plachkica wrote:institucije rade svoj posao!
Леја Келер
3 мин. ·
Od svih današnjih napisa u tabloidima, koji su ponovo izazvali neprimerene i uvredljive komentare na društvenim mrežama, mogli bismo naučiti nekoliko stvari:
1. za razliku od tužilaštva, "obaveštenih krugova" i raznih pravosudnih institucija, sa FDU nije "iscurelo" niti jedno ime niti jedne studentkinje ili studenta, koji su poslali prijavu za neprimereno ponašanje, neprihvatljive pedagoške prakse i posebno, seksualno uznemiravanje.
2. radna grupa protiv nasilja, na FDU je nastala odmah kada je otkriveno da su i naši studenti ugroženi slučajem M. Aleksića.
3. inicijatori osnivanja te radne grupe su članovi Studentskog parlamenta, koji su se obratili svom Dekanu i profesorima u koje imaju poverenje, da oforme telo koje će prikupljati sve vrste prijava i pritužbi.
4. u članstvu su i studenti i profesori i zajedno su obezbedili nekoliko medjusobno potpuno nezavisnih načina da studenti i studentkinje prijave pošalju SAMO ONOME KOME ŽELE.
5. radna grupa, čija sam članica, na poziv studenata što mi predstavlja čast, je sa velikom ozbiljnošću, a uz ogroman pritisak tračerske javnosti, uspela da radi, a da ne ugrozi bilo čiji identitet i da formuliše i kvantitativni i kvalitativni izveštaj.
6. grupa je svoje izveštaje predala Dekanu, koji je, dakle sad već na drugoj instanci, utvrdio da li su prijave osnovane i na osnovu toga prosledio trećoj instanci - Etičkoj komisiji
7. Etička komisija radi prema odredbama UU, u njoj su, slučajnim uzorkom, izabrani predstavnici svih katedara, studenata i pravne službe. Bukvalno su izvlačeni iz šešira, da ne bude nikakve mogućnosti mahinacije
8. Obzirom da nisam članica Etičke komisije, nemam uvid u njen rad, a i da imam, ne bih imala pravo da komentarišem.
Etička komisija, Dekanat i Studentski parlament će javnost obavestiti onako kako je pravilima propisano, uz, ponavljam, OGROMAN NAPOR, da se od komentara, čerečenja, sumnjičenja, vredjanja i žigosanja, zaštite svi naši studenti i studentkinje.
U procesu učestvuje dvadesetak ljudi: uprava fakulteta, predstavnici studenata, profesori, i niko nema nameru da zadovoljava potrebe tabloida, a na štetu naše institucije i naših studenata i studentkinja.
Kada bi ovako radile i pravosudne instance, ne bismo imali iživljavanje nad ženama koje mesecima gledamo.
Najveći licemer u istoriji licemerja.