A sta da mu kazem, ja nesto napisem, odnosno citiram, i on me pita ko je ovaj Suvar. Onaj sto sam te jebo. Mogao sam i da precutim, ali kao sto vidis posle pet godina that ain't gonna happen.fikret hadžiabdić wrote:@Šuvar
Krenuo sam malo opširnije jer si se i ti potrudio ali ipak neću.
Dajdžest verzija.
Mislim da si ti neko ko bi vojnoj policiji cinkario gdje se Balašević krije u jesen '91. i mislim da su njegovi stavovi u devedesetima ono što ti najviše smeta kod njega. Sve ostalo pobrojano je manje bitno osim ovog pisma Crnogorcima, naravno. Ovo zaključujem nakon čitanja tvog kompletnog burunđanskog opusa, ipak smo ovde već pet i kusur godina.
I ja mislim da su NAČ kratkotrajni internet fenomen, ali tvoj nastup u slučaju Balašević jeste bio nju ejdž četnici stilu, to je taj humor, to su ti fazoni.
Gresis oko toga. Ne bih znoa da ti kazem kako bih se ponasao da sam bio politicki svestan 90tih, to ipak zahteva jedan kontekst, zivota u osamdesetim Ja sam iz multietnicke porodice, moji roditelji se smatraju Jugoslovenima. Za njih je rat dosao bukvalno niotkud. Oni su ta tek nastala srednja klasa, sasvim srodjena sa poretkom. Za njih je to sve bila velika tragedija. Meni je strasno zao te generacije, to sam tek kasnije video, jer im se u punoj snazi, u punoj zrelosti, samo otelo 15 i vise godina zivota, gde su mogli biti srecni i vise nego ranije produktivni i tako dalje.
Kako sam ja sve stariji i sad najvise radim zaradjujem, planiram, zivim okrenut ka buducnosti (ako se izuzme ova luda epidemija) sve vise razmisljam o tom dobu za moje roditelje i sve mi vise bude zao.
Dakle gresis oko toga. Smeta mi vojvodjanstvo, jer ono zahteva drugog, zahteva nekultivisanog nekog od koga ce se biti bolji. Za Balasevica i u pesmama i van njih je to Srbin, van Vojvodine i meni je to odvratno.