Virus
- Post n°401
Re: Virus
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°402
Зар вотке нису увек биле у женском роду? Стаљичнаја, камсамолскаја, жубровка? По мени, треба ракија рускаја стандартнаја. Ал' то руског што говорим је већ две генерације бајато (ит. сбаљато), шта ја знам.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°404
А понекад набаве и свеж... :паће:
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°405
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6060930/
Infectious disease such as tuberculosis, upper respiratory tract infections of viral origin, i.e., influenza is seen in individuals with Vitamin D deficiency.
Infectious disease such as tuberculosis, upper respiratory tract infections of viral origin, i.e., influenza is seen in individuals with Vitamin D deficiency.
- Post n°406
danas mi curi nos ceo dan. ali baš curi, kao vodica...
onda me komsinica preplasila da je sin njene drugarice fasovao koronu sa jednim jedinim simptomom - nos koji curi....
mozda uradim antigenski test pred polazak u grcku u sredu.
onda me komsinica preplasila da je sin njene drugarice fasovao koronu sa jednim jedinim simptomom - nos koji curi....
mozda uradim antigenski test pred polazak u grcku u sredu.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°407
Meni tako curi pa prestane godinu dana. Ja sam, doduše, alergičan na sve i svašta, a mislim i da je do maske.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°408
#Covid19 patients in ICU in #France @ highest level since April 2020. Head of one Paris unit says staff reaching burnout and that 30% of his nurses will quit profession after crisis. His hospital he says recieved no real help since pandemic began. @APHP @EmmanuelMacron #F24 https://t.co/kPH9vAJ5OD
- Post n°409
Јебем му све, живо ме занима колико невакцинисаних има антитела.
Ове недеље ће опет бити пад заражених од 20%. Упркос томе што су више отворени локали пре три недеље (ту се видео мали пад броја оболелих) а школе пре две недеље (ту није било промене у паду).
Вакцинисаних са обе дозе има око 25% пунолетних, а са једном 12%. То није довољно за пад. Мора да је и до оних који су прележали.
У Емиратима са 60-70% вакцинисаних стоје у месту.
Да ли то значи да код нас укупно има више имуних?
Вишак смрти од почетка епидемије је око 24 хиљаде. Ако је 90% од короне, и ако је смртност 1%, долазимо до тога да је 40% пунолетних прележало.
И на крају, ако је мањи део вакцинисан, долазимо да можемо да имамо и 70% имуних.
То је све врло оптимистично, али би могло да објасни зашто имамо и даље пад броја заражених.
Све је то шацометрија, зато ме заиста занима колико има имуних.
Не би ме чудило да је урађено пар студија и да резултати показују слично, а да их ови из КШ не објављују јер би се видело колико су прикривали размере епидемије.
Ове недеље ће опет бити пад заражених од 20%. Упркос томе што су више отворени локали пре три недеље (ту се видео мали пад броја оболелих) а школе пре две недеље (ту није било промене у паду).
Вакцинисаних са обе дозе има око 25% пунолетних, а са једном 12%. То није довољно за пад. Мора да је и до оних који су прележали.
У Емиратима са 60-70% вакцинисаних стоје у месту.
Да ли то значи да код нас укупно има више имуних?
Вишак смрти од почетка епидемије је око 24 хиљаде. Ако је 90% од короне, и ако је смртност 1%, долазимо до тога да је 40% пунолетних прележало.
И на крају, ако је мањи део вакцинисан, долазимо да можемо да имамо и 70% имуних.
То је све врло оптимистично, али би могло да објасни зашто имамо и даље пад броја заражених.
Све је то шацометрија, зато ме заиста занима колико има имуних.
Не би ме чудило да је урађено пар студија и да резултати показују слично, а да их ови из КШ не објављују јер би се видело колико су прикривали размере епидемије.
- Guest
- Post n°410
Nije rađeno par studija. Jedina studija koja je rađena bila je potpuni fijasko.
Niko nije radio nikakve tajne studije, nemamo mi kapacitet za to.
Niko nije radio nikakve tajne studije, nemamo mi kapacitet za to.
- Post n°411
https://www.dw.com/en/coronavirus-no-big-outbreaks-after-barcelona-test-concert/a-57353466
A concert in Barcelona showed that mid-sized cultural events could be held safely despite the pandemic, organizers said.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°412
bog te jebo.Sotir wrote:
Вишак смрти од почетка епидемије је око 24 хиљаде.
_____
????
- Post n°413
Naravno da je bogtejebo. Nego da mi vdimo kako ce kafici i unutra da rade, dal je onlajn nastava ovakva ili onakva i zasto sve nije zgodno da ko god moze radi od kuce... I ne vazi to samo za Srbiju, naravno.
- Post n°414
Bleeding Blitva wrote:https://www.dw.com/en/coronavirus-no-big-outbreaks-after-barcelona-test-concert/a-57353466
A concert in Barcelona showed that mid-sized cultural events could be held safely despite the pandemic, organizers said.
:gif gde vesic trlja ruke sa natpisom EXIT preko Vesiceve glave:
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°415
Meni su samo strasnije reakcije tj racionalizacije i ravnodušnost teletabisa.Janko Suvar wrote:bog te jebo.Sotir wrote:
Вишак смрти од почетка епидемије је око 24 хиљаде.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°416
Mór Thököly wrote: i zasto sve nije zgodno da ko god moze radi od kuce... I ne vazi to samo za Srbiju, naravno.
Па како ће да шпијунирају раднике и изигравају влас', ако их не виде. Ди то има. Да не спомињемо све оно женскиње које нема ко да спопада.
_____
- Post n°417
Мислим потпуно ми је нелогично да у Емиратима са преко 60% вакцинисаних стагнира месец дана број заражених, а код нас већ месец дана константно опада, упркос отварању.
Ако се овако настави још пар недеља овакав пад, дефинитивно смо добро прокужени.
Ако се овако настави још пар недеља овакав пад, дефинитивно смо добро прокужени.
- Post n°418
Sotir wrote:Мислим потпуно ми је нелогично да у Емиратима са преко 60% вакцинисаних стагнира месец дана број заражених, а код нас већ месец дана константно опада, упркос отварању.
To nije matematika. Ruralna populacija u Srbiji 43%, ruralna populacija u UAE 10%. To je 1 od razloga. Pa onda klima uredjaji...itd
- Post n°419
MNE wrote:MNE wrote:"24.03
19.45
21.91
22.04
20.73
20.3
18.64
21.01%" pretrošle ned
18.12
16
15.73
16.21
19.25
17.29
16.71
17.04% prosjek, pad za 4% ovo je već nešto
15.12
12.98
13.99
12.9
14.57
15.71
13.31
14.08% prosjek, pad za 3%
evo nedjelju dana skoro sve je otvoreno kafane unutra napolju itd. masku skoro niko više ne nosi
11.51
12.16
12.18
12.43
12.11
12.11
10.78
11.89% prosjek za prošlu, pad za 2%
- Post n°420
И у Израелу је стагнирало на том проценту вакцинисаних, није само до Емирата. Почело је да им пада на 70-80% вакцинисаних.
- Post n°421
Sotire a šta bi rekao za naš pad iako imamo oko 5% vakcinisanih (sa jednom i obije doze), za manje od mjesec se prepolovila pozitivnost
- Post n°422
Немам представу. Лепше време. Крај таласа.
Овде је можда пад броја заражених због имунитета. А може бити и просто због бољег времена.
Зато мислим да је врло битно да се ураде серолошка испитивања. Реална је пројекција да имамо 70% имуних и да зато пада. Али је врло могуће да имамо и само 45% и да пада због времена, и да би могао да нас спичи нови талас на лето ако се опустимо, кад се пређе у климатизован простор.
Овде је можда пад броја заражених због имунитета. А може бити и просто због бољег времена.
Зато мислим да је врло битно да се ураде серолошка испитивања. Реална је пројекција да имамо 70% имуних и да зато пада. Али је врло могуће да имамо и само 45% и да пада због времена, и да би могао да нас спичи нови талас на лето ако се опустимо, кад се пређе у климатизован простор.
- Post n°423
Na leto ako zbog neceg skoci to ce biti zbog putovanja, kao i zbog toga sto ce mnogima koji su se vakcinisali u februaru vec poceti da znacajno slabi imunitet a ponasace se kao da su skroz zasticeni
- Post n°425
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije