Hans wrote:Izvor za devet miliona turskih Srba?
Pa rekli mu u drustvu srpsko-turskog prijateljstva "Inat". Meni s druge strane Ratko Mladic pricao da su oni Turci, i sta cemo sad?
Hans wrote:Izvor za devet miliona turskih Srba?
No Country wrote:
Најмањи и најневажнији империјални народ
Ferenc Puskás wrote:Boro i Ramiz! Leši kapetan!
Maltene
Ferenc Puskás wrote:Kasmo kotoga, imamo li ikakvih saznanja kako kosovsko školstvo i historiografija interpretiraju 2sr i NOB?
Ове године је изашла изузетна књига које су заиста реткост код нас: превод са средњовековног грчког делова примарног историјског извора Лаоника Халкокондила писаног око 1464. о Османском освајању Европе у периоду 1282 - 1464. Сада више нико не може да вас лаже у вези са тим шта… pic.twitter.com/sT41HMCOzB
— Saša Radulović (@SasaRadulovich) September 22, 2023
Pošto me je @SasaRadulovich blokirao, moram da se osvrnem na stvari koje je izneo o vizantijskoj istoriji i spisu Laonika Halkokondila bez citiranja tvita. Ceo traktat je pokazatelj nekoga ko ne razume, ne samo istorijsku nauku, nego nauku i naučnu metodologiju uopšte. 1/
— Milena Repajić (@MilenaRepajic) September 22, 2023
DJB i izbori Politika (Politics)
Posto vidim da Dosta je bilo izlazi na ovogodisnje izbore, moram da kazem nesto o njima iz licnog iskustva. Znam da moja porodica i ja nismo jedini kome je neko iz politike ucinio nesto nazao, ali prosto ne mogu da cutim.
- Spoiler:
Sasa Radulovic i ekipa su od mog oca kupili deo Kraljevacke televizije, koja je lokalna gradska televizija u Kraljevu. Moj otac nije imao para da je drzi u zivotu i placa radnike jer na konkursima za medije nije dobijao ni dinara. Naravno dobijale su rezimske televizije. Zbog toga je bio primoran da deo televizije proda. Nakon toga, novi vlasnici su mog oca otpustili, coveka koji je tu televiziju osnovao. Prostorije televizije su u mojoj porodicnoj kuci. Tata je imao ugovor s novim vlasnicima o izdavanju kuce. Oni nisu placali ni kiriju ni racune. Struju su nam ugasili u kuci i moja majka je zivela u mraku mesec dana jer nismo imali 700 evra da platimo za njihovu struju. Na kraju je nekako platila sama, a oni se nisu ni oglasili povodom toga. Tata je pokrenuo spor protiv njih zbog kirije i racuna pre cetiri godine. Taj spor i dalje traje. Pre dve godine tata je umro, a spor se nikako ne zavrsava. Placamo advokata da ode na sud i da se zapljune, jer je svako rociste pomereno ili otkazano, ili se druga strana ne pojavljuje.
Televiziju koju imaju ne koriste za svoju politiku. Oprema nam stoji u kuci i skuplja prasinu. Niko od zaposlenih ne dolazi na posao mesecima, ali nece ni da iznesu opremu i da nam vrate kucu. Sve je prljavo i puno paucine, sto govori o tome koliko oni sve to ne koriste.
Pojeli su nam toliko para i zivaca, i to ni za sta. Ne znam kakav covek treba da budes da okupiras tudju kucu i da te boli uvo. A pritom ti i ne treba. A ovamo pricaju o nekom postenju i sta je fer a sta nije.
Ako ste procitali do kraja, nadam se da necete glasati za njih, jer nisu nista bolji od ovih koji su na vlasti. Nadam se da ce se stranka ugasiti i da ce se svi oni vratiti u rupe iz kojih su izasli. Meni njihove pare vise i ne trebaju, samo hocu da nas vise ostave na miru.