Uzgred, gorepomenuti John Nestorson ima fine majice.
Novi Sad
- Post n°101
Re: Novi Sad
Šteta što se u Fabrici stalo s praksom buvljaka knjiga, a u The Quarteru vinila.
- Guest
- Post n°102
ne znam zasto to, verovatno je utihnulo samo od sebe zbog malog odziva. ljudi koji se i nisu znali se verovatno uvezali posle par pojavljivanja pa im ni ne treba pijac.
- Post n°103
Moguće da je to, a možda i zbog "situacije" s DC čiji su aktivisti zapravo to i organizovali.
- Guest
- Post n°104
e pa i to. u medjuvremenu su ostali bez prostora tamo, pa su i aktivnosti prigusene, silom prilika.
al znas kako inace sad to ide jbg u takvim razmenama i trgovinama live ili online, ja npr provalio nekog lika punog knjiga na kupindu, jednu kupio tako, a kad mi iskoci nesto zanimljivo novo, zovnem ga i obavimo sve.
al znas kako inace sad to ide jbg u takvim razmenama i trgovinama live ili online, ja npr provalio nekog lika punog knjiga na kupindu, jednu kupio tako, a kad mi iskoci nesto zanimljivo novo, zovnem ga i obavimo sve.
- Post n°105
Ma jasno, nego sam voleo te buvljake i zbog druženja s ljudima.
- Guest
- Post n°106
GdećetezaPrvimaj?
[ltr]@OgiEvropa[/ltr]
7m7 minutes ago
Zanima me, kud sveti duh ode,
kad u novosadskim cevima nestane vode?
Da li on izađe kroz šaht kraj puta
il' ostane da kroz vodovod luta?
[ltr]@OgiEvropa[/ltr]
7m7 minutes ago
View translation
Zanima me, kud sveti duh ode,
kad u novosadskim cevima nestane vode?
Da li on izađe kroz šaht kraj puta
il' ostane da kroz vodovod luta?
- Guest
- Post n°107
i gradski zastitnik ima posla
docim se za laznu odzacarinu nije udostojio mesecima da odgovori, puvanjak smrdljivi.
docim se za laznu odzacarinu nije udostojio mesecima da odgovori, puvanjak smrdljivi.
- Post n°108
ja dolazim
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°109
Za vrijeme njegovog upravljanja SPC počinjeni su najstrašniji zločini, uključujući i genocid, a on je blagosiljao ratne zločince Karadžića, Mladića i Arkana – naveo je anonimni novinar iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.
Neimenovani autor napisao je da patrijar Pavle "u javnosti nije prepoznat kao ratni jastreb, ali da su za vrijeme njegovog upravljanja Srpskom pravoslavnom crkvom izvršeni najstrašniji zločini, uključujući i genocid, od čega se crkva nikada nije ogradila", prenose "Naše novine".
Oni dalje navode da su "sveštenici SPC učestvovali u ratnom huškanju i pozivanju na zločine i etnička čišćenja", a portal zaključuje da se "to i dalje nije promijenilo".
"Za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji crkva je odbila sve mirovne planove, a patrijarh Pavle je blagosiljao ratne zločine Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana" – nastavlja anonimni novinar.
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, juče je bio zgranut ovim redovima, jer je podržao prijedlog da se novosadski bulevar nazove po pokojnom patrijarhu.
– Možemo biti ponosni ako jedan od bulevara bude nosio ime patrijarha Pavla. A za ove gadosti i nevjerovatan bezobrazluk mogu samo da kažem, da kad bi neko za autore ovog sajta pisao takve stvari, bio bi vjerovatno krivično procesuiran – istakao je Vučević.
Predsjednica Komisije za davanje naziva ulicama Novog Sada Branka Bežanov (SPO), koja je i predložila da se bulevar zove po patrijarhu Pavlu, navela je da su njenu ideju podržale sve političke opcije.
– Desetine hiljada ljudi koji su danima čekali da se poklone počivšem patrijarhu Pavlu i nepregledna rijeka ljudi na njegovoj sahrani vrijede mnogo više od zlonamjernih riječi novinara, koji pozivajući na mir i toleranciju plasira govor mržnje – napominje Bežanova.
S njom se slaže i analitičar Dragomir Anđelković, koji tekst iz pera jednog od nezavisnih novinara Vojvodine smatra uperenim protiv Srba i srpske tradicije.
Predsjedniku NDNV Dinku Gruhonjiću ovo nije prvo obrušavanje na patrijarha Pavla.
Naime, poslije patrijarhove sahrane, više od 500.000 ljudi koji su došli da mu odaju poslednju počast, Gruhonjić, inače dobitnik više nagrada za toleranciju, nazvao je nekrofilima.
– SPC je bila jedan od vodećih generatora ratova. "Prvo su popovi, pa topovi, pa lopovi", a poslije svega toga ostaje činejnica da je SPC jedina nacionalna institucija koja i dalje uživa veliki ugled u narodu. Pa je*eš takav narod - izjavio je tada Gruhonjić.
branka bezanov, pojam lokalne stranacke parazitcine, ucesnica u svakoj vlasti jer spo. jedino po cemu je upamcena bilo je kada je posle pozara u folkoteci kontrast, ne sacekavsi ni da iznesu mrtve pojurila da izjavi kako se spo uvek zalagao za vecu bezbednost i kontrole objekata u gradu. neopevano djubre, tadasnja sekretarka za bezbednost u lokalnoj upravi.
- Guest
- Post n°110
sef kulture novosadskog javnog preduzeca spc vojvodina saopstenjem za medije obavestava o nastupajucem dogadjaju. inace doticna vesna cepic je profesor knjizevnosti, ili se samo tako predstavlja.
- Post n°111
Meni ovde najviše bode oči ovo "recimo". Šta ta reč uopšte radi tu?
- Guest
- Post n°112
ceo tekst je more gresaka, od forme, gramatike, pravopisa, do boginje cardasa (umesto kneginje) i ulicnog recnika.
tupaca nepismena inace pripada politickoj bagri koja aktivno stiti srBsku tradiciju, kulturu i cirilicu. dss govna su u pitanju.
tupaca nepismena inace pripada politickoj bagri koja aktivno stiti srBsku tradiciju, kulturu i cirilicu. dss govna su u pitanju.
- Post n°113
Manijak noćima puca u Petrovaradinu
Nepoznata osoba ili više njih već noćima drže u strahu meštane Petrovaradina jer pucaju po kućama i vozilima.
Pucnjave kako pričaju meštani traju od četvrtka, a do sada je izrešetano pet kuća i dva automobila.
Iako su meci u više navrata završavali u sobama, srećom, niko nije povređen.
Poslednji incident se dogodio sinoć oko 23 časa kada je ispaljeno više hitaca, najverovatnije iz automatske puške na porodičnu kuću na Bukovačkom putu.
Kako se može čuti od izvora bliskih istrazi, u vreme pucnjave u kući je bila žena sa ćerkom. Na sreću meci iako su proši kroz prozor i neposredno pored žene nisu je pogodili.
Kako se može čuti, policija je proteklih dana svake noći na terenu i intenzivno traga za počiniocem.
Danas su bili u velikom broju na Bukovačkom putu, gde je noćas pucano u kuću. Teren je pretraživalo više od 20 policajaca sa pancirima.
Iz policije za sada nisu davali nikakve zvanične informacije o pucnjavama u Petrovaradinu.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Manijak-nocima-puca-u-Petrovaradinu.html
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°114
http://www.autonomija.info/devetnaest-radnika-otpusteno-iz-informatike.html
zasto 021 ne pise o ovome?
zasto 021 ne pise o ovome?
- Guest
- Post n°115
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/545873/Sukob-u-skupstini-Novog-Sada-Parovicu-cuti-lupicu-ti-samar
Današnja sednica Skupštine grada Novog Sada još zvanično nije ni počela, a situacija se uveliko zakuvava. Dok radnici JKP "Informatika" ispred Skupštine protestuju zbog 19 nezakonitih otkaza, zamenik gradonačelnika Borko Ilić u Skupštini preti Miroslavu Paroviću, predsedniku Treće Srbije, da će ga ošamariti.
Današnja sednica Skupštine grada Novog Sada još zvanično nije ni počela, a situacija se uveliko zakuvava. Dok radnici JKP "Informatika" ispred Skupštine protestuju zbog 19 nezakonitih otkaza, zamenik gradonačelnika Borko Ilić u Skupštini preti Miroslavu Paroviću, predsedniku Treće Srbije, da će ga ošamariti.
- Post n°116
:ljaksofon:
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°117
Prepirka je počela pored govornice, gde je Ilić zahtevao objašnjenje od Parovića zašto je otpustio dva radnika iz njegove stranke – Demokratske stranke Srbije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°118
Samo principijelno!
kakav sudar titana.
kakav sudar titana.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°121
Look what you made us do!
_____
- Post n°122
Sreća pa ovi ne politizuju događaje od ugovora u Smederevu do iscrtavanja pešačkog u Kumodražu.
- Post n°124
"Ti se meni sviđaš i ja ću te upoznati."
_____
- Post n°125
bilo ovo ovde? lazaris u NS
http://www.dnevnik.rs/drustvo/stanari-u-pohodu-na-lokalne-samouprave
http://www.dnevnik.rs/drustvo/stanari-u-pohodu-na-lokalne-samouprave
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started