Beyond tragic. Afghanistan's Sports Federation announced a member of the National Youth Soccer Team was one of the people who fell off the US military plane & died. A child. Zaki Anvari. pic.twitter.com/rc9mgVYgP6
— Farnaz Fassihi (@farnazfassihi) August 19, 2021
Paštuni
- Post n°526
Re: Paštuni
- Post n°527
At Catterick Garrison near Richmond in North Yorkshire, the largest British army garrison in the world, the mood among soldiers and ex-soldiers was one of disappointment and despair.
“It’s shameful. The political response has been shameful. I feel completely let down. It feels like we left them to rot,” said Anthony Kirkby, who spent 16 years in the Royal Signals and served in Afghanistan from 2009 to 2010.
“I understand from a moral point of view why we pulled out. But we were not patient enough. We should have been more patient and sat back to give the Afghan forces the edge. We pulled out before they were mature enough to control the situation.”
Grdn
Ne mogu da kazem da su raspolozenja sa dve strane atlantika totalno suprotna, ali...razlika je vise nego ocigledna.
- Post n°528
E, ovo su pravi imperijalisti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°529
Erős Pista wrote:E, ovo su pravi imperijalisti.
Meni se ovo vise svidja. Mislim, jbg
- Post n°530
White man's burden.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°531
šteta što nisu ostale tamo incestaške nakaze, kad im se već toliko ostajalo
- Post n°532
Za razliku od Bajdena BoJo ne verujem da ce dobiti ikakve poene na ovo povlacenje, osim pomalo negativnih. Juce u Parlamentu bila 1 mini pobuna samih Torijevaca za ovo sto rade. Opozicija po difoltu pljuje sta god vlada da radi. Bukvalno nece imati ko da prenese poruku - ej ljudi, dobro je da vise niko ne ide tamo. Plus, izgledaju kao US puppet, a oni to ne vole, sve i kad jesu. E sad, druga je stvar sto posle sranja sa Brexitom nemaju kud vise.
- Post n°533
Erős Pista wrote:White man's burden.
Ma mnogo bi trebalo da pisem, ali prosto ovaj stav mi je blizi. Znam da postoji KSA, ali zasto mora da postoji jos jedna KSA ako ne mora. I to neuporedivo siromasnija, a time i gora.
- Post n°534
Ja ne bih voleo da Srbija vojno učestvuje u održavanju reda u Avganistanu, u periodu dok oni sami ne steknu "edge" da zavode red.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°535
zoran živković je nudio srbijansku vojsku američkim nakazama za avganistan i irak.
- Post n°536
Летећи Полип wrote:Ja ne bih voleo da Srbija vojno učestvuje u održavanju reda u Avganistanu, u periodu dok oni sami ne steknu "edge" da zavode red.
ma dobro Srbija...
- Post n°537
— Politics For All (@PoliticsForAlI) August 19, 2021
- Post n°538
Koji su ovo fejlovi...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°539
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°541
— UK military left in the dark by the US about timings and pace of their withdrawal… UK official confirms this is the case
— Biden ignored Boris Johnson’s attempts to speak on the phone for 36+ hours
_____
????
- Post n°543
Pa majku ti božiju neoimperijalističku... Slupali dva triliona dolara, a ne mogu da im plate let.
_____
- Post n°544
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°545
Nema besplatnog evakuisanjaDel Cap wrote:Sajgon 2.0, novi i komercijalizovan.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°547
Del Cap wrote:Not my president / na UK način
Ово вапије за низом фотака из ранијих прилика кад су Брити дали пример за будуће Амере како се достојанствено повући подвијена репа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°548
Janko Suvar wrote:— UK military left in the dark by the US about timings and pace of their withdrawal… UK official confirms this is the case
Special relationship.
- Post n°549
Del Cap wrote:Not my president / na UK način
Britanija je našla svoju dušu
Bukvalno bi bilo bolje
- Post n°550
Odjeci i reagovanja
Fascinating thread on Jihadists response to Taliban victory in Afghanistan
— Yalda Hakim (@BBCYaldaHakim) August 20, 2021
"Al-Qaeda's Sahel leader, Iyad Ag Ghali, said in a 10 August message that the Taliban's recent advances marked a "historic" moment, as he congratulated the group on its military feats"
More here https://t.co/OVhOiM3ImC