Demokrate Srbije
- Post n°51
Re: Demokrate Srbije
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°53
molim da se prebaci na topic za prave levičare
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°54
i da se u naslovu Jovu dodaju Prle i Srle
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°55
Ogresih se o Kenu. Nije bio na Pinku, nego kod gospodina Fokusa na b92. Pink samo prepoznao temu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°56
Konstantin Samofalov podneo ostavku na funkciju i napustio SDS
https://n1info.rs/vesti/konstantin-samofalov-podneo-ostavku-na-funkciju-i-napustio-sds/
Konstantin Samofalov, jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke (SDS), danas je podneo ostavku na mesto Generalnog sekretara i istupio iz članstva SDS, saznaje portal N1.
U kratkom komentaru za N1, Samofalov je potvrdio naša saznanja o podnošenju ostavke na funkciju u stranci i izlasku iz SDS i rekao da se nije povukao iz politike.
„Vreme je za redefinisanje odnosa unutar opozicije i sagledavanje realnosti sa jednog novog mesta, gde je svest o preuzimanju odgovornosti za sve što smo činili ili propuštali da učinimo ključna. Verujem da opozicija nakon šarolikog iskustva u prošlosti i raznih pokušaja dijaloga sa vladajućom strukturom, uključujući i dijalog pod pokroviteljstvom EU, ima realističan osvrt na ono šta je moguće, a šta nije. Isto tako, verujem da je krajnje vreme da usmerimo fokus ka istom cilju, umesto na uzaludna međusobna prepucavanja i optužbe koje jedino idu u prilog Aleksandru Vučiću”, naveo je on.
U političkoj karijeri, Konstantin Samofalov je bio odbornik u Skupštini grada Beograda od 2004. do 2008. godine, kao i poslanik Demokratske stranke (DS) u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. do 2014. godine. U sva tri mandata u NS bio je član skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost.
Tokom 2014. bio je jedan od osnivača Socijaldemokratske stranke (SDS), čiji je lider bivši predsednika Republike Srbije, Boris Tadić.
Bio je portparol, član predsedništva i predsednik Resornog saveta SDS za odbranu, a od avgusta 2020. do juna 2023. obavljao je dužnost Generalnog sekretara SDS.
Na lokalnim izborima na Vračaru 2020. predvodio je opozicionu listu „Oslobodimo Vračar”, a trenutno je predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar” u Skupštini GO Vračar.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°57
kako dalje
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°58
Ne znam kako da razumem tvit. Kaze da mora da ode da bi ponovo mogao da dodje ili i ostali treba da odu tamo gde on sad ide. Lici na scenu iz Radovana treceg, samo ne znam na koju - da li onu kad ispraca Taska Nacica ili ono na kraju kad svi prelaze u Vilotice
Politička realnost prolazi kroz različite faze, a svest o potrebi redefinisanja prostora unutar opozicije dovela je do moje ostavke i istupanja iz SDS. Ponekad moramo da se raziđemo i ostavimo prostor da se opet sretnemo,sa jednog novog mesta, sa kojeg ćemo gledati u istom smeru.
— Konstantin Samofalov (@KoleSamofalov) June 28, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°59
U nekom novom, ali ipak starom, filmu.
_____
- Guest
- Post n°60
Rečeno mi je par puta nešto ovako.ficfiric wrote:Ne znam kako da razumem tvit. Kaze da mora da ode da bi ponovo mogao da dodje ili i ostali treba da odu tamo gde on sad ide. Lici na scenu iz Radovana treceg, samo ne znam na koju - da li onu kad ispraca Taska Nacica ili ono na kraju kad svi prelaze u ViloticePolitička realnost prolazi kroz različite faze, a svest o potrebi redefinisanja prostora unutar opozicije dovela je do moje ostavke i istupanja iz SDS. Ponekad moramo da se raziđemo i ostavimo prostor da se opet sretnemo,sa jednog novog mesta, sa kojeg ćemo gledati u istom smeru.
— Konstantin Samofalov (@KoleSamofalov) June 28, 2023
- Post n°61
Ovo je vec deseti put da krenem da pisem pa zaboravim da posaljem, uglavnom na klacar temi, ali kako mrzim gradjansku klasu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°62
Rowley Birkin QC wrote:Rečeno mi je par puta nešto ovako.
"Mislim da postoji potreba redefinisanja prostora unutar opozicije..."
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°63
_____
- Post n°64
svest o potrebi redefinisanja prostora unutar opozicije = prelazim u drugu stranku, cucete.
- Post n°65
Samo, u koju stranku?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°66
Mislim da će ovaj ili nazad u DS ili u SSP. Eventualno PSG, što opet na kraju ispadne SSP.
_____
- Post n°67
Politička realnost prolazi kroz različite faze, a svest o potrebi redefinisanja prostora unutar opozicije dovela je do moje ostavke i istupanja iz SDS. Ponekad moramo da se raziđemo i ostavimo prostor da se opet sretnemo,sa jednog novog mesta, sa kojeg ćemo gledati u istom smeru.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°69
ficfiric wrote:Rowley Birkin QC wrote:Rečeno mi je par puta nešto ovako.
"Mislim da postoji potreba redefinisanja prostora unutar opozicije..."
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°70
disident wrote:Ovo je vec deseti put da krenem da pisem pa zaboravim da posaljem, uglavnom na klacar temi, ali kako mrzim gradjansku klasu
We all do.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°71
beskompromisno i neustrašivo suočavanje s prošlošću je oduvek bila odlika pravih demokrata
Predsednik Stranke slobode i pravde navodi da Krstić "pripada plejadi likova zbog kojih je svako ko nije hteo da glasa za DS, bio u pravu".
- Spoiler:
- Nebojša Krstić, Jelena Trivan, Branko Radujko, Goran Vesić i mnogi drugi danas su deo SNS režima i time su jasno pokazali kakve je greška pravila Demokratska stranka. Što se Krstićevih aluzija tiče one se odnose na laži koje je i moja bivša supruga demantovala, ali koje ponavljaju naprednjačke perjanice Vučević, Bakarec, Nevena Đurić i ostali - rekao je Đilas.
Ističe i da sam Krstić ne zaslužuje poseban komentar.
- Sam Krstić ne zaslužuje poseban komentar. Dok je bio u kabinetu predsednika Tadića slovio je za glupog i lenjog. S obzirom na drugu osobinu, prva nije mogla da nanese veću štetu. A tada ni Tviter nije bio toliko prisutan kao danas. Koliko se sećam, njegova uloga se svodila na to da kada Boris negde putuje kolima sedi sa njim i ćuti, ne smara ga pitanjima i predlozima, kao što su radili ostali - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde.
Đilas je podsetio i da je na sastancima, Krstić govorio veoma retko.
- A i kada bi progovorio to niko realno nije slušao. Sećam se kad je na početku kampanje 2003.godine predložio da Tadić u spotu kaže da ima astmu i ponekad koristi pumpicu. Tom sastanku je prisustvovao i Saša Tijanić, koji je ne uspevajući da pronikne u genijalnost te ideje pitao zašto bi to radio - ističe Đilas.
Đilas dodaje da je Krstićeva ideja bila da na taj način građani uvide da je Tadić – običan čovek.
- Krstić je odgovorio da bi tako građani videli da je Boris običan čovek, da građani osećaju empatiju prema nekome ko je bolestan i da će tako više njih glasati za njega. „Onda je najbolje da objavimo da je umro. Tada će imati jos veću empatiju“, odgovorio mu je Tijanić. Posle toga se Krstić više nije javljao... - zaključuje Đilas.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°73
A jel kaze Djiki nesto za svog doglavnika Sapica, gde je i sta radi...?
- Post n°74
Već se izvinjavao tim povodom.
Nego gde mu je 11. sa liste?
Nego gde mu je 11. sa liste?