Virus
- Post n°927
Re: Virus
mraki tamo:
U jednoj srednjoj u Mladenovcu danas 9 zaraženih profesora.
- Post n°928
Prva vakcinisana osoba iz mog okruženja koja je umrla od Covida.
Otac moje drugarice. Dve doze Sinofarma, i on i zena mu i moja drugarica.
Svi dobili covid. On je imao gomile drugih bolesti.
Otac moje drugarice. Dve doze Sinofarma, i on i zena mu i moja drugarica.
Svi dobili covid. On je imao gomile drugih bolesti.
_____
????
- Post n°929
svi preko 70 i hronicni na bustere pod hitno
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°931
Овај талас је баш дошао у незгодно време - већини вакцинисаних је прошло од 4-6 месеци од друге дозе.
- Post n°932
Бураз се оверио трећом дозом у петак јутро. Код супруге су се симптоми појавили у недељу, а изгледа је закачила у суботу (друга доза пре око четири месеца). Бураз засад без икаквих симптома. Кажем му да се вакцинисао у задњи минут...
- Post n°933
Del Cap wrote:Kolega zakačio, 28 g, nevakcinisan.
Možda je malo neumesno pitanje, ali jel znaš možda zašto se nije vakcinisao? Neka antivaks uverenja, ili čista lenjost, odlaganje, "neće valjda", ili možda zdravsrtveni razlozi?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°935
Turul madár wrote:i u izolaciju, naravno da nije samo vakcina zaštita
Добро, које мере морају да примењују само невакцинисани?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°937
problem je sto ne moze vise izolacija. ne mogu bake da ne gledaju unuke, ne mogu deca da se ne druze makar pomalo po kucama. ja makar vise ne mogu da odrzim tu disciplinu kod ukucana. dok je jos lepo vreme jos nekako ali cim se naoblaci bice pakao.
ja sam ih naspricao i sada sta nam bob da.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°939
ko se s nama druži covid mu je duži
jbg, ljudi cele godine provodili u podrumima i trapovima u ratovima, sad drama ozbiljna, a tehnologija sad takva da sve i svakog možeš gledati i slušati online 31.
jbg, ljudi cele godine provodili u podrumima i trapovima u ratovima, sad drama ozbiljna, a tehnologija sad takva da sve i svakog možeš gledati i slušati online 31.
Last edited by Turul madár on Wed Sep 08, 2021 11:52 am; edited 1 time in total
- Post n°940
vakcina ce biti ali nece biti vakcinisanih. dakle vakcina ce biti na onaj nacin na koji imamo vakcine protiv gripa na pocetku svake sezone. dodjete i spricnete se i to je to. za godinu ili dve pocece da ih naplacuju i tako.
_____
- Post n°941
Zaboravlja se koliko ljudi u drzavi Srbiji zivi u prosirenim porodicama.boomer crook wrote:problem je sto ne moze vise izolacija. ne mogu bake da ne gledaju unuke, ne mogu deca da se ne druze makar pomalo po kucama. ja makar vise ne mogu da odrzim tu disciplinu kod ukucana. dok je jos lepo vreme jos nekako ali cim se naoblaci bice pakao.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°942
Turul madár wrote:ko se s nama druži covid mu je duži
jbg, ljudi cele godine provodili u podrumima i trapovima u ratovima, sad drama ozbiljna, a tehnologija da sve i svakog možeš gledati i slušati online 31
ma cak i opsadi sarajeva si imao duge intervale "normalnog" zivota koje smenjuje pakao i uzas. ovo je drugacije.
takodje, najgore od svega je sto vakcine daju privid nornalizacije. uzeo si vakcinu i u fazonu si da si zasticen ali jebiga nisi. makar ne u meri u kojoj zelis da budes.
_____
- Post n°943
disident wrote:Zaboravlja se koliko ljudi u drzavi Srbiji zivi u prosirenim porodicama.boomer crook wrote:problem je sto ne moze vise izolacija. ne mogu bake da ne gledaju unuke, ne mogu deca da se ne druze makar pomalo po kucama. ja makar vise ne mogu da odrzim tu disciplinu kod ukucana. dok je jos lepo vreme jos nekako ali cim se naoblaci bice pakao.
ma gde zaboravljam.
_____
- Post n°944
dakle ono obavezna vakcinacija pa da se razilazimo.
_____
- Post n°945
Онда је ово полувакцина. Вакцина је оно што смо добијали против туберкулозе, богиња и тетануса, једном се цепиш и заборавиш. Ово нит штити 100% нит траје.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°946
pa ne znam sta je bila alternativa, lokcdown-i deset godina dok se ne razvije bolja vakcina?
_____
????
- Guest
- Post n°947
in fact, tetanus mora na svakih 5 godina ponovo, inače nema zaštite. ima i ono što se daje u stomak ili tako nešto posle nekog rizičnog kontakta sa nečim zatrovanim i sl, ali ne znam da li je to vakcina ili serum
- Post n°949
паће wrote:Онда је ово полувакцина. Вакцина је оно што смо добијали против туберкулозе, богиња и тетануса, једном се цепиш и заборавиш. Ово нит штити 100% нит траје.
Ne, Paće, nije to poluvakcina, nego je ovo poludržava. Nijedna vakcina sama po sebi ne štiti 100%, nego kada se vakciniše (blizu) 100% ljudi, onda i ona radi (skoro) 100%. U tome je razlika. SFRJ je u vreme epidemije velikih boginja vakcinisala 20 miliona stanovnika za manje od 2 meseca, Srbija ne može da vakciniše tri miliona za godinu dana and counting.
Edit: Preterah, nije godinu dana, oko 8 meseci za sada.
Last edited by Erős Pista on Wed Sep 08, 2021 12:26 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°950
s tim da su jugoslaviji sa svih strana spolja stizale i podrška, ali i pretnje da to reši što brže i što bolje. ne znam koliko je poznato da je nulti pacijent variolu prošao relativno lako, jer je bio vakcinisan.