine za građane koji su pre toga primili dve doze bilo koje vakcine”, naveo je ministar Popović.

Prema njegovim rečima, vakcine koje su sinoć stigle u Srbiju, odmah su transportovane u Institut Torlak, odakle će u najkraćem roku biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.
    https://www.politika.rs/sr/clanak/489876/U-Srbiju-stiglo-jos-250-000-vakcina-Sputnjik-V
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 17, 2021 12:02 pm

meni nije jasno zašto da proizvode te silne doze, ovde nema ko da ih primi, a sputnjik nije baš atraktivan za prodaju, ako ga samo pakuješ
    disident

Post by disident Sun Oct 17, 2021 12:13 pm

Talason wrote:meni nije jasno zašto da proizvode te silne doze, ovde nema ko da ih primi, a sputnjik nije baš atraktivan za prodaju, ako ga samo pakuješ
    Verovatno su ugorovri takvi da ce sve biti placeno od strane Srbije, pa makar unistili celu proizbodnju kroz x meseci.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 17, 2021 12:21 pm

​Srpsko ministarstvo zdravlja još u aprilu je preporučivalo vakcinaciju trudnica i dojilja.

21. 04. 2021
    TRUDNICAMA i dojiljama se preporučuje da se vakcinišu i zbog toga će sutra Ministarstvo zdravlja poslati dopis svim vakcinalnim punktovima u zemlji da ne vraćaju kući trudnice i dojilje koje su došle da prime vakcinu, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.
    https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/989708/trudnicama-dojiljama-preporucuje-vakcinisu-djerlek-ministarstvo-salje-dopis-svim-vakcinalnim-punktovima/komentari/posalji

Relevantna strukovna udruženja u SAD preporučila su vakcinaciju trudnica još krajem jula.

ACOG = American College of Obstetricians and Gynecologists
    SMFM = Society for Maternal-Fetal Medicine
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Oct 17, 2021 12:25 pm

Sad je Vucic rekao da ima oko milion i po doza sa Torlaka, koje ce za neki dan uci u upotrebu. Mozda je zastalo nesto s birokratijom.

_____

Post by MNE Sun Oct 17, 2021 12:28 pm

Talason wrote:meni nije jasno zašto da proizvode te silne doze, ovde nema ko da ih primi, a sputnjik nije baš atraktivan za prodaju, ako ga samo pakuješ
    pa šta znam valja steći i neko iskustvo u proizvodnji za ubuduće
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 17, 2021 3:09 pm

Na greskama se uci. najbolje sopstvenim...
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Oct 17, 2021 3:18 pm

Erős Pista wrote:Sad je Vucic rekao da ima oko milion i po doza sa Torlaka, koje ce za neki dan uci u upotrebu.

Da, evo te izjave. Nadam se da će biti tako, mada će im sadašnjim tempom trebati baš dosta vremena da istroše ovih ruskih četvrt miliona doza.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će treću dozu vakcine protiv korona virusa primiti u roku od sedam dana i dodao da će ponovo primiti kinesku vakcinu "Sinofarm".
    Vučić je novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) rekao i da će Srbija uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine "Sputnjik V" proizvedene u Srbiji.
    Prema njegovim rečima, proizvedeno je oko 1,5 miliona doza, odnosno po 750.000 prve i druge komponente.
    Istakao je i da fabrika za "Sinofarm" vakcine, koja je trenutno u izgradnji, "napreduje brzo" i dodao da će Srbija u početku puniti i pakovati te vakcine, ali da se radi i na širenju kapaciteta za proizvodnju. "Verujem da ćemo te nove vakcine koje će se pojaviti za četiri, pet meseci, pretpostavljam kineska i američka, da ćemo mi od leta sledeće godine imati te vakcine u proizvodnji", ocenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je Srbija nabavila nove lekove protiv korona virusa i da će biti prva zemlja u Evropi koja će imati "MSD" lek. "To su pilule koje koštaju 400 i nešto dolara, mi to nabavljamo za naše ljude. Nadam se da će naša agencija, posle američke agencije za lekove to odobriti i mi ćemo za mesec dana imati već lekove u Srbiji", izjavio je Vučić.
    https://beta.rs/politika/153770-vucic-bia-stub-odbrane-srbije-od-terorizma-i-delovanja-stranih-sluzbi
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 17, 2021 5:59 pm

Koji će nam kurac Sinofarm
    Sotir

Post by Sotir Sun Oct 17, 2021 6:20 pm

Mór Thököly wrote:Koji će nam kurac Sinofarm
    Зато што би курац могао да добијеш производњу Фајзера, најкраће речено. 
    Ако направе апдејт Синофарма за Делту, било би пристојно. 

Мада у принципу, тренутно нам не треба производња ниједне вакцине....
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 17, 2021 6:54 pm

MNE wrote:
    pa šta znam valja steći i neko iskustvo u proizvodnji za ubuduće

postoji iskustvo u proizvodnji vakcina

pakovanje tu ništa ne pomaže

ovo sa sputnjikom i sinofarmom je besmisleno

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:08 am