by паће Thu Feb 01, 2018 5:31 pm
Arkady Ivanovich wrote:da, zato imamo nastavak razvoja putne, a posebno zeleznicke mreze, kroz frusku goru i veliki zeleznicki cvor rumu
megatuga je sto u novom sadu ili subotici ne mozes sesti u voz za zg ili ljubljanu. o banatu da ne pricam nesto seru da ce mozda uskoro krenuti voz ns - zr.
Хоће ли опет преко Орловата, Перлеза и Римских Шанчева? То је било супер, узмем повратну до Елемира па ми важи 6 дана уместо стандардна три, јер релација прелази 100км. Наиме, пруга ЗР-НС описује једно повелико S па 45км ваздушне линије испадне 96км возом. На исток до Орловата, на југозапад до Перлеза, на запад до Каћа, онда полукружно до распутнице Сајлово (која је северозападно од Новог Сада), па улази у НС са западне стране. Око 50 минута колима/бусом, два ипо сата возом (плус десетак минута кроз ЗР, које не бројим јер ми је ближа Фабрика станица) и плус колико већ треба да се сачека вршачки или београдски у Орловат стајалишту. Умело је да загази у четврти сат. А умела је да буде гужва толика да током првог сата вожње кондуктер ни не може да уђе да цвикује карте.
Arkady Ivanovich wrote:
ma jasno sada da nema vise nista, ja pricam kako su funkcionisali vozovi kojima si mogao direktno iz ns da ides u hr i slo, neki su isli do pazove samo pa motali za rumu, a neki su isli do bg pa odatle nastavljali do rume i dalje. mogao si uci u ns u voz i izaci u kopru, to zelim da kazem.
Не сећам се где је та пруга прелазила Дунав, негде око Бечке Паланке? Тај бисмо део обично преспавали. Мислим да се спајала са београдском негде око Новске или Брода.
И да, било је и да смо сели у НС а изашли у Штутгарту, Загребу, Задру, Шибенику, Сплиту...