ja sam prvi put u životu gledao brnabić uživo duže od 2 minuta
da, govorila je pripremljeno i koherentno
ali ne bi imao problem sa time da je neko overi metkom u čelo na licu mesta posle one predstave.
nikakav.
zgroženost i zgađenost je mala reć...
plachkica wrote:nije htela ni da govori o moratorijumu.
inače, ovo je bila najbolja konferencija za štampu ane brnabić, bez zamuckivanja, kao da je govorila normalna žena. čak joj je i komentar na dokumentarac na n1 bio ok (relativizacija fašizma i to govori više o njima nego o meni).
btw, jedna zanimljivost, kad je nabrajala ko sve finansira ngo i posledično proteste, rekla je da usaid finansira neku ngo koja stopira izgradnju puta koji po ugovoru radi američka kompanije.
dobro je smišljeno ovo. da li dolazi neko drugi umesto rio tinta, ili su oni samo odložili svoje planove, videćemo.
(moja procena je da se kroz puštanje rio titna vučić pozicionira kao nezamenjivi vladar srbije i da tu neće naići na otpor, a targetiranje fondacija koje daju pare civilnom društvu kroz 'vi im dajete pare da stopiraju i usporavaju vaš kapital ovde, morate da se odličiti' deluje kao dobra taktika)
Zajedničko saopštenje Ambasada Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Savezne Republike Nemačke
21.01.2022 - Saopštenje za štampu
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/aktuelles/-/2507762
Odbacujemo navode da naše države finansiraju političke ili ekološke proteste u Srbiji. Ove tvrdnje ne odražavaju naše partnerstvo sa Srbijom.
Od početka procesa demokratske tranzicije u Srbiji, Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Savezna Republika Nemačka bile su među najvelikodušnijim i najpouzdanijim partnerima i prijateljima Srbije, pruživši joj finansijsku pomoć ukupne vrednosti od preko 3 milijarde evra.
Jasni smo i transparentni u pogledu ove pomoći i naših ciljeva: podrške reformama, dobrom upravljanju, demokratskom razvoju, zelenoj tranziciji i prosperitetu. Značajna sredstva u okviru ove pomoći dodeljena su Vladi Srbije ili raspoređena u saradnji sa Vladom Srbije i njenim agencijama. Ovi ciljevi pružaju podršku proklamovanoj politici Srbije da napreduje u procesu pristupanja EU, kao i podršku pomirenju i stabilnosti širom regiona Zapadnog Balkana.
Bezrezervno odbacujemo sve sugestije da naše države, ili organizacije preko kojih obezbeđujemo tehničku pomoć i podršku, finansiraju ili usmeravaju akcije naročito protiv Vlade Srbije ili bilo koje politike koju ona sprovodi, što uključuje i finansiranje protesta. To je štetna optužba i posebno teško razumljiva kada je reč o organizacijama koje godinama podržavaju i rade sa Vladom Srbije – i Skupštinom Srbije – na njihovim programima reformi i razvoju demokratskih institucija.
beatakeshi wrote:Još koja godinica i ista Milka PlanincStane Dolanc.
Ili se Rio Tinto ozbiljno baca na poljoprivredu, ili su otkupili i upisali ove parcele (1.8.2022.) jer će tamo da bude pristupni put za izvesni rudnik. pic.twitter.com/Pudhjgs9DW
— Nemanja Rujević (@strani_placenik) August 2, 2022
Inobat je nova proba,sada generalna,pred reanimaciju naizgled gotovo mrtvog projekta Jadar i litijumska dolina cela Srbija...sasvim sigurno će tražiti sirovinu,a ona je tu,Rio Tinto ne odustaje,recimo i to je Američki dogovor sa ovom vlasti...
— kosara ivanov (@kosaraivanov) November 14, 2022
Evo potencijalno velike vesti: InoBat je rekao da je sklopljen krovni dogovor da u Srbiji gradi fabriku baterija za automobile kapaciteta 32GWh, a da ce drzava Srbija da to sufinansira sa 419 miliona evra subvencija i poreskih olaksica.
— Mihailo Gajic (@GajicMihailo) November 14, 2022
Evo vesti, nisam linkovao gore: https://t.co/JZzrDVNcp0
— Mihailo Gajic (@GajicMihailo) November 14, 2022
"Ja sam sebe proglasio za najglupljeg predsednika na svetu kad sam doneo odluku da odustanemo od litijuma. Uopšte ne razumem što su protestvovali ispred Vlade. Ja ću da im se obratim. Hoću da im kažem dal vi razumete da uništavate svoju zemlju", rekao je Vučić.
"Loznici bi pripalo 5 milijardi evra u narednih 20 godina. Ne mogu da razumem šta smo to sebi uradili". dodao je on.
Хитно ићи на обарање власти уколико се не допусти експлоатација литијума. Посебно тада на устанак да се дигну мачвански и ваљевски округ, јер то би значило да им је актуелна власт отела будућност како би се додворила шачици екстремиста.
— Владимир Ђукановић (@adv_djukanovic) November 27, 2022
Вучић је синоћ преузео на себе одговорност зашто је заустављен развојни пројекат експлоатације литијума. Најхитније наставити тај пројекат, а ако се од тога одустане онда ни он, а ни СНС, не заслужују да воде Србију. Србија не сме да стане са развојем због шачице екстремиста.
— Владимир Ђукановић (@adv_djukanovic) November 29, 2022