Paštuni
- Post n°626
Re: Paštuni
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°627
Пфф, лако њима да се повлаче у реду кад им и транспортни авиони имају топове.ficfiric wrote:Ruski arhiv objavio je do sada nepoznati snimak iz februara 1989. godine, sa poslednje faze povlačenja sovjetske vojske iz Avganistana.
— Sputnik Србијa (@rs_sputnik) August 24, 2021
Primetno je da na aerodromu u Kabulu nema nikakvog haosa. Vojnici čekaju ukrcavanje, sve se odvija po planu. pic.twitter.com/pGoigtnwB2
(15-ти секунд, репна турела са двоцевним топом 23мм на Ан-12)
- Post n°628
Није било дигиталних камера да се сликамо.
Али је било врло уређено свуда где сам прошао. Виделе се колоне јединица, комплетне батерија и чете технике, ВП на пунктовима контролише и усмерава.
- Post n°629
To mi je bila prva asocijacija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°630
Успут су нам нека деца поред пута махала.
Тек кад смо се повукли на ИКМ сам из неких дописа посредно сазнао да су се повукли и граничари и МУП, односно све. Дотад сам мислио да се само војска повлачи у касарне, односно ништа нам нису прецизније рекли.
- Post n°631
@TBowmanNPR
·
20m
The White House say Afghan interpreters and others should be able to get to the Kabul airport – despite the Taliban blocking access to airport. “The individuals we have prioritized … our expectation is that they will be able to reach the airport,” WH spokesman Psaki said.
_____
????
- Post n°632
[size=15]Sierra Alpha
@skywatcherintel
·
5m
Reports from credible sources claiming that the Taliban has completely cut off the airport not just to Afghans, but to all people attempting to access the airport.
Not good if true, but it appears so.[/size]
_____
????
- Post n°633
- Post n°634
Erős Pista wrote:Bilo je bukvalno kao ovo. Kosovski Srbi, izbezumljeno: ali... vracate se, zar ne? Nasi oficiri: ma da, da, za mesec-dva najvise, ovo je samo privremeno...
To mi je bila prva asocijacija.
razgovor sa ljudima iz Orahovca: – Da li ima nešto od Kosova, sad ja vas pitam, možda bolje vi znate gore? Da li je sačuvano ili…? Znači, nema ništa?
Svetlana Lukić: Pa ne, ne.
– Jednog dana će samo da čuju da smo svi uhapšeni, kidnapovani ili streljani. Sad ne znam ja gore srpski narod kako razmišlja uopšte za ovaj narod ovde u Orahovcu, ali samo da ne bude sve to kasno. Onda džaba onaj Kosovski boj, kad već odu svi. I sa toliko muke oslobodismo se okupacije, 500 godina Turaka, a ne možemo da se oslobodimo od ovih. Ali na ovaj način ne, nikako. Kad se gore gnjavi, baš ih briga za nas dole.
– Prolazile su vojske, mi pitamo za savet šta da radimo, da li da odemo, znamo da je beda u Srbiji, ali da spasemo glave, pa ćemo možda nekad i da se vratimo. Oni će da kažu – šta ćete gore, gore je haos, znaš, kao njihov savet neki, kažu da je dopis stigao do našeg predsednika opštine ovde, međutim, on nije objasnio narodu. Nije hteo da kaže, stigao mu dopis iz Prizrena, iz okruga da spremi narod i krećite. Međutim, mi kao ćurke ostali ovde.
Svetlana Lukić: A da li vam je dolazio Zoran Anđelković?
– Zamolili smo ga da nam da evakuaciju, on je rekao da će da pošalje 50 autobusa, gde ćeš ti 50 autobusa da pošalješ.
Rekao je – ja ću da se trudim, izdržite ovu noć, biće najteža noć. Mi se spremili, čekamo autobuse, autobusa nigde i autobusi nikad nisu došli.
– Ceo dan smo čekali sa torbama gore.
– Mi to tražimo od Srbije, makar da spavamo na slobodi, pa ne možemo više ovako. Grehota je ove dece, mi starci ne možemo više sve njih da čuvamo, ne možemo. Osam meseci, evo šta je naše, ovaj krug, da li ima ta Srbija malo za nas da misli, bre? Pa, grehota je ovo ovako, velika grehota je. Nama je dosta, mi hoćemo mir.
– Troje su umrli, što kaže on, od napada srca, a da je bilo da se odnesu do ambulante, sigurno bi danas bili živi.
Svetlana Lukić: Gde ih sahranjujete?
– U crkvi, a ranije mi tamo smo imali groblje, mi Srbi tamo smo imali, u šiptarski deo. Sad, evo u crkvi nema više mesta, ima nas starih dosta koji ćemo da umremo, neće imati mesta gde da nas zakopaju. Ne, i mrtvi više dosadili. Kakvo groblje, sestro moja, mi smo zaboravili mrtve, mi gledamo mi da ostanemo živi, ja da ti kažem pravo. Ja prva sam koja imam kuću gore na Krš, imam sina, došao mi je iz armije, ovde smo svi Srbi, i ja moram da mu dam da ruča, brzinski da dođe ovde pred crkvu, jer ovde nije sigurno. Kao što vidiš, ovde smo svi. Evo, ovde je naš zaklon. Idi, sine, ne smem da ga držim u kući, čim se smrači, prvi mrak, ja moram dole da begam. Ja ne smem da sedim u kući.
– Da vam kažem iskreno, u petak došao mi sin iz vojske, u ponedeljak došao KFOR, već dva puta je bio na proveri dole da ode za Srbiju, da studira, da nastavi školu mašinsku, sad ne može da ide. Šta da radim sada, sine?
– Sutra će možda i moga, mi smo morali decu da pustimo u vojsku, sta da radimo? Hajde, kako da ga ne pustimo, ima li način da ne pustimo dete?
– Još ne znam gde mi je sin i ćerka. Ćerka mi je udata, a sin mi radi ovde i tako. Ovde po ulici, krije se, mlad dečko 21 godinu.
– To je bilo mnogo na brzinu, mnogo se brzo vojska povukla, KFOR je došao, nije narod znao, Đakovica je ostala, druga mesta su se povukla, mi ne.
- Post n°635
Mi bi bili zahvalni Srbiji, jer smo njihova nacija, da nam pomognu u najtežem trenutku. A taj čovek koji god nam bude pomogao, ne znam kako bi mu zahvalila, tad bih videla da Srbija misli na nas. To neka reše, ili narod s nama dole ili narod s nama gore. Mi molimo ih samo da nas izbave nekako i zato vas molim, kako god, da li ste novinar ne znam šta ste, da se nekome obratite da nas povuče, nas, evo, pogledajte, goli i bosi. Niko nas ne razume i šta ćemo sad. Zato ja kažem Srbija, ne mogu da kažem da ona ne misli na nas, to je glupo, mi smo njihov narod, sramota je što nas je ostavila, ali tako je sad bilo, ali povucite nas, bre.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°636
- Post n°637
We have 3 flights. We managed to get 900 seats for at risk Afghans. The fundraising effort was tremendous. Now we can’t get them through Taliban & US checkpoints to kabul airport. I’ve pulled every contact
— Maria Abi-Habib (@Abihabib) August 24, 2021
These planes are gonna land in kabul & leave mostly empty.
Soul crushing
- Post n°638
No Enemy has EVER done this to America, befouled Iwo Jima’s eternal sacrifice, whilst wearing our equipment.
— Sebastian Gorka DrG (@SebGorka) August 21, 2021
Until Biden.
He has betrayed all Americans, alive and dead. pic.twitter.com/3WlZpLuy6v
- Post n°639
- Post n°640
Brzo se formiralo tržište.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°641
Кад нам је нестало струје оно 2003. па након три дана дошла у пола зграда а ми остали чекали још осам, туширање пет долара код комшије. Ко воли нек изволи.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°642
While we will be paying for these stays, we could not do this without the generosity of our Hosts.
— Brian Chesky (@bchesky) August 24, 2021
- Post n°643
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°644
ćaća wrote:Privatnici naplaćuju 6,500$ za mesto u avionu.
neka, neka vide sluge koliko su vredni imperijalističkim gospodarima, američki k9 i nemačko pivo putuje pre boranije koja će za bežaniju platiti sve dolare koje su zaradili radeći za njih.
- Post n°645
- Post n°646
Mór Thököly wrote:Ti da si u avganistanu prvi bipoginuo u borbibio u talibanima
+1
- Post n°648
Č-č-š
- Guest
- Post n°649
Mór Thököly wrote:Ti da si u avganistanu prvi bi poginuo u borbi sa talibanima
sigurno, borba talibana i njihovih kreatora je u rangu večitog derbija zvezda partizan, govna protiv govana. ne bi me bilo tamo još od "oslobođenja" 2001.
- Post n°650
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started