by Guest Sun Oct 10, 2021 3:26 pm
Talason wrote:ja ne poznajem harpa, osim što sam prepoznao avatar sa ppp-a
meni je 9/11 uz raspravu o kemtrejsima bio prvi wtf u virtuelnom svetu, bilo mi je poznato da ljudi najviše vole da raspravljaju o stvarima koje su im potpuno nepoznate, ali internet je ovde poslužio kao stravično jak pojačavač, o čemu pre toga nisam uopšte razmišljao
pored toga, čitao sam raspravu na vidovdanu krecionizam vs evolucija na temi pitajte miroljuba petrovića. to je bilo strašno u to doba
ništa od toga ne može da se poredi sa histerijom oko korone
vrlo je zanimljivo da smo za 10 godina od "vidi budale, misli da može da na jutjubu nauči celu arhitekturu i statiku za 2 sata" došli do toga da ta budala ima sasvim direktan, a za neke i koban uticaj na život većeg broja neznanaca. cela demagogija vrha države "ko traži mere, taj ne veruje u vakcine" je prepisana od antivaksera, nema tu ničeg slučajnog, nama sada Haarppp sada vlada državom, arch-villain biološki terorista čija je supermoć to što je imbecil.
i pričajte sa medicinarima ako možete, oni normalni među njima su često u šoku zbog stvari koje čuju, tipa neko ti umre od korone i ti mesec dana čitaš internet i kažeš "znate šta, ja više ne verujem u tu medicinu".
munjevito i verovatno nezaustavljivo opada vera ne samo u medicinu, ne samo u nauku u širem smislu, već vera da je moguće rešavanje problema putem racionalnog konsenzusa. ne bi me više začudilo ni da, ako se pojavi pet-šest influensera kojima to postane zanimljiva tema, ljudi prestanu da veruju u ručne kočnice i da vređaju one koji ih koriste. tako se postaje ne varvarin već životinja, gubi se osnovna odlika ljudskosti - da budeš adaptabilan i radoznao, da usvajaš i prenosiš znanja. ljudi kao Haarppp su bukvalno predvodnici tog trenda i ne mogu rečima da iskažem koliko ih se gnušam, nebitno da li to rade iz uverenja tj. u skladu sa svojim kognitivnim limitima, ili zato što su cinični oportunisti željni bedne slave na društvenim mrežama.